ΑΕΚ

ΑΕΚ: Διεργασίες για το αν θα κοουτσάρει ο Γιαννίκης με ΠΑΟΚ

Ο Αργύρης Γιαννίκης
Ο Αργύρης Γιαννίκης EUROKINISSI SPORTS

Ορθάνοιχτο είναι το θέμα αντικατάστασης του προπονητή της ΑΕΚ, Αργύρη Γιαννίκη, ακόμα κι εντός της τρέχουσας ημέρας.

Χθες (28/2) ήταν μια μέρα που πολλοί περίμεναν αντιδράσεις άμεσες από την ΑΕΚ, μετά τη νέα άσχημη ήττα σε ντέρμπι, αυτή τη φορά από τον Παναθηναϊκό με 3-0 κι ενώ είχαν προηγηθεί εκείνες από Άρη, ΠΑΟΚ (που σήμανε και αποκλεισμό) και Ολυμπιακό. Ωστόσο δραστικές αλλαγές δεν συντελέστηκαν, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και σχετικές διεργασίες.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζύγιζε την κατάσταση, συνομιλούσε με τους συνεργάτες του και πλησίαζε όλο και περισσότερο στην απόφαση για αλλαγή προπονητή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, θα το είχε πράξει αν υπήρχε μια -όσο το δυνατόν- άρτια και ενδεδειγμένη λύση για την περίσταση στο τραπέζι.

Η εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας στο πρόσωπο του Αργύρη Γιαννίκη έχει κλονιστεί, η αποχώρησή του πλέον, αργά ή γρήγορα, είναι δεδομένη. Αυτό το οποίο καλείται να αποφασίσει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είναι αν θα προχωρήσει σήμερα, μία ημέρα πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, σε αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία και με ποιον τρόπο αυτή θα μπορούσε να γίνει.

Το σενάριο να απομακρυνθεί ο Γιαννίκης και να κοουτσάρει την ομάδα στο αυριανό ντέρμπι ο επί σειρά ετών βοηθός προπονητών της ΑΕΚ, Νίκος Παναγιωτάρας, είναι επίσης μια επιλογή. Ονόματα τεχνικών με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας που να είναι διαθέσιμα για μια πορεία έως των τέλος των πλέι οφς έχουν συζητηθεί αρκετά, όμως υπάρχει διστακτικότητα για την επάρκειά τους.

Η λύση του Ολλανδού, πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον Φαν Σιπ, είναι από αυτές που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να προωθηθούν, ωστόσο σε μια προ εβδομάδων βολιδοσκόπηση των προθέσεών του, ο τέως τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας δεν έδειξε διάθεση να διαδραματίσει ρόλο προσωρινού, αν και θα τον ενδιέφερε η προοπτική μιας συνεργασίας με ορίζοντα και την επόμενη σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή είναι μια μέρα που ενδέχεται να φέρει ανατροπή του σκηνικού, να εξέλθει η ΑΕΚ από την αδράνεια των τελευταίων εβδομάδων και να αποφασίσει κάτι που θα πιστέψει ότι θα είναι τουλάχιστον ικανό να βελτιώσει την ατμόσφαιρά της. Μια επείγουσα δράση που θα βοηθήσει την ομάδα να έχει καλύτερη παρουσία στα εναπομείναντα 12 ματς, έως το τέλος της σεζόν.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ