ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ο Γκουαρδιόλα ευθύνεται για την εικόνα της εθνικής Γερμανίας"

Manchester City manager Josep Guardiola reacts during the English Premier League soccer match between Manchester City and Burnley at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola reacts during the English Premier League soccer match between Manchester City and Burnley at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Γερμανός προπονητής, Χανς-Πίτερ Μπρίγκελ, υποστήριξε ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα ευθύνεται για την αγωνιστική καθίζηση της εθνικής ομάδας.

Η εθνική Γερμανίας παραπαίει, καθώς μετά την απογοητευτική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, υποβιβάστηκε και στη League B του Nations League.

Ο 63χρονος Γερμανός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Χανς-Πίτερ Μπρίγκελ, έδειξε τον... Πεπ Γκουαρδιόλα ως υπεύθυνο για την αγωνιστική καθίζηση των "πάντσερ". Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά, ο Καταλανός εξαπάτησε τους Γερμανούς με την ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία του για την κατοχή της μπάλας ως ικανή κι αναγκαία συνθήκη για να φθάσει μια ομάδα στη νίκη.

"Ο Γκουαρδιόλα φταίει. Μας κορόιδεψε λέγοντας ότι για να νικήσεις, πρέπει να έχεις το 75% της κατοχής της μπάλας. Αλλά, δεν είναι έτσι. Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο σημαντικό από τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Το να έχεις την μπάλα, δεν είναι αρκετό για να νικήσεις. Η Γαλλία είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρώην διεθνής με τη Δυτική Γερμανία (κατέκτησε το Euro 1980) και πρώην τεχνικός των Μπεσίκτας, Τράμπζονσπορ, εθνικής Αλβανίας, Μπαχρέιν και Ανκαραγκιουτσού.

AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ