LA LIGA

Λοπετέγκι: "Στο NFL είχαν 12 ρήξεις αχιλλείου μετά από διακοπή 3 μηνών"

Real coach Julen Lopetegui gives instructions to his players during a Group G Champions League soccer match between Real Madrid and Viktoria Plzen at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday Oct. 23, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real coach Julen Lopetegui gives instructions to his players during a Group G Champions League soccer match between Real Madrid and Viktoria Plzen at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday Oct. 23, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο προπονητής της Σεβίλλης, Τζούλεν Λοπετέγκι, εκτίμησε ότι οι ομάδες θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 εβδομάδες προετοιμασίας και κατέφυγε στις 12 ρήξεις αχιλλείου στο NFL μετά από 3 μήνες διακοπής.

Οι δυο διάσημοι Ισπανοί αθλητές, Ράφα Ναδάλ και Πάου Γκασόλ, ένωσαν τις τέσσερις μεγάλες αθλητικές εφημερίδες της χώρας (Marca, AS, Mundo, Sport) για να συγκεντρώσουν 11 εκατ. ευρώ σε βοήθεια του συστήματος υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενήθηκαν συνεντεύξεις από επιφανείς προσωπικότητες του αθλητισμού της χώρας, ανάμεσα σε αυτές και του Τζούλεν Λοπετέγκι.

Ο προπονητής της Σεβίλλης εκτίμησε ότι οι ομάδες θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 εβδομάδες προετοιμασίας για να μπορούν να παίξουν 3 ματς μέσα σε 7 μέρες και κατέφυγε στις 12 ρήξεις αχιλλείου στο NFL μετά από 3 μήνες διακοπής.

"Όλοι οι παίκτες ανησυχούν. Θέλουμε να παίξουμε, αλλά πρέπει να δούμε τον τρόπο. Εμπιστευόμαστε τις αρμόδιες αρχές και τους επιστήμονες.

Θέλουμε τουλάχιστον πέντε εβδομάδες προετοιμασία για να παίξουμε τρία ματς την εβδομάδα, όπως προγραμματίζεται να γίνει για να τελειώσει η σεζόν. Είναι κάτι που δεν το έχουμε ζήσει.

Δεν είναι μόνο το κεκλεισμένων των θυρών, θέλουμε να βρισκόμαστε και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Υπάρχει ένα προηγούμενο. Στο NFL το 2011 υπήρχε διακοπή για τρεις μήνες και στον πρώτο μήνα μετά την επιστροφή είχαν 12 ρήξεις αχιλλείου τένοντα".

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ