ΙΣΠΑΝΙΑ

Κορονοϊός: Το πλάνο της Ισπανίας για επιστροφή στη δράση

Real Madrid's Raphael Varane, center left, and Barcelona's Gerard Pique, center right, jump for the ball during a Spanish La Liga soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid's Raphael Varane, center left, and Barcelona's Gerard Pique, center right, jump for the ball during a Spanish La Liga soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η ισπανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα επιστροφής στην κανονικότητα και στον αθλητισμό το πλάνο αρχίζει στις 4 Μαΐου, αλλά κανείς δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει.

Εκτος από την Ελλάδα, υπήρξαν και άλλες χώρες που ανακοίνωσαν σήμερα τη σταδιακή άρση των μέτρων. Μία από αυτές ήταν και η Ισπανία στην οποία υπήρξε αναφορά και στο πλάνο που υπάρχει για τον αθλητισμό.

Στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν τα στάδια για ατομικές προπονήσεις, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα υπάρξει έναρξη των ομαδικών προπονήσεων.

Από εκεί και πέρα η ισπανική κυβέρνηση θα ακολουθήσει το πλάνο βλέποντας και κάνοντας. Οι επόμενες δύο φάσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες η κάθε μία και ανάλογα με την εικόνα που θα υπάρχει από την πανδημία θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Οι φάσεις για την επανεκκίνηση του αθλητισμού στην Ισπανία

Φάση 0 (4/5): Ατομικές προπονήσεις για τους επαγγελματίες αθλητές.

Φάση 1 (11/5): Χαλαρές ομαδικές προπονήσεις για τις ομαδες των λιγκών.

Φάση 2: Διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων με παρουσία μάξιμουμ 400 θεατών σε εξωτερικούς χώρους.

Φάση 3: Αυξάνεται ο αριθμός των θεατών χωρίς συγκεκριμένο αριθμό αλλά και πάλι διατηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ