ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ: Σούπερ ρεκόρ για την ΒVB και τον Χάαλαντ

Ντόρτμουντ: Σούπερ ρεκόρ για την ΒVB και τον Χάαλαντ
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, POOL

Το πάρτι απέναντι στην Σάλκε επέτρεψε στην Ντορτμουντ να καμαρώνει για μία εντυπωσιακή κορυφή και τον Χάαλαντ να κατακτήσει μία τιμητική 2η θέση.

Οι δύο μήνες χωρίς δράση ελέω κορονοϊού φαίνεται πως τσάντισαν την Ντόρτμουντ, με την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ να μπαίνει αγριεμένη στο ντέρμπι με την Σάλκε και να κονιορτοποιεί την αντίπαλό της.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους κιτρινόμαυρους να θριαμβεύουν με 4-0 και να φτάνουν τις οκτώ νίκες στα εννέα ματς που έχουν δώσει μετά από τη χειμερινή διακοπή στην Bundesliga, ενώ μπορούν να υπερηφανεύονται για δύο εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία που τους συνοδεύουν μετά από τον αγώνα με τους βασιλικούς μπλε.

Το ένα είναι πως κράτησαν για τέταρτο σερί εντός έδρας ματς πρωταθλήματος ανέπαφη την εστία τους, κάτι που είχε να συμβεί πάνω από 10 χρόνια, ενώ το δεύτερο αφορά την ιστορία των ντέρμπι με την Σάλκε.

Συγκεριμένα, το 4-0 ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη νίκη σε τοπικό ντέρμπι για την BVB μετά από τις 26 Νοεμβρίου 1966 όταν και είχαν διαλύσει με 6-2 την Σάλκε, με τη μοναδική νίκη τους με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων να έχει καταγραφεί και πάλι το 1966 (26 Φεβρουαρίου) όταν είχαν επιβληθεί με το εκκωφαντικό 7-0.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι κιτρινόμαυροι της Βεστφαλίας μετρούν πλέον 72 γκολ σε σύνολο 26 αγωνιστικών, με τη συγκεκριμένη επιθετική συγκομιδή να είναι η καλύτερη στην ιστορία τους.

Την ίδια ώρα, ο Χάαλαντ σκόραρε -το πρωτο γκολ στην εποχή του κορονοϊού- και έγινε ο τρίτος παίκτης της τη φετινή σεζόν στη Bundesliga με διψήφιο αριθμό τερμάτων μετά τους Σάντσο (14) και Ρόις (11), με τον Νορβηγό να αποδεικνύεται μάλιστα πολύ "οικονομικός".

Και αυτό γιατί χρειάστηκε μόλις 541 λεπτά για να πετύχει τα πρώτα 10 του γκολ στην Bundesliga με την Ντόρτμουντ, με τον μοναδικό μέχρι στιγμής παίκτη που έχει φτάσει διψήφιο αριθμό τερμάτων γρηγορότερα να είναι ο Πάκο Αλκάθερ που το πέτυχε σε μόλις 281 λεπτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ