ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ομολογία-σοκ του Ίλιτσιτς: "Φοβήθηκα ότι δεν θα ξυπνούσα ποτέ, όπως ο Αστόρι"

Atalanta's Josip Ilicic celebrates after scoring his side's first goal during the Europa League soccer match between Borussia Dortmund and Atalanta Bergamo in Dortmund, Germany, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Atalanta's Josip Ilicic celebrates after scoring his side's first goal during the Europa League soccer match between Borussia Dortmund and Atalanta Bergamo in Dortmund, Germany, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο τραγικός θάνατος του Νταβίντε Αστόρι, τον περασμένο Μάρτιο, σημάδεψε αρκετούς παίκτες και ένας εξ αυτών είναι ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς, με τον φορ της Αταλαντα να παραδέχεται πως άρχισε να φοβάται για τη ζωή του.

Ο Νταβίντε Αστόρι βύθισε την ποδοσφαιρική Ιταλία στο πένθος πριν μερικούς μήνες, όταν έφυγε από τη ζωή στον ύπνο του, προδομένος από την καρδιά του, και το γεγονός αυτό έκανε αρκετούς συναδέλφους του να αρχίσουν να βλέπουν με διαφορετικό μάτι την κάθε τους ημέρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς που προσβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από βακτηριακή λοίμωξη στους λεμφαδένες του λαιμού, με τον Σλοβένο επιθετικό να παραδέχεται πως έφτασε στο σημείο να φοβάται να πέσει για ύπνο για να μην έχει το άδοξο τέλος του αρχηγού της Φιορεντίνα.

"Αυτό που συνέβη στον Αστόρι, μου είχε μείνει στο μυαλό για μέρες. Δεν κατάφερνα πια να κοιμηθώ επειδή έκανα πάντα τέτοιες σκέψεις. Και όταν αρρώστησα το καλοκαίρι, πίστεψα ότι θα μπορούσε να συμβεί και σε εμένα.

Υπήρχε μία περίοδος όπου φοβόμουν να πάω στο κρεβάτι και να αποκοιμηθώ", δήλωσε ο Σλοβένος φορ με συνέντευξή του στην "Corriere dello Sport" και συνέχισε:

"Φοβόμουν. Έλεγα: και αν αύριο το πρωί δεν ξυπνήσω και δεν μπορώ πια να δω την οικογένειά μου; Άτομα με το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου, κατέληξαν σε κώμα.

Atalanta's Josip Ilicic celebrates his goal against Apollon during the Europa League group E soccer match between Apollon Limassol and Atalanta at the GSP stadium, in Nicosia, Cyprus, on Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Petros Karadjias)
Atalanta's Josip Ilicic celebrates his goal against Apollon during the Europa League group E soccer match between Apollon Limassol and Atalanta at the GSP stadium, in Nicosia, Cyprus, on Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Petros Karadjias) AP PHOTO/PETROS KARADJIAS

Σε εμένα η λοίμωξη παρέμεινε περιορισμένη στους λεμφαδένες του λαιμού, σε άλλους ανθρώπους έχει εξαπλωθεί. Αν το σκεφτώ...".

Όλα αυτά που προηγήθηκαν, τον έκαναν πάντως να βλέπει με διαφορετικό τρόπο τη ζωή, με τον Ίλιτσιτς να καταθέτει: "Τώρα δεν βλέπω μόνο το ποδόσφαιρο. Κάνω τη δουλειά μου εντός γηπέδου, μετά επιστρέφω στο σπίτι στα αγαπημένα μου άτομα και τους θέλω πάντα δίπλα μου.

Η ζωή είναι σύντομη. Είμαι πιο δυνατός στο μυαλό, κάτι άλλαξε εκεί. Πρώτα θύμωνα για ανοησίες, τώρα ζω καλύτερα. Σταμάτησα να βλέπω ποδοσφαιρικούς αγώνες στην τηλεόραση, σκεφτόμουν μόνο την οικογένειά μου στο διάστημα που ήμουν άρρωστος.

Σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή, ήλπιζα μόνο να μπορέσω να περπατήσω ξανά ως φυσιολογικό άτομο, ούτε καν σκέφτηκα αν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ