ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: O τίτλος κρίνεται στο ντέρμπι Μπάγερν - Ντόρτμουντ

Dortmund's Marco Reus, left, and Bayern's Leon Goretzka challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Marco Reus, left, and Bayern's Leon Goretzka challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Bundesliga μπαίνει στην τελική της ευθεία και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα για τον τίτλο, την έξοδο σε Champions League, Europa League, αλλά και την παραμονή. Ποιες ομάδες επιστρέφουν στην πρώτη κατηγορία.

Οκτώ αγωνιστικές έμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της τρέχουσας σεζόν στην Bundesliga. Η πρώτη κατηγορία στη Γερμανία μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Μπάγερν και Ντόρτμουντ ισοβαθμούν στην κορυφή και διεκδικούν τον τίτλο, ο οποίος πιθανότατα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο μεταξύ τους "Der Klassiker". "Σφαγή" για την έξοδο σε Champions League και Europa League, τα φαβορί για τον υποβιβασμό και η επιστροφή παλιών γνώριμων στην πρώτη κατηγορία.

1. ΜΠΑΓΕΡΝ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ "DER KLASSIKER"

Συναρπαστική θα είναι η μάχη του τίτλου στην Bundesliga την τρέχουσα σεζόν. Η Ντόρτμουντ είχε αποκτήσει "αέρα" και διαφορά επτά βαθμών, αλλά κατάφερε με τις γκέλες της να την "εξατμίσει". Η Μπάγερν ξεπέρασε την "εσωστρέφεια" που βίωσε στο πρώτο μισό της σεζόν και πλέον όχι μόνο ισοβαθμεί με τους Βεστφαλούς, αλλά υπερτερεί και στην ισοβαθμία.

Οι Βαυαροί κατάφεραν να "γυρίσουν" το ματς και να ξεκινήσει η μάχη για το πρωτάθλημα μέχρι τέλος. Κάθε βαθμός που χάνεται από εδώ και πέρα είναι κρίσιμος, κάθε τρίποντο που κερδίζει μικραίνει την απόσταση προς τον τίτλο.

Το "Der Klassiker" της 6ης Απριλίου ίσως και να κρίνει αυτή τη μάχη, καθώς η Μπάγερν υποδέχεται την Ντόρτμουντ στην "Allianz Arena" του Μονάχου. Ας δούμε το πρόγραμμα (με Μ τα εντός, με Ε τα εκτός) που έχουν οι δύο ομάδες στην οκτώ εναπομείνασες αγωνιστικές:

ΜΠΑΓΕΡΝ

Φράιμπουργκ (Ε) 30/3

Ντόρτμουντ (Μ) 6/4

Ντίσελντορφ (Ε) 14/4

Βέρντερ (Μ) 20/4

Nυρεμβέργη (Ε) 28/4

Ανόβερο (Μ) 4/5

Λειψία (Ε) 11/5

Άιντραχτ (Μ) 18/5

Bayern's Franck Ribery, left, and Dortmund's Lukasz Piszczek challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Bayern's Franck Ribery, left, and Dortmund's Lukasz Piszczek challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Βόλφσμπουργκ (Μ) 30/3

Μπάγερν (Ε) 6/4

Μάιντς (Μ) 13/4

Φράιμπουργκ (Ε) 21/4

Σάλκε (Μ) 27/4

Βέρντερ (Ε) 4/5

Ντίσελντορφ (Μ) 11/5

Γκλάντμπαχ (Ε) 18/5

2. ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν και Ντόρτμουντ έχουν "σφραγίσει" την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League. Απευθείας μπαίνουν κι ο τρίτος με τον τέταρτο. Εδώ γίνεται ο "κακός χαμός". Η Λειψία είναι τρίτη με 49 βαθμούς, η Γκλάντμπαχ τέταρτη με 47.

Leipzig's Marcel Sabitzer, left, and Gladbach's Patrick Herrmann challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Borussia Moenchengladbach in Leipzig, Germany, Sunday, Dec. 2, 2018. (Jan Woitas/dpa via AP)
Leipzig's Marcel Sabitzer, left, and Gladbach's Patrick Herrmann challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Borussia Moenchengladbach in Leipzig, Germany, Sunday, Dec. 2, 2018. (Jan Woitas/dpa via AP) AP

Ελπίδες έχει και η Άιντραχτ με την "καυτή" τριάδα των Αλέ-Γιόβιτς-Ρέμπιτς για την είσοδο στην τετράδα. Η ομάδα της Φρανκφούρτης έχει 46 βαθμούς (εάν κατακτήσει το Europa League φέτος, πηγαίνει ως κάτοχος στους ομίλους του επόμενου Champions League), είναι στον έναν από την ομάδα του Μενχενγκλάντμπαχ και στους τρεις από αυτήν της Λειψίας.

3. "ΣΦΑΓΗ" ΚΑΙ ΓΙΑ EUROPA LEAGUE

Ο πέμπτος της βαθμολογίας της Bundesliga μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Europa League της τρέχουσας σεζόν. Ο έκτος θα ξεκινήσει την επόμενη ευρωπαϊκή χρονιά από το δεύτερο προκριματικό γύρο της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου.

Frankfurt's Luka Jovic celebrates his side's opening goal during a Europa League group H soccer match between Eintracht Frankfurt and Olympique Marseille in Frankfurt, Germany, Thursday, Nov. 29, 2018. (AP Photo/Michael Probst)
Frankfurt's Luka Jovic celebrates his side's opening goal during a Europa League group H soccer match between Eintracht Frankfurt and Olympique Marseille in Frankfurt, Germany, Thursday, Nov. 29, 2018. (AP Photo/Michael Probst) AP

Εκεί βρίσκεται η Λεβερκούζεν με 42 βαθμούς, όσους έχει και η Βόλφσμπουργκ. Ελπίδες - ελλαττωμένες βέβαια - διατηρούν η Βέρντερ (39 βαθμοί) με τη Χόφενχαϊμ (38 βαθμοί).

4. ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΟΒΕΡΟ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ, ΠΑΛΕΥΕΙ Η ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

Ουραγός είναι η Νυρεμβέργη με 13 βαθμούς. Ούτε γι' αυτή, ούτε για το 19ο και προτελευταίο Ανόβερο (14 βαθμοί) φαίνεται ότι υπάρχει... σωτηρία. Τη μάχη για ν' αποφύγει τον υποβιβασμό θα δώσει η 16η Στουργκάρδη, η οποία έχει 20 βαθμούς.

Stuttgart's Benjamin Pavard , left, and Hannovers Hendrik Weydandt, right, challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between VfB Stuttgart and Hannover 96 in Stuttgart, Germany, Sunday, March 3, 2019. (Sebastian Gollnow/dpa via AP)
Stuttgart's Benjamin Pavard , left, and Hannovers Hendrik Weydandt, right, challenge for the ball during the German Bundesliga soccer match between VfB Stuttgart and Hannover 96 in Stuttgart, Germany, Sunday, March 3, 2019. (Sebastian Gollnow/dpa via AP) AP

Οι Σουηβοί εάν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα έπαιζαν μπαράζ με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Η ομάδα του Τάσου Δώνη θα προσπαθήσει να βάλει από κάτω τη Σάλκε (23 βαθμοί) ή την Άουγκσμπουργκ του Κώστα Σταφυλίδη (25 βαθμοί) για να μην μπλέξει ούτε σ' αυτήν την περιπέτεια.

5. ΔΥΟ ΓΝΩΡΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ "ΠΡΩΤΑΡΑ"

Ξεκάθαρο μοιάζει το τοπίο σε ό,τι έχει να κάνει με την άνοδο από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Στην κορυφή βρίσκεται η Κολωνία με 51 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση με έναν λιγότερο (50) βρίσκεται το Αμβούργο.

Δύο παλιές γνώριμες στις δύο πρώτες θέσεις για επιστροφή στην Bundseliga. Η τρίτη θέση οδηγεί στα μπαράζ κι εκεί βρίσκεται η Ουνιόν. Οι Βερολινέζοι μπορούν να κοιτούν και ψηλά - στο -3 από τη δεύτερη και στο -4 από την πρώτη θέση για απευθείας άνοδο - απειλούνται όμως και για την τρίτη θέση από Ζαντκ Πάουλι (στο +4) και Κίελο (στο +5). Η παρθενική τους συμμετοχή στην κορυφαία γερμανική κατηγορία αποτελεί κίνητρο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (26 ΜΑΤΣ)

1. Μπάγερν 60

2. Ντόρτμουντ 60

2. Λειψία 49

4. Γκλάντμπαχ 47

5. Άιντραχτ 46

6. Λεβερκούζεν 42

7. Βόλφσμπουργκ 42

8. Βέρντερ 39

9. Χόφενχαϊμ 38

10. Χέρτα 35

11. Φράιμπουργκ 31

12. Ντίσελντορφ 31

13. Μάιντς 30

14. Άουγκσμπουργκ 25

15. Σάλκε 23

16. Στουτγκάρδη 20

17. Ανόβερο 14

18. Νυρεμβέργη 13

* Οι τέσσερις πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

** Ο πέμπτος απευθείας στους ομίλους του Europa League

*** Ο έκτος στον δεύτερο προκριματικό του Europa League

**** O 19oς και ο 20ός απευθείας υποβιβασμό, ο 16ος σε μπαράζ

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

18 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

15 γκολ

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

15 γκολ

Λούκα Γιόβιτς (Άιντραχτ)

14 γκολ

Σεμπαστιάν Αλέ (Άιντραχτ)

Πάκο Αλκάθερ (Ντόρτμουντ)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ