EURO 2016

Euro 2020: Ζωντανή η Ουαλία στη μάχη της πρόκρισης, νέο σόου από το Βέλγιο

Wales' Kieffer Moore, right, celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2020 group E qualifying soccer match between Wales and Azerbaijan at the Olympic stadium in Baku, Azerbaijan, Saturday Nov. 16, 2019. (AP Photo/Aziz Karimov)
Wales' Kieffer Moore, right, celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2020 group E qualifying soccer match between Wales and Azerbaijan at the Olympic stadium in Baku, Azerbaijan, Saturday Nov. 16, 2019. (AP Photo/Aziz Karimov) AP PHOTO/AZIZ KARIMOV

Η Ουαλία νίκησε 2-0 το Αζερμπαϊτζάν και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για είσοδο στα τελικά του Euro 2020, ενώ το Βέλγιο συνέτριψε 4-1 την Ρωσία κάνοντας το "9 στα 9" στα προκριματικά.

Ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2020 έμεινε η Ουαλία, με την ομάδα του Ράιαν Γκιγκς να φεύγει με το τρίποντο από το Αζερμπαϊτζάν επικρατώντας 2-0 και να περιμένει τώρα μία επιτυχία της Κροατίας επί της Σλοβακίας το βράδυ του Σαββάτου για να της αρκεί μία νίκη της ίδιας επί της Ουγγαρίας την ερχόμενη Τρίτη (19/11).

Η Σλοβενία έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Λετονίας και εξακολουθεί να έχει ελπίδες πρόκρισης (αυτές θα εξαφανιστούν όμως αν η Αυστρία επικρατήσει το βράδυ του Σαββάτου την Βόρεια Μακεδονία) ενώ το Βέλγιο συνέτριψε με 4-1 την Ρωσία εκτός έδρας και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στα προκριματικά, έχοντας πλέον να καμαρώνει για το εντυπωσιακό "9 στα 9".

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η εκκίνηση της προτελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Euro βρήκε την Ουαλία σε μειονεκτική θέση, ούσα στην 4η θέση του 5ου ομίλου, ωστόσο η ομάδα του Ράιαν Γκιγκς δείχνει ικανή να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά μετά την εκτός έδρας επιτυχία της με 2-0 επί του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Μουρ με κεφαλιά στο 10' και ο Γουίλσον με κεφαλιά στο 34' χάρισαν στους Ουαλούς το πολύτιμο τρίποντο, και σε περίπτωση που η Κροατία τους κάνει το χατίρι και επικρατήσει εντός έδρας της Σλοβακίας, τότε θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην έδρα τους στο φινάλε, όπου θα χρειάζονται μόνο νίκη κόντρα στην Ουγγαρία.

Αζερμπαϊτζάν - Ουαλία 0-2 (10' Μουρ, 34' Γουίλσον)

Κροατία - Σλοβακία (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η νίκη ήταν μονόδρομος για την Σλοβενία κόντρα στην Λετονία αν ήθελε να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στα τελικά και αυτή ήρθε, χάρη σε αυτογκόλ του Ταράσοβς στο 53ο λεπτό που διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τους γηπεδούχους.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Σλοβενία μείωσε στους δύο πόντους τη διαφορά της από την 2η Αυστρία, η οποία έχει πάντως την ευκαιρία με τρίποντο στην έδρα της κόντρα στην Βόρεια Μακεδονία να σφραγίσει την πρόκριση από τον 7ο όμιλο, μετά από την Πολωνία.

Σλοβενία - Λετονία 1-0 (53' αυτ. Ταράσοβς)

Αυστρία - Βόρεια Μακεδονία (21:45)

Ισραήλ - Πολωνία (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

9ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Επίδειξη δύναμης έκανε το Βέλγιο στο ντέρμπι κορυφής του 9ου ομίλου, με τους κόκκινους διαβόλους να ισοπεδώνουν την Ρωσία μέσα στην έδρα της με σκορ 4-1 και να γίνονται μόλις η δεύτερη ομάδα που έκανε το "9 στα 9" στα προκριματικά του Euro 2020 μετά από την Ιταλία.

Ο Τοργκάν Αζάρ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο 19' με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και εν συνεχεία πήρε τη σκυτάλη ο αδερφός του, Εντέν, που σκόραρε δις στο 33' και στο 40' (από φοβερή ασίστ του Ντε Μπράινε), για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Ρομελού Λουκακού στο 72' με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Το μόνο που κατάφεραν οι Ρώσοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 77' με τον Τζίκιγια, με το φινάλε να βρίσκει το Βέλγιο να θριαμβεύει και την Ρωσία να συνεχίζει την αρνητική παράδοση που την θέλει να μην έχει νικήσει ποτέ τη συγκεκριμένη αντίπαλο, έχοντας ως απολογισμό 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Στο άλλο ματς του 9ου ομίλου, το Καζακστάν πέτυχε τρία γκολ πριν συμπληρωθεί το ημίωρο και επικράτησε 3-1 εκτός έδρας του Σαν Μαρίνο, με την ήττα αυτή να είναι μάλιστα η 35η συνεχόμενη για την ομάδα του Σαν Μαρίνο! Παρηγοριά για τους γηπεδούχους πως κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 77ο λεπτό, σκοράροντας έτσι για πρώτη φορά μετά από 16 σερί ματς που ήταν άσφαιροι.

Κύπρος - Σκωτία 1-2 (47' Εφραίμ / 12' Κρίστι, 53' ΜακΓκιν)

Ρωσία - Βέλγιο 1-4 (79' Τζικίγια / 19' Τοργκάν Αζάρ, 33' 40' Εντέν Αζάρ, 72' Λουκακού)

Σαν Μαρίνο - Καζακστάν 1-3 (73' Μπεράρντι / 6' Ζαϊνουτντίνοβ, 23' Σουγιουμπάγεβμ 27' Σκέτκιν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ