ΙΣΠΑΝΙΑ

Σιμεόνε: Μεγάλη του κατάρα η Μπαρτσελόνα

Atletico coach Diego Simeone sits on the bench during a Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and FC Barcelona at the Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Nov. 24, 2018. (AP Photo/Paul White)
Atletico coach Diego Simeone sits on the bench during a Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and FC Barcelona at the Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Nov. 24, 2018. (AP Photo/Paul White) AP

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα προσπαθήσει να σπάσει την κατάρα που τον θέλει να μην έχει κερδίσει ποτέ την Μπαρτσελόνα σε αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος, ώστε να συνεχίσει να ονειρεύεται.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, ό,τι και να γίνει. Είναι τέτοια η νοοτροπία του προπονητή της, σύμφωνα με την οποία όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα, πρέπει να πέσεις στη μάχη και να παλέψεις με όλες σου τις δυνάμεις.

Οι Ροχιμπλάνκος βρίσκονταν μέχρι και την Δευτέρα (1/4) στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος με μία απόσταση τουλάχιστον 10 πόντων από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Παρόλ' αυτά, ο Τσόλο δεν έπαψε να εμψυχώνει τους ποδοσφαιριστές του και να τους υπενθυμίζει ότι ο στόχος του πρωταθλήματος είναι εφικτός.

Τα πρώτα χαμόγελα ήρθαν την Τρίτη (2/4). Οι Μπλαουγκράνα, μετά από ένα τρελό παιχνίδι στο Μαδριγάλ, έμειναν ισόπαλοι με σκορ 4-4 απέναντι στην Βιγιαρεάλ. Η Ατλέτικο είχε κάνει ήδη το καθήκον της λίγες ώρες νωρίτερα την ίδια ημέρα, έχοντας κερδίσει με 2-0 την Ζιρόνα στο Γουάντα Μετροπολιτάνο.

Πλέον, με την διαφορά να είναι στους 8 βαθμούς και 8 αγωνιστικές να απομένουν, ο στόχος είναι ξεκάθαρος και η αποστολή μία... διπλό μέσα στο Καμπ Νου την επόμενη αγωνιστική. Για να συμβεί αυτό, ο Σιμεόνε πρέπει να σπάσει την μεγαλύτερη ίσως κατάρα που τον συνοδεύει από την μέρα που ανέλαβε το τιμόνι της Ατλέτικο, να κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Δεν το έχει καταφέρει ποτέ, στις 14 φορές που έχει αναμετρηθεί με τους Μπλαουγκράνα μετράει 5 ισοπαλίες και 9 ήττες. Ποτέ, όμως, νίκη. Αν θέλει η ομάδα του να ελπίζει και να μειώσει την διαφορά στους 5 πόντους βάζοντας λίγη πίεση στις πλάτες των παικτών της Μπάρτσα, οφείλει να κερδίσει για πρώτη φορά.

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ατλέτικο είναι λοιπόν το Σάββατο (6/4) στην Βαρκελώνη σε ένα παιχνίδι που πιθανόν να κρίνει, έστω και άτυπα, τον πρωταθλητή. Μπορεί όμως να δώσει και το δικαίωμα στους δεύτερους να ονειρεύονται χαρίζοντας τους την δυνατότητα να παλέψουν για την συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Άλμα Champions League για τις νυχτερίδες
Βιγιαρεάλ: "Η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο μας κλέβουν παίκτες"
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ