LA LIGA

Θέλτα - Μπαρτσελόνα 2-0: Βήμα παραμονής κόντρα στα δεύτερα της Μπάρτσα

RC Celta's Iago Aspas gestures during a Spanish La Liga soccer match between RC Celta and Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Saturday May 4, 2019. (AP Photo/Lalo R. Villar)
RC Celta's Iago Aspas gestures during a Spanish La Liga soccer match between RC Celta and Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Saturday May 4, 2019. (AP Photo/Lalo R. Villar) AP

Η Θέλτα βρήκε στο διάβα της μια Μπαρτσελόνα που έπαιξε με έντεκα αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ πριν λίγες μέρες, την κέρδισε με 2-0 και έκανε καθοριστικό βήμα για την παραμονή της στη La Liga. (VIDEO)

Μια πολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνει για παραμονή πήρε η Θέλτα το βράδυ του Σαββάτου στο Βίγκο επικρατώντας με 2-0 της Μπαρτσελόνα που παρατάχθηκε με τα... δεύτερα και γνώρισε την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα που ήδη έχει κατακτήσει. Ο Βαλβέρδε έκανε έντεκα αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Λίβερπουλ θέλοντας να ξεκουράσει τους παίκτες του.

Η Θέλτα έκανε ότι ήθελε ουσιαστικά στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Μπάρτσα που παρουσιάστηκε αγνώριστη ενώ είδε και τον Ντεμπελέ να φεύγει με πρόβλημα τραυματισμού από τον αγωνιστικό χώρο στο 6' της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι που καίγονταν για τους βαθμούς σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που είναι λογικό να σκέφτεται τη ρεβάνς της Τρίτης με την Λίβερπουλ ήταν ανώτεροι σε όλη την αναμέτρηση. Έχασαν ευκαιρίες, πέτυχαν ένα γκολ που ακυρώθηκε λόγο VAR και βρήκαν δυο τέρματα που τους έδωσαν τη νίκη.

Το 1-0 έγινε στο 67' μετά από ωραία σέντρα από τα δεξιά και προβολή του Μάξι Γκόμες ο οποίος νίκησε τον Σίλεσεν και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Καταλανοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν παρά τις αλλαγές που έκανε ο Βαλβέρδε και δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 88' μετά από την εκτέλεση πέναλτι από τον Ιάγκο Άσπας. Ο διαιτητής στο χέρι του Γουαγκέ συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε πέναλτι με τον αρχηγό των γηπεδούχων να είναι εύστοχος και να κλειδώνει τη νίκη της ομάδας του.

ΘΕΛΤΑ: Μπλάνκο, Μάγιο, Αραούχο, Καμπράλ, Ολάσα, Μπουντεμπούζ (85' Χοζαντέμπ), Γιοκουσλού, Λομπότκα, Μπουφάλ (70' Μέντες), Μάξι Γκόμες (91' Μπελτράν), Ιάγκο Άσπας

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Τοντιμπό (68' Μουρίγιο), Ουμτιτί, Βερμάλεν, Γουαγκέ, Αλενιά, Αρτούρ (62' Βιντάλ), Πουίγκ, Μάλκομ, Μπόατενγκ, Ντεμπελέ (6' Κολάδο)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 3 Μαΐου

Σεβίλλη - Λεγκανές 0-3 (8' Ελ-Νεσιρί, 20' Μπρέιθγουεϊτ, 82' Όσκαρ)

Σάββατο 4 Μαΐου

Λεβάντε- Ράγιο Βαγεκάνο 4-1 (14' Καμπάνα, 43' Βέθο, 85' Τζέισον, 90' Μπάρντι / 71' Άλβαρο Γκαρσία)

Εσπανιόλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (45+1' αυτ. Γκοντίν, 52' 89' πεν. Ιγκλέσιας)

Αλαβές - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1 (24' αυτ. Μανού Γκαρσία)

Θέλτα - Μπαρτσελόνα 2-0 (67' Μάξι Γκόμες, 88' Ιάγκο Άσπας)

Κυριακή 5 Μαΐου

Χετάφε - Ζιρόνα (13:00)

Έιμπαρ - Μπέτις (15:00)

Ρεάλ Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ (17:15)

Βαγιαδολίδ - Μπιλμπάο (19:30)

Ουέσκα - Βαλένθια (21:45)

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ