LA LIGA

Ατλέτικο: Σε διαπραγματεύσεις με τον Οταμέντι

Manchester City's Nicolas Otamendi controls the ball during the Champions League, round of 8, first-leg soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester City at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, April 9, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Manchester City's Nicolas Otamendi controls the ball during the Champions League, round of 8, first-leg soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester City at the Tottenham Hotspur stadium in London, Tuesday, April 9, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Η Ατλέτικο ξεκινά μεταγραφική αντεπίθεση και μετά τους Έκτορ Ερέρα, Φελίπε, είναι έτοιμη ν' αποκτήσει και τον Αργεντινό, Νικολάς Οταμέντι, από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μπορεί να τερμάτισε άνετα στη δεύτερη θέση της ισπανικής Liga, αλλά δεν κατάφερε ν' απειλήσει την Μπαρτσελόνα στη μάχη του τίτλου, ενώ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τη Γιουβέντους στους 16 του Champions League.

Η Ατλέτικο ετοιμάζει μεταγραφική αντεπίθεση για το καλοκαίρι. Ήδη έχει συμφωνήσει με τον Μεξικανό διεθνή μέσο, Έκτορ Ερέρα, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Πόρτο, ενώ φέρεται να έχει κλείσει και τον 29χρονο Βραζιλιάνο συμπαίκτη του κεντρικό αμυντικό, Φελίπε, αντί 25.000.000 ευρώ.

Ο Ντιέγκο Γκοδίν πιθανότατα αποχωρεί με προορισμό το Μιλάνο και την Ίντερ, έτσι οι κολτσονέρος θέλουν ν' αναπληρωθεί από νωρίς το κενό που θ' αφήσει. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο η ομάδα της Μαδρίτης κινείται για την απόκτηση του 31χρονου κεντρικού αμυντικού της Σίτι, Νικολάς Οταμέντι.

Ο Αργεντινός δεν βρίσκει χώρο στην αρχική ενδεκάδα - καθώς έχει δημιουργηθεί λόγω των Κομπανί, Στόουνς και Λαπόρτ συνωστισμός στην άμυνα - κι αναζητά μια ομάδα στην οποία θ' αγωνίζεται.

Το συμβόλαιό του με την ομάδα του Μάντσεστερ εκπνέει το 2022, αλλά δύσκολα θα παραμείνει στους πολίτες μετά το καλοκαίρι όπως έχει παραδεχθεί κι ο τεχνικός του, Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Οταμέντι ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βέλες, το 2010 ήλθε στην Ευρώπη για την Πόρτο, ενώ το 2014 τον απέκτησε η Βαλένθια.

Από το 2015 βρίσκεται στην πρωτοπόρο της Premier League, με την οποία έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, τρία Λιγκ Καπ κι ένα Κομιούνιτι Σιλντ. Οι επαφές με τον ατζέντη του, Ζόρζε Μέντες, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η Σίτι δεν αναμένεται να σταθεί απροσπέλαστο εμπόδιο.

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ