ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τεσσάρα η Νάπολι πριν τον "τελικό" με την Λίβερπουλ

Napolis team players celebrate as Arkadiusz Milik, center left, scored his second goal over Dynamo Kiev's Domagoj Vida during the Champions League Group B soccer match between Dynamo Kiev and Napoli at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Tuesday, Sept. 13, 2016. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Napolis team players celebrate as Arkadiusz Milik, center left, scored his second goal over Dynamo Kiev's Domagoj Vida during the Champions League Group B soccer match between Dynamo Kiev and Napoli at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Tuesday, Sept. 13, 2016. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Η Νάπολι νίκησε με άνεση 4-0 την Φροζινόνε λίγες ημέρες πριν από τον "τελικό" με την Λίβερπουλ με φόντο τους "16" του Champions League και παρέμεινε οκτώ πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Η Ίντερ αποχαιρέτησε ουσιαστικά τις ελπίδες της για το σκουντέτο μετά την ήττα από την Γιουβέντους στο Τορίνο ( 1-0 με σκόρερ τον Μάντζουκιτς) που την άφησε 14 πόντους πίσω από την κορυφή, όμως η Νάπολι δεν πετάει λευκή πετσέτα τόσο εύκολα.

Το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση, 4-0 της Φροζινόνε στο "Σαν Πάολο", και διατηρήθηκε στο -8 από την κορυφή (είναι στο +6 από την 3η Ίντερ), με το αποτέλεσμα αυτό να της "φτιάχνει" την ψυχολογία και ενόψει του αγώνα με την Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" που θα κρίνει την πρόκρισή της στη νοκ-άουτ φάση του Champions League.

O Ζιελίνσκι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αντσελότι στο 7' με αριστερό σουτ και ο Ουνάς διπλασίασε τα τέρματα των "παρτενοπέι" με σουτ εκτός περιοχής στο 40', ενώ ο Μίλικ πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος (με κεφαλιά στο 66' και με προβολή στο 84') και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης (που ανέβασε σε 8 αγώνες το αήττητο σερί της Νάπολι) η επιστροφή του Γκουλάμ μετά από 400 περίπου ημέρες που είχε μείνει εκτός δράσης λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Στην Σαρδηνία, η Ρόμα έχασε και άλλο πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει για την έξοδο στο νέο Champions League καθώς έχασε δικό της ματς. Προηγήθηκε 2-0 πριν λήξει το ημίχρονο κόντρα στην Κάλιαρι, όμως οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 84' με τον Ιονίτα και παρότι έμειναν με 9 παίκτες από τις αποβολές των Τσεπιτέλι και Σρνα στο 94', έφτασαν στο ηρωικό 2-2 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Σοκ υπέστη πάντως και η έτερη ομάδα της "αιώνιας πόλης", Λάτσιο, καθώς υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία με γκολ στο φινάλε που την αφήνει πίσω στη μάχη για την 4η θέση. Οι "λατσιάλι" έκαναν τεράστια ανατροπή με τα γκολ των Ατσέρμπι στο 79' και Ιμόμπιλε στο 96' (με πέναλτι) απαντώντας στο τέρμα του Κουαλιαρέλα από το 20', όμως στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαπονάρα έγραψε το τελικό 2-2 στο "Ολίμπικο" με εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό τακουνάκι!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Γιουβέντους - Ίντερ 1-0 (66' Μάντζουκιτς)

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

Νάπολι - Φροζινόνε 4-0 (7' Ζιελίνσκι, 40' Ουνάς, 68' 84' Μίλικ)

Κάλιαρι - Ρόμα 2-2 (84' Ιονίτα, 95' Σάου / 14' Κριστάντε, 40' Κολάροφ)

Λάτσιο - Σαμπντόρια 2-2 (79' Ατσέρμπι, 96' πεν. Ιμόμπιλε /20' Κουαλιαρέλα, 99' Σαπονάρα)

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Σασουόλο - Φιορεντίνα (13:30)

Έμπολι - Μπολόνια (16:00)

Πάρμα - Κιέβο

Ουντινέζε - Αταλάντα

Τζένοα - SPAL (19:00)

Μίλαν - Τορίνο (21:30)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ