ΣΚΩΤΙΑ

Σκωτία: Αυξάνουν τις ομάδες για να διακόψουν τη σεζόν

Σκωτία: Αυξάνουν τις ομάδες για να διακόψουν τη σεζόν

Στη Σκωτία καταλήγουν στο σενάριο να αυξήσουν σε 14 -από 12- τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η οποία έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού.

Είχατε διαβάσει προ ημερών για την πρόθεση των ποδοσφαιρικών αρχών στη Σκωτία να διακοπεί οριστικά η σεζόν. Οι περισσότερες ομάδες ήταν θετικές σε αυτό το ενδεχόμενο, όχι όμως όλες. Η Χαρτς προειδοποίησε πως θα κινηθεί νομικά. Βρίσκεται στην τελευταία θέση, στο -4 από την προτελευταία Χάμιλτον, αλλά μένουν οκτώ αγωνιστικές. Το ίδιο και η Ρέιντζερς που είναι 2η, στο -13 από τη Σέλτικ με αγώνα λιγότερο.

Σε ποιο σε σενάριο καταλήγουν οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου της χώρας για να δοθεί ένα τέλος και να είναι όλοι ευχαριστημένοι; Να αυξηθούν σε 14 -από 12- οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Με άλλα λόγια, να πάρει το πρωτάθλημα η πρωτοπόρος Σέλτικ, να μην υποβιβαστεί η Χαρτς και να εξασφαλίσουν άνοδο από τη δεύτερη κατηγορία οι Ινβερνές και Νταντί Γιουνάιτεντ.

Στη Σκωτία γνωρίζουν ασφαλώς τις προ ημερών προειδοποιήσεις της UEFA σε περίπτωση διακοπής των πρωταθλημάτων. Γι' αυτό θα περιμένουν μέχρι τις 23 Απριλίου, ημερομηνία που η ευρωπαϊκή ομοσπονδίναι είναι πρόθυμη να δεχτεί την εγκατάλειψη των πρωταθλημάτων αν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Την Παρασκευή (10/4) ο δικηγόρος Γρηγόρης Ιωαννίδης, εξειδικευμένος στο αθλητικό δίκαιο, το είχε δηλώσει στο Sport24.gr: "Στη Σκωτία κατά πάσα πιθανότητα θα ακυρωθεί ό,τι έχει απομείνει. Θα δοθεί το πρωτάθλημα στη Σέλτικ και θα γίνει αναδιοργάνωση της λίγκας, ώστε να μην υπάρξει αδικία σε αυτούς που είναι να υποβιβαστούν και σε αυτούς που είναι να προβιβαστούν. Να γίνει δηλαδή πρωτάθλημα με περισσότερες ομάδες".

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ