ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ - Λεβάντε 1-2: Νέα ήττα-"σοκ" με αρνητικό ρεκόρ

Levante's Roger Marti, right,scores a penalty during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Levante at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Paul White)
Levante's Roger Marti, right,scores a penalty during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Levante at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Paul White) AP

Η Ρεάλ υπέστη νέα ήττα-"σοκ" (1-2) από τη Λεβάντε σε ματς- "διαφήμιση για το VAR" κι έμεινε για πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη μια εβδομάδα πριν το clasico. Τραγικά λάθη - "δώρα" του Βαράν, το γκολ του Μαρσέλο ήλθε μετά από 8 ώρες "ανομβρίας". Οι "μερένγκες" κατέγραψαν το δεύτερο μεγαλύτερο διάστημα χωρίς γκολ σε 116 χρόνια. (videos)

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της Ρεάλ μια εβδομάδα πριν το clasico με την Μπαρτσελόνα (28/10, 17:15). Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας υπέστη νέα ήττα. Εντός έδρας έχασε (1-2) από τη Λεβάντε για την 9η αγωνιστική της ισπανικής Liga. Ο Ραφαέλ Βαράν ήταν σε... άλλο γήπεδο, δώρισε τα δύο γκολ στους "γρανότες".

Οι "μερένγκες" κατέγραψαν το το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς γκολ σε 116ετή ιστορία τους. Σκόραραν με τον Μαρσέλο μετά από 8 ώρες κι 1 λεπτό "ανομβρίας". Αλλά, δεν μπόρεσαν να φθάσουν στην ισοφάριση. Το σουτ του Μπενζεμά σταμάτησε στο δοκάρι.

Η αναμέτρηση ήταν διαφήμιση για το VAR! Με τη χρήση της τεχνολογίας σωστά ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για τη Λεβάντε, σωστά ακυρώθηκαν δύο γκολ των γηπεδούχων κι ένα των φιλοξενούμενων.

Η Λεβάντε αιφνιδίασε τη Ρεάλ στο "Santiago Bernabeu" κι άνοιξε το σκορ μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Γάλλος αμυντικός των "μερένγκες", Ραφαέλ Βαράν έκανε τρομερή γκέλα. Άφησε την μπάλα, νομίζοντας πως την ήλεγχε, αλλά δεν το έκανε. Ο Χοσέ Μοράλες το εκμεταλλεύτηκε, πέρασε τον Τιμπό Κουρτουά, πλάσαρε κι άνοιξε το σκορ.

Λίγα λεπτά μετά το πρώτο λάθος του, ο Ραφαέλ Βαράν υπέπεσε και σε δεύτερο. Σταμάτησε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, ο διαιτητής, Γκιγιέρμο Κουάδρα, με τη χρήση VAR έδειξε πέναλτι. Ο Ροτζέρ Μαρτί ανέλαβε την εκτέλεση στο 13ο λεπτό και ήταν εύστοχος διευρύνοντας το προβάδισμα (0-2) των "γρανότες".

Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας σκόραρε στο 17ο λεπτό. Το γκολ αρχικά μέτρησε, αλλά ύστερα από χρήση του VAR σωστά ακυρώθηκε. Η μπάλα μετά την κεφαλιά του Καζεμίρο δεν είχε περάσει τη γραμμή, κι ο Μάρκο Ασένσιο που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Μαριάνο Ντίας έπιασε την κεφαλιά στο 34ο λεπτό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Όιερ.

Στο 43ο λεπτό, οι "γρανότες" (παρατσούκλι της Λεβάντε) βρήκαν δίχτυα με τον Ροτσίνα, αλλά το γκολ και πάλι ακυρώθηκε. Ο Τόνιο ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα, ο ρέφερι συμβουλεύτηκε το VAR με ενδοσυνεννόηση κι έλαβε και πάλι τη σωστή απόφαση (με ακρίβεια εκατοστών όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ φάνηκε στην ανάλυση ότι ο παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν εκτεθειμένος).

Ρεάλ - Λεβάντε 1-2: Νέα ήττα-"σοκ" με αρνητικό ρεκόρ

Ο τεχνικός της Ρεάλ, Τζούλεν Λοπετέγκι, έριξε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Γκάρεθ Μπέιλ, πέρασε αργότερα και τους Ντάνι Θεμπάγιος και Καρίμ Μπενζεμά. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 72ο λεπτό. Ο Μπενζεμά κινήθηκε από αριστερά, "έσπασε" την μπάλα στον Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος με το κακό του πόδι (δεξί) εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Είχαν, μάλιστα την ευκαιρία να φθάσουν στην ισοφάριση με τον Γάλλο φορ. Ο Θεμπάγιος έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος την "έσπασε" για τον Μπενζεμά, εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Όιερ. Σκόραρε στο 88', αλλά και πάλι το VAR επενέβη ορθώς. Ακυρώθηκε το γκολ, γιατί ο Μαριάνο Ντίας ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΡΕΑΛ (Τζούλεν Λοπετέγκι):Κουρτουά, Οντριοθόλα(46' Μπέιλ), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Ίσκο (60' Μπενζεμά), Λούκας Βάθκεθ, Μαριάνο Ντίας, Μάρκο Ασένσιο (60' Θεμπάγιος).

ΛΕΒΑΝΤΕ (Πάκο Λόπεθ):Όιερ, Χάσον, Καμπάκο, Ποστίγο (75' λ.τρ. Τσέμα), Ρόμπερ Πιέρ, Τόνιο, Ροτσίνα (67' Ντοουκουρέ), Μπάρντι, Χοσέ Καμπάνια, Μοράλες, Ροτζέρ Μαρτί (79' Μπόατενγκ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Θέλτα - Αλαβές 0-1 (58' Τομάς Πίνα)

Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Ρεάλ - Λεβάντε 1-2 (72' Μαρσέλο / 7' Μοράλες, 13' Ροτζέρ Μαρτί)

Βαλένθια - Λεγανές (17:15)

Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο (19:30)

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη (21:45)

Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Ράγιο Βαγιεκάνο - Χετάφε (13:00)

Έιμπαρ - Μπιλμπάο (17:15)

Ουέσκα - Εσπανιόλ (19:30)

Μπέτις - Βαγιαδολίδ (21:45)

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Σοθιεδάδ - Ζιρόνα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αλαβές 17

2. Σεβίλλη 16

3. Μπαρτσελόνα 15

4. Ατλέτικο 15

5. Εσπανιόλ 14

6. Ρεάλ 14

7. Λεβάντε 13

8. Βαγιαδολίδ 12

9. Μπέτις 12

10. Σοθιεδάδ 11

11. Θέλτα 10

12. Έιμπαρ 10

13. Χετάφε 9

14. Βαλένθια 9

15. Ζιρόνα 9

16. Βιγιαρεάλ 8

17. Μπιλμπάο 7

18. Λεγανές 7

19. Ράγιο Βαγιεκάνο 5

20. Ουέσκα 5

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

8 γκολ

Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα)

7 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Σεβίλλη)

6 γκολ

Ιάγο Άσπας (Θέλτα)

Ουισάμ Μπεν Γεντέρ (Σεβίλλη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ