ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αν ο Αλμέιδα θέλει μεταγραφές, τότε μεταγραφές θα γίνουν

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα INTIME

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην Ολλανδία για προετοιμασία διάρκειας 8 ημερών και εκεί ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να μοιραστεί τις σκέψεις του για την ενίσχυση της ομάδας με τον Ράντεκ Κουχάρσκι.

Επιστροφή στη δουλειά για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όσους τέλος πάντων μπορούν να είναι άμεσα διαθέσιμοι καθώς απουσιάζουν οι πέντε του Μουντιάλ (Βίντα, Σιμάνσκι, Πινέδα, Χατζισαφί, Μοχαμάντι), οι τέσσερις Έλληνες διεθνείς (Μάνταλος, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Ρότα) που ενσωματώνονται αύριο και ο Τσούμπερ που έπρεπε να παραμείνει στην Αθήνα για να συνεχίσει την ειδική αποθεραπεία στην οποία υποβάλλεται καθημερινά.

Στην Ολλανδία, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει πρωτίστως το μυαλό του στη δουλειά, στο πως θα επαναφέρει το γκρουπ των παικτών σε κανονική ροή ομάδας και στη διατήρηση της όμορφης χημείας που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα.

Οι μεταγραφές του Γενάρη κάθε άλλο παρά συνιστούν μια επείγουσα κατάσταση για την ΑΕΚ, όμως συζήτηση ενδέχεται να γίνει εκεί, καθώς την αποστολή έχει ακολουθήσει και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ράντεκ Κουχάρσκι.

Όσο η ΑΕΚ αγωνιζόταν και κατακόρυφα ανέβαζε την απόδοσή της παρουσιάζοντας ένα θέαμα πολύ όμορφο για τα κουρασμένα μάτια των οπαδών της κατά την περασμένη τετραετία, άπαντες είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στην αγωνιστική κατάστασή της και όχι στις διεργασίες που παράλληλα συνέβαιναν με σκοπό να υπάρχει ετοιμότητα για την περίπτωση που ο προπονητής ζητήσει ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.

Ταξίδια έχουν πραγματοποιηθεί, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην (ευρύτερη) Αμερική, όμως ακόμα δεν έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες δράσεις.

Η εμπιστοσύνη στο μάτι του Αλμέιδα

Μέσα από το πρώτο εξάμηνο συνεργασίας με τον Αργεντινό προπονητή, πέραν της θεαματικής μετάλλαξης του συνόλου προς το καλύτερο που ενίσχυσε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, στην ΑΕΚ διαπίστωσαν και στην ικανότητά του στην επιλογή των ποδοσφαιριστών μέσα από τις λίστες που του παρουσιάστηκαν ή τις δικές του εισηγήσεις.

Ξέρουν πλέον ότι μπορούν να στηριχτούν και στο μεταγραφικό κριτήριό του, βάσει των αναγκών που ο ίδιος διαπιστώνει ότι δημιουργούνται μέσα από την πάροδο των αγώνων.

Για τον Αλμέιδα, ισχύει ότι με κανέναν άλλον κόουτς της ομάδας στο πρόσφατο παρελθόν. Η διοίκηση περιμένει εκείνον και δεν θα κάνει το παραμικρό δίχως τη σύμφωνη γνώμη του. Αντιθέτως, θα προσπαθήσει να ακολουθήσει κάθε υπόδειξή του, στο μέτρο ασφαλώς των οικονομικών δεδομένων και της συγκεκριμένης στρατηγικής της.

Αν, λοιπόν, ο Αργεντινός κρίνει ότι πρέπει να υπάρξουν μεταγραφές, τότε αυτές θα γίνουν. Πάντοτε υπό υπό την προϋπόθεση ότι θα αφορά σε ποδοσφαιριστές για τους οποίους ο προπονητής θα είναι σίγουρος ότι είναι αυτοί που θέλει να έχει.

Η εικόνα του νεοφερμένου Πάολο Φερνάντες και η προσαρμογή του στις τακτικές απαιτήσεις του προπονητή, θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό αν θα υπάρξει επιπλέον μεσοεπιθετική ενίσχυση.

Υπάρχει ασφαλώς και το ερωτηματικό για την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν οι Τσούμπερ και Άμραμπατ, αλλά και στο διάστημα που θα απουσιάσει ο Ελίασον. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, λοιπόν, μια ακόμα προσθήκη με παίκτη που θα έχει την ικανότητα να αγωνίζεται σε περισσότερες από μία θέσεις. Αυτό είναι το σκεπτικό του προπονητή.

Η δύσκολη συνθήκη του Γενάρη

Δεν είναι επίσης κρυφό ότι η ΑΕΚ έχει πάντα κατά νου την προσθήκη ακόμη ενός στόπερ, γρήγορου και αριστεροπόδαρου. Αυτή είναι σήμερα η στόχευση, κοιτάζοντας και προς το μέλλον καθώς το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του Τζαβέλλα και δύσκολα θα ανανεωθεί.

Το ίδιο ισχύει και για τον Χατζισαφί, που όμως θα μπορούσε να συνεχίσει για ακόμα μία σεζόν, ως μία επιπλέον λύση σε διάφορες αποστολές, καθώς μπορεί να βοηθήσει και στη μεσαία γραμμή. Αριστερός μπακ όμως, πρέπει να έρθει και θα έρθει.

Δεν είναι εύκολο, ωστόσο, να βρεθούν παίκτες του επιπέδου που η ΑΕΚ σήμερα διαθέτει στην πρώτη γραμμή της, εντός του Γενάρη. Δεν είναι ασφαλώς απίθανο, όχι όμως και τόσο εύκολο όσο το καλοκαίρι.

Υπάρχουν επιλογές, εξετάζονται αρκετές κι αν κάποια από αυτές είναι εφικτή για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τότε η ομάδα θα προχωρήσει. Δεν υφίσταται ωστόσο πρεμούρα σαν και αυτή που παλαιότερα εξωθούσε την Ένωση, λόγω της κάκιστης εικόνας της, σε βιαστικές και κατώτερης ποιότητας από το απαιτούμενο επιλογές μέσα στο καταχείμωνο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ