ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η μεγάλη προσπάθεια για να μην ξεκινήσει η προετοιμασία μόνο με Μήτογλου και Τζαβέλλα στους στόπερ

Ο Γιώργος Τζαβέλλας
Ο Γιώργος Τζαβέλλας PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, η ΑΕΚ κάνει αγώνα δρόμου για την απόκτηση των δύο βασικών κεντρικών αμυντικών της νέας σεζόν.

Η ΑΕΚ έκανε ένα ομολογουμένως δυναμικό boostάρισμα στη μεσαία γραμμή της με τις προσθήκες των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Γενς Γιόνσον. Από τη στιγμή που τους ήθελε πολύ αμφότερους ο προπονητής, ο στόχος επετεύχθη και πλέον απομένει η τελευταία σημαντική πινελιά στις θέσεις των χαφ. Θα είναι τελικά ο Ορμπελίν Πινέδα που αποτελεί διακαή πόθο του Αλμέιδα ή κάποιος άλλος για τη θέση '10'; Τι γίνεται όμως με την άμυνα;

Πλέον απομένουν μόλις 8 ημέρες μέχρι την έναρξη του βασικού σταδίου προετοιμασίας, στην Ολλανδία, όμως για την κατά τεκμήριο χειρότερη γραμμή της ομάδας κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, με εξαίρεση την επιστροφή του τερματοφύλακα Γιώργου Αθανασιάδη, η οποία ωστόσο δεν αλλάζει τίποτα στην ιστορία.

Η άσχημη τροπή στην υπόθεση του Βραζιλιάνου Βιτάο, αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα καθώς η ΑΕΚ είχε αφιερώσει πολύ χρόνο και είχε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να τη φέρει στα μέτρα της. Δεν τα κατάφερε, παρόλο που ο παίκτης είχε δώσει τη συγκατάθεσή του ώστε να γίνει διαπραγμάτευση με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπου ανήκει.

Η δουλειά χάλασε στις πολύ υψηλές απαιτήσεις των Ουκρανών για πώληση του παίκτη, ενώ για την περίπτωση δανεισμού, έδωσαν προβάδισμα στην Ιντερνασιονάλ που τελικά κέρδισε τον 22χρονο στόπερ για την επόμενη σεζόν.

Αυτοί που έχουν μείνει στο ρόστερ και οι δύο βασικοί

Πλέον, είναι κι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο για την ΑΕΚ να έχει και τους δύο βασικούς στόπερ της επόμενης σεζόν από το ξεκίνημα της δουλειάς στην Ολλανδία. Στόχοι υπάρχουν, έχουν εντοπιστεί και συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, δίχως έως σήμερα διαρροές ονομάτων. Σε πρώτη φάση, γίνεται αγώνας δρόμου ώστε τουλάχιστον ο ένας να βρίσκεται στις 12 του Ιούλη στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή της ομάδας στη χώρα της τουλίπας.

Εξυπακούεται -άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Αλμέιδα- ότι όσο πιο γρήγορα οι δύο στόπερ ενταχθούν στην ομάδα, τόσο περισσότερο θα διευκολυνθεί και το έργο του Αργεντινού κόουτς. Άλλωστε εκεί εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ, από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η δουλειά για μια βελτιωμένη ανασταλτική λειτουργία, όσο κι αν λέμε ότι η άμυνα είναι ζητούμενο από όλους. Σαφώς και είναι, αλλά προϋποθέτει και την παρουσία ποιοτικών στόπερ.

Έως τότε, η δουλειά θα συνεχίζεται στα Σπάτα με τους Γιώργο Τζαβέλλα, Σίμο Μήτογλου, Ζίγκα Λάτσι και Γιώργο Κορνέζο. Οι δύο πρώτοι υπολογίζονται ως οι «μπακ-απ» των δύο που θα αποκτηθούν, εκτός εάν ο Λάτσι κερδίζει τον Αλμέιδα και δημιουργήσει συνθήκες αποχώρησης του Τζαβέλλα που τελεί υπό κρίση.

Όσο για τον Κορνέζο, έκανε μια πολύ καλή σεζόν με την ΑΕΚ Β και δεν μπορεί, λόγω ηλικίας, να συνεχίσει πλέον σε αυτήν. Οπότε είτε θα ακολουθήσει την αποστολή για να δοκιμαστεί σε πιο δύσκολες συνθήκες, είτε θα παραχωρηθεί ως δανεικός.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ