PREMIER LEAGUE

Premier League: Ολοταχώς για έναρξη στις 8 Ιουνίου

Liverpool's Andrew Robertson, right, and Liverpool's Fabinho celebrate at the end of the English Premier League soccer match between Norwich City and Liverpool at Carrow Road Stadium in Norwich, England, Saturday, Feb. 15, 2020. (AP Photo/Frank Augstein)
Liverpool's Andrew Robertson, right, and Liverpool's Fabinho celebrate at the end of the English Premier League soccer match between Norwich City and Liverpool at Carrow Road Stadium in Norwich, England, Saturday, Feb. 15, 2020. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Στην Premier League είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη σεζόν, όπως έγινε ξεκάθαρο μετά την τετράωρη συνάντηση της Παρασκευής. Ολοταχώς για έναρξη στις 8 Ιουνίου, ώστε να αποφύγουν τα δικαστήρια.

Η συνάντηση της Premier League για να αποφασιστεί πώς και με ποιον τρόπο μπορεί το πρωτάθλημα να επιστρέψει στη δράση κράτησε την Παρασκευή (1/5) τέσσερις ώρες. Οι ομάδες επιβεβαίωσαν εκ νέου τη θέλησή τους να ολοκληρώσουν τη σεζόν και να αποφύγουν νομικά ζητήματα που θα μπορούσε να επιφέρει τυχόν διακοπή, όπως έγινε σε Ολλανδία και Γαλλία.

Οι αρχές στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας θα συναντηθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα, την Παρασκευή (8/5), με σκοπό να ψηφίσουν και να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του πρότζεκτ για την επανέναρξη, η οποία όπως όλα δείχνουν θα σημειωθεί στις 8 Ιουνίου. Αυτός είναι ο στόχος. Από εκεί και πέρα, το νο1 θέμα στο οποίο διαφωνούν είναι αν θα παίξουν σε ουδέτερα γήπεδα ή όχι.

Ο κύριος στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν να συμφωνήσουν για τους κανόνες και τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στην επιστροφή για προπόνηση και στους αγώνες που θα γίνονται χωρίς θεατές, παρά την συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση της πανδημίας. Η λίγκα θα παρουσιάσει το πλάνο της στην κυβέρνηση και θα περιμένει έγκριση, αφού πρώτα ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες.

Ορισμένες από τις οδηγίες που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή περιλαμβάνουν τους παίκτες να φορούν μάσκες και προπόνηση που, έστω αρχικά, θα γίνεται σε γκρουπ που δεν θα ξεπερνά τα πέντε άτομα. Το προσωπικό θα πρέπει να φοράει κατάλληλο εξοπλισμό για την αποφυγή μετάδοσης του ιού ενώ οι μπάλες, τα σημαιάκια του κόρνερ και τα γκολπόστ θα πρέπει να απολυμαίνονται.

Επίσης, οι παίκτες και το προσωπικό θα πρέπει να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ δεν θα επιτρέπεται το μασάζ, εκτός εάν υπάρχει έγκριση από τον γιατρό του κλαμπ.

Όλο το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών και των προπονητών, θα απαγορεύεται να φτύνουν στο χώρο της προπόνησης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εξάπλωσης κορονοϊού.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που διεκόπησαν οι αναμετρήσεις στην Premier League λόγω κορονοϊού.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ