PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ: Το BeIN Sports "μπλοκάρει" την πώληση στους Σαουδάραβες

Newcastle's Jetro Willems celebrates with teammates after scoring his sides first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Sept. 14, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Newcastle's Jetro Willems celebrates with teammates after scoring his sides first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Sept. 14, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των "Times", το τηλεοπτικό δίκτυο "BeIN Sports" απειλεί να "σπάσει" τη συμφωνία για τα δικαιώματα των αγώνων της Premier League σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η πώληση της Νιούκαστλ στο επενδυτικό fund από τη Σαουδική Αραβία.

Στον "αέρα" βρίσκεται η πώληση της Νιούκαστλ σε επενδυτικό fund από τη Σαουδική Αραβία, με επικεφαλής τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν, ύστερα από την κίνηση του τηλεοπτικού δικτύου "BeIN Sports" να στείλει επιστολή στην Premier League και τις ομάδες, ζητώντας να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των " Times", ο τηλεοπτικός Κολοσσός από το Κατάρ, που έχει προσφέρει σχεδόν 570.000.000 ευρώ για τα δικαιώματα των αγώνων της Premier League, υποστηρίζει πως έχει πέσει θύμα πειρατείας από τη Σαουδική Αραβία, η οποία μεταδίδει παράπονα αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα το δίκτυο "beoutQ" άρχισε να μεταδίδει παράνομα αγώνες το 2017 και παρά τις συστάσεις τόσο αθλητικών φορέων της κυβέρνησης όσο και των κατόχων των δικαιωμάτων, η πειρατεία συνεχίστηκε κανονικά. Τον περασμένο Ιούλιο, η Premier League απευθύνθηκε σε εννέα διαφορετικά δικηγορικά γραφεία στη Σαουδική Αραβία, τα οποία, όμως, αρνήθηκαν να ενεργήσουν εναντίον "beoutQ".

Αξίζει να σημειωθεί πως για να ολοκληρωθεί μία πώληση ομάδας στην Αγγλία, πρέπει να υπάρξει θετική εισήγηση από το συμβούλιο της Premier League. Γι' αυτό το λόγο, ουσιαστικά το "BeIN Sports" απειλεί να "σπάσει" την τριετή συμφωνία προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία της Νιούκαστλ, η οποία θα αγγίξει τα 400.000.000 ευρώ.

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νιούκαστλ: Οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν Ποτσετίνο ή Αλέγκρι και Καβάνι
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ