LA LIGA

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 4-4: Το ματς της χρονιάς στο "Μαδριγάλ"

Barcelona forward Luis Suarez celebrates with teammates after scoring his side's fourth goal during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and FC Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Tuesday, April 2, 2019.(AP Photo/Alberto Saiz)
Barcelona forward Luis Suarez celebrates with teammates after scoring his side's fourth goal during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and FC Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Tuesday, April 2, 2019.(AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Σε ένα ματς διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου η Βιγιαρεάλ έφτασε να προηγείται με 4-2 της Μπαρτσελόνα λίγο πριν το φινάλε όμως Μέσι και Σουάρες άρπαξαν τον πόντο για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε (4-4)!

Ένα από τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά ματς της φετινής χρονιάς διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στο "Μαδριγάλ", με Βιγιαρεάλ και Μπαρτσελόνα να πετυχαίνουν μαζί οκτώ γκολ και καμία από τις δύο να μην πανηγυρίζει το τρίποντο.

Οι "μπλαουγκράνα" προηγήθηκαν 2-0 από το 16', το "κίτρινο υποβρύχιο" έκανε απίστευτη ανατροπή πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ από το 23' μέχρι το 80', για να έρθουν τα γκολ των Μέσι στο 90' και Σουάρες στο 93' για να υπογράψουν ένα ιστορικό και αξέχαστο 4-4.

Barcelona forward Luis Suarez celebrates after scoring his side's fourth goal during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and FC Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Tuesday, April 2, 2019.(AP Photo/Alberto Saiz)
Barcelona forward Luis Suarez celebrates after scoring his side's fourth goal during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and FC Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Tuesday, April 2, 2019.(AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είδε τη διαφορά της από τη δεύτερη της βαθμολογίας Ατλέτικο να μειώνεται στους οκτώ πόντους (νίκησε 2-0 την Τζιρόνα η ομάδα του Σιμεόνε στο ματς που άνοιξε την αυλαια της 30ης εμβόλιμης αγωνιστικής), με την Βιγιαρεάλ από την πλευρά της να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Επιπλέον, δεν μπόρεσε να πετύχει την πρώτη της νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα μετά τον Μάρτιο του 2008, με τους Καταλανούς να είναι πλέον αήττητοι στα 22 τελευταία παιχνίδια τους απέναντι στο "κίτρινο υποβρύχιο" σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Βιγιαρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μέσα σε διάστημα ενός λεπτού δημιούργησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες που αμφότερες "σταμάτησαν" πάνω στον Τερ Στέγκεν. Στο 7' ο Γερμανός κίπερ απέκρουσε σε κόρνερ την καρφωτή κεφαλιά του Ιμπόρα ενώ στο 8' είπε "όχι" σε τετ α τετ που είχε με τον Τσουκουέζε διώχνοντας και πάλι σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους και το πλήρωσαν άμεσα, με την Μπαρτσελόνα να κυριαρχεί από το 10' μέχρι το 20' και να έχει στο διάστημα αυτό δύο γκολ και ένα δοκάρι! Στο 12' ο Κουτίνιο έκανε το 1-0 με πλασέ από τη μικρή περιοχή στην άδεια εστία μετά από ασίστ του Μάλκομ και στο 16' ήταν η σειρά του Μάλκομ να γίνει εκτελεστής, όταν σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βιδάλ από τα δεξιά.

Ο Κουτίνιο στο 19' είδε τη μπάλα να σταματάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού στο σκαφτό πλασέ του πάνω στον Ασένχο ενώ στο 23' ήταν η σειρά της Βιγιαρεάλ να βρει δίχτυα: ο Τσουκουέζε έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Καταλανών και μπορεί να νικήθηκε αρχικά από τον Τερ Στέγκεν, όμως η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν και με νέο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή μείωσε σε 1-2.

Στο 40' ο Νιγηριανός θα μπορούσε κάλλιστα να οδηγήσει τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια, όμως το πλασέ του αποκρούστηκε αυτή τη φορά από τον Τερ Στέγκεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως η Βιγιαρεάλ ήταν σαρωτική και δεν άφησε να πάει χαμένη ούτε μία από τις μεγάλες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να σκοράρει, με αποτέλεσμα να βρεθεί με αβαντάζ δύο τερματων στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης!

Ο Εκαμπί στο 50' ισοφάρισε σε 2-2 με υπέροχο πλασέ στην κλειστή γωνία του Τερ Στέγκεν, ο Ιμπόρα στο 62' έκανε το 3-2 νικώντας με διαγώνιο αριστερό πλασέ τον Γερμανο κίπερ της Μπαρτσελόνα, ενώ ο Μπάκα στο 80' (τρίτη και τελευταία αλλαγή για τους γηπεδούχους στο 74') αξιοποίησε την εκπληκτική κάθετη πάσα του Καθόρθα για να γράψει το 4-2 με περίτεχνη ενέργεια.

Εκείνη τη στιγμή όλα έδειχναν χαμένα για τους "μπλαουγκράνα" (η Βιγιαρεάλ είχε και δοκάρι με τον Τσουκουέζε στο 68'), όμως η αποβολή του Άλβαρο στο 86' με δεύτερη κίτρινη κάρτα υποχρέωσε τους γηπέδούχους να κλειστούν και η Μπαρτσελόνα την τιμώρησε με τους "συνήθεις υπόπτους".

Ο Λιονέλ Μέσι (πέρασε αλλαγή στο 61' αντί του Κουτίνιο) μείωσε σε 4-3 με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ στο 90' ενώ στο 93' γράφτηκε ο θεαματικός επίλογος σε ένα σούπερ χορταστικό ματς, με τον Σουάρες να εκτελεί τον Ασένχο με ασύλληπτο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή!

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Γκασπάρ, Άλβαρο, Φούνες Μόρι, Βίκτορ Ρουίθ, Ιμπόρα, Πεντράθα, Τόκο Εκαμπί (74' Μπάκα), Καθόρλα, Μορλάνες (63' Κάσερες), Τσουκουέζε (87' Μπονέρα)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Λενγκλέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (73' Ράκιτιτς), Αρτούρ (73' Αλενιά), Βιδάλ, Κουτίνιο (61' Μέσι), Μάλκομ, Σουάρες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 2 Απριλίου

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ζιρόνα 2-0 (76' Γκοντίν, 90+4' Γκριεζμάν)

Εσπανιόλ - Χετάφε 1-1 (56' Ιγκλέσιας / 72' Ροντρίγκεθ)

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 4-4 (23'Τσουκουέζε, 50' Εκαμπί, 62' Ιμπόρα, 80' Μπάκα/ 2'Κουτίνιο,16'Μάλκομ, 90' Μέσι, 90+3' Σουάρες)

Τετάρτη 3 Απριλίου

Μπιλμπάο - Λεβάντε (20:30)

Έιμπαρ - Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)

Ουέσκα - Θέλτα

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης (22:30)

Πέμπτη 4 Απριλίου

Σεβίλλη - Αλαβές (20:30)

Λεγκανές - Βαγιαδολίδ (21:30)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπέτις (22:30)

Photo Credits: AP Photo/Alberto Saiz

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ