STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0: Με τριάρα πήρε το πρώτο φετινό ντέρμπι και "κλείδωσε" τα playoffs

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το γκολ του επί της ΑΕΚ | 27 Φεβρουαρίου 2022
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το γκολ του επί της ΑΕΚ | 27 Φεβρουαρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός σε ένα πολύ όμορφο ντέρμπι επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ, με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, πήρε την πρώτη φετινή του νίκη σε μεγάλο παιχνίδι και "κλείδωσε" την παρουσία του στα playoffs. Πρωταγωνιστής για το τριφύλλι ο Αϊτόρ με γκολ και ασίστ.

Την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής (27/2) επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-0 στη Λεωφόρο και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο με το οποίο ουσιαστικά "κλείδωσε" την είσοδο του στα playoffs και την πρώτη εξάδα.

Το τριφύλλι έφτασε στους 39 βαθμούς και οι ομάδες που τον ακολουθούν έχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά τους και ακόμα και να χάσει στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητος ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα τον προσπεράσουν.

Το παιχνίδι στο "Απόστολος Νικολαίδης" ήταν απολαυστικό καθώς είχε τρία γκολ, τρία δοκάρια, δύο για την ΑΕΚ και ένα για τον Παναθηναϊκό και σωρεία χαμένων ευκαιριών για τις δύο ομάδες και το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Φυσικά μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Παναθηναϊκός καθώς μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας και ενόψει των playoffs που θα ακολουθήσουν έδειξε πως μπορεί να κερδίσει και σε ντέρμπι. Από την άλλη μεγάλη χαμένη η ΑΕΚ που γνώρισε μια ακόμη ήττα και δη σε ένα ντέρμπι και μάλιστα με αρκετά βαρύ σκορ.

Οι πράσινοι είχαν εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μέρος και με κορυφαίο τον Αϊτόρ ο οποίος είχε γκολ και ασίστ βρήκαν και τα τρία γκολ της αναμέτρησης, χτύπησαν κάθε αδυναμία στην άμυνα της ΑΕΚ και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλο τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν και αυτοί τις ευκαιρίες τους αλλά όχι την αποτελεσματικότητα.

Με Ιωαννίδη στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, στον πάγκο ο Αραούχο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης αντί του Καρλίτος ενώ έβαλε όπως αναμενόταν τον Αλεξανδρόπουλο αντί του τραυματία Βιγιαφάνιες.

Η ενδεκάδα των πράσινων αποτελούνταν από τους Διούδη, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλο, Γκατσίνοβιτς, Παλάσιος, Αϊτόρ και Ιωαννίδη.

Από την άλλη για την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης αν και είχε στη διάθεση του τον Αραούχο τον άφησε στον πάγκο, καθώς δεν ήταν ακόμα έτοιμος για 90 λεπτά ενώ επέλεξε να ρίξει στο ματς τον Σάκχοφ παρά το γεγονός πως είναι απόλυτα λογικό το μυαλό του Ουκρανού να είναι σε όσα γίνονται στην πατρίδα του και την ετοιμόγενη γυναίκα του.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ αποτελούνταν από τους: Τσιντώτα, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλα, Χατζισαφί, Σάκχοφ, Σιμόες, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ.

Το πράσινο προβάδισμα άνοιξε το δρόμο για τη νίκη

Η ΑΕΚ φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και έδειχνε να παίρνει τη μπάλα στα πόδια της προκειμένου να κάνει το παιχνίδι της ενώ είχε και τις πρώτες καλές στιγμές στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ πρώτος και φυσικά το προβάδισμα αυτό του άνοιξε το δρόμο προς μια επιβλητική νίκη.

Στο 13' της αναμέτρησης ο Αλεξανδρόπουλος έκανε όμορφη ενέργεια από τα αριστερά και δέχτηκε το μαρκάρισμα από το Ρότα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδωσε το πέναλτι αλλά κλήθηκε από το VAR να δει ξανά τη φάση και άλλαξε την απόφαση του δείχνοντας την άσπρη βούλα.

Ο Αϊτορ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, την έστειλε στο κέντρο και νίκησε τον Τσιντώντα για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Δύο λεπτά αργότερα το τριφύλλι διπλασίασε το προβάδισμα του με τον Παλάσιος. Οι πράσινοι έκοψαν τη μπάλα με τον Σάντσες και έφυγαν γρήγορα στο τρανζίσιον. Ο Αργεντινός πάσαρε στον Παλάσιος, ο οποίος ξεπέρασαν με ωραία προσπάθεια τον Τζαβέλλα μπήκε από τα δεξιά και έκανε το σουτ για να γράψει το 2-0 μόλις στο 18'.

Το τριφύλλι πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο βρήκε ένα ακόμη γκολ με τον Ιωαννίδη στο 29'. Αϊτόρ έκανε μια όμορφη προσπάθεια και σέντρα από τα αριστερά και ο Έλληνας στράικερ τσίμπησε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα του γκολκίπερ της ΑΕΚ πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει στο απόλυτο την αναμέτρηση της Λεωφόρου με τους παίκτες του να κάνουν ότι θέλουν σε αυτό το πρώτο ημίωρο του αγώνα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Δύο δοκάρια σε 30'' η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε μειώσει και να αλλάξει τη ροή του αγώνα στο 25' της αναμέτρησης αλλά είδε αρχικά το σουτ του Ανσαριφάρντ μέσα από την περιοχή και εν συνεχεία την προσπάθεια του Τσούμπερ με δεξί βολέ στην κίνηση να βρίσκουν στο οριζόντιο και στο αριστερό δοκάρι αντίστοιχα του Διούχη με το 2-0 να παραμένει σε εκείνο το σημείο.

Αν οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να μειώσουν το σκορ σε εκείνο το σημείο τότε μπορεί η όλη αναμέτρηση να είχε πάρει διαφορετική εξέλιξη.

Η ευκαιρία του Ιωαννίδη και το δοκάρι του Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κλείσει το πρώτο μέρος με ένα ακόμη γκολ, το τέταρτο και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Στο 39' ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, είδε πως κανείς παίκτης της ΑΕΚ δεν ήταν πάνω στο δοκάρι, εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσιντώντα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 44' με τον Αλεξανδρόπουλο να κάνει τρομερή ενέργεια να μπαίνει στην περιοχή και να δίνει στον Ιωαννίδη. Αυτός πέρασε υπέροχα τον Βράνιες και έκανε το πλασέ αλλά αυτό ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Τσιντώντας να αποκρούσει.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τρεις αλλαγές από τον Γιαννίκη

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με τους Μοχαμάντι, Μάνταλο και Αραούχο στο ματς αντί των Χατζισαφί, Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ. Ο Έλληνας τεχνικός θέλησε να αλλάξει ριζικά την εικόνα της ομάδας του ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό στο δεύτερο μέρος.

Μάλιστα ο Αραούχο θα μπορούσε να μειώσει το σκορ στο 48' αλλά είδε τον Διούδη με μια εξαιρετική απόκρουση στη δεξιά του γωνία να διώχνει σε κόρνερ. Ενώ και στο 56' πάλι ο Αραούχο μέσα από την περιοχή και σε καλή θέση έκανε το σουτ με τον Σένκεφελντ να προλαβαίνει να βάλει το πόδι του και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός ο οποίος στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους έδειξε να δίνει παραπάνω χώρο στην ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 60' όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε το φάουλ ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά με τον Τσιντώντα να διώχνει σωτήρια, ο Ολλανδός δεν μπόρεσε εν συνεχεία να κάνει την προβολή με τη μπάλα να φτάνει στον Παλάσιος που έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Σάκχοφ.

Κοντά στο 4-0 ο Ιωαννίδης

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός με τον Ιωαννίδη και πάλι βρέθηκε κοντά στο 4-0. Ο Παλάσιος πέρασε στον Ιωαννίδη που βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ, τον πέρασε αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν σιγανό με αποτέλεσμα ο Ρότα να σώσει την εστία της ομάδας του καθώς σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ απείλησε στο 80' με την κεφαλιά του Τζαβέλλα να φεύγει πάνω από την εστία του Διούδη στην τελευταία ουσιαστικά φάση της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ