EURO 2016

Κύπρος - Σκωτία 1-2: Ανέβηκαν στην 3η θέση οι χαϊλάντερς

Scotland's John MgGinn, left, celebrates with his teammates after scoring his side's second goal during the Euro 2020 group I qualifying soccer match between Cyprus and Scotland at GSP stadium in Nicosia, Saturday, Nov. 16, 2019. (AP Photo/Petros Karadjias)
Scotland's John MgGinn, left, celebrates with his teammates after scoring his side's second goal during the Euro 2020 group I qualifying soccer match between Cyprus and Scotland at GSP stadium in Nicosia, Saturday, Nov. 16, 2019. (AP Photo/Petros Karadjias) AP PHOTO/PETROS KARADJIAS

Η Σκωτία πέρασε νικηφόρα από το "ΓΣΠ" επικρατώντας με 2-1 της Κύπρου και σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας για τον 9ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2020.

H Κύπρος πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με τον Εφραίμ και είχε να διαμαρτύρεται για ένα γκολ που δεν μέτρησε και ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε, όμως το φινάλε του αγώνα στο "ΓΣΠ" για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 την βρήκε να χάνει με 2-1 από την Σκωτία και μαζί την 3η θέση στην κατάταξη του 9ου ομίλου.

Η Κύπρος μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσε για το γκολ από τα πρώτα λεπτά (φωνάζει μάλιστα για ένα γκολ του Εφραίμ που δεν μέτρησε αν και η μπάλα φάνηκε να έχει περάσει τη γραμμή), ήταν όμως η Σκωτία που σκόραρε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και μάλιστα με πανέμορφο τρόπο.

Ο Κρίστι πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή από θέση δεξιά και κινήθηκε κεντρικά, για να νικήσει με υπέροχο φαλτσαριστό αριστερό σουτ τον Πάρντο και να κάνει το 1-0 για τους "χαϊλάντερς" στο 12' με το πρώτο τέρμα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μέσα από στημένη φάση: ο Κάστανος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και οι παίκτες του Στιβ Κλαρκ απομάκρυναν, με τον Εφραίμ να έρχεται όμως ως τρέιλερ και με ασύλληπτο μονοκόμματο σουτ με δεξί να φέρνει το ματς στα ίσα (1-1) στο 47'.

Δεν μπόρεσαν όμως να χαρούν για πολύ αυτό το γκολ οι παίκτες του Μπεν Σιμόν, με την Σκωτία να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο 53'. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα για αρκετή ώρα, με τον Τέιλορ να τροφοδοτεί έξυπνα τον ΜακΓκιν μέσα στην περιοχή και εκείνον να στέλει τη μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ στην κίνηση (1-2).

Aυτό μάλιστα ήταν το 5ο γκολ του στα έξι τελευταία παιχνίδια του με τη φανέλα της Σκωτίας, έχοντας παράλληλα σε αυτό το διάστημα και 2 ασίστ.

Η συνέχεια βρήκε την Κύπρο να ψάχνει εκ νέου την ισοφάριση και μάλιστα στο 69' είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία με κεφαλιά του Ιωάννη Κωστή (από το καλοκαίρι παίκτης του Ολυμπιακού) που έφυγε άουτ, με το 2-1 όμως να μένει ως το φινάλε και να επιτρέπει στην Σκωτία να προσπεράσει την Κύπρο και να ανέβει εκείνη στην 3η θέση του ομίλου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 9ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ