PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Τσέλσι 5-3: Σαρωτική η πρωταθλήτρια

Liverpool's Naby Keita, no 8, turns away to celebrate after scoring the opening goal of the game with teammates including Liverpool's Virgil van Dijk, right, during the English Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield Stadium in Liverpool, England, Wednesday, July 22, 2020. (Phil Noble/Pool via AP)
Liverpool's Naby Keita, no 8, turns away to celebrate after scoring the opening goal of the game with teammates including Liverpool's Virgil van Dijk, right, during the English Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield Stadium in Liverpool, England, Wednesday, July 22, 2020. (Phil Noble/Pool via AP) PHIL NOBLE/POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ υπέταξε με 5-3 την Τσέλσι στην τελευταία φετινή της παράσταση στο Άνφιλντ και έφτασε στις 31 νίκες τη φετινή σεζόν που είναι αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία των κόκκινων (VIDEOS).

Πρωταθλήτρια όνομα και πράμα! Στο τελευταίο παιχνίδι της στο Άνφιλντ για τη φετινή σεζόν, η Λίβερπουλ επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-3 της Τσέλσι για την 37η αγωνιστική της Premier League και κέρασε ένα ακόμα γλυκό ποτήρι τους οπαδούς της, λίγα λεπτά πριν την απονομή του τροπαιου της πρωταθλήτριας στους κόκκινους.

Σημειώνεται πως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκλεισε τη σεζόν έχοντας 18 νίκες σε 19 ματς πρωταθλήματος που έδωσε εντός έδρας (μοναδική απώλεια το 1-1 με την Μπέρνλι στην καλύτερη εντός έδρας σεζόν στην ιστορία της), με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να φτάνει μάλιστα τις 31 νίκες μία αγωνιστική πριν το φινάλε, αριθμος ρεκόρ για το σύλλογο, και να συμπληρώνει τρεις διαδοχικές σεζόν χωρίς ούτε μία ήττα στο σπίτι της σε επίπεδο πρωταθλήματος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Τσέλσι πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά και είχε δύο καλές στιγμές με τους Μάουντ στο 8' (η κεφαλιά του έφυγε άουτ) και Ράις στο 16' (η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε δυνατό σουτ του εκτός περιοχής), με την Λίβερπουλ να ανεβάζει ωστόσο στροφές μετά το 15' και να παρασύρει στο διάβα της τους Λονδρέζους πετυχαίνοντας τρία πανέμορφα γκολ.

Το κόκκινο ποτάμι άρχισε να ξεχειλίζει στο 23', όταν ο Κεϊτά βρήκε χώρο εκτός περιοχής και εξαπέλυσε ένα τρομερό σε δύναμη σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το απλωμένο χέρι του Κέπα για να βρει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταληξει στο βάθος της εστίας (1-0). Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο τέρμα του στo Άνφιλντ σε επίπεδο Premier League και πρώτο μετά από 453 ημέρες.

Το γκολ του μέσου από την Γουινέα έδωσε αυτοπεποίθηση στους πρωταθλητές που συνέχισαν να πιέζουν και στο 38' ήρθε το 2-0 μέσα από στημένη φάση, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της λονδρέζικης εστίας με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ που άφησε άγαλμα τον Ισπανό κίπερ των φιλοξενουμένων.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το τρίτο γκολ για τους κόκκινους στην ισάριθμη τελική εντός εστίας που έφτιαξαν στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, οι παίκτες του Λάμπαρντ απέτυχαν να απομακρύνουν τη μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Βαϊνάλντουμ, με τον Ολλανδό μέσο να τη στέλνει με ξερό σουτ στον ουρανό των διχτύων της αντίπαλης εστίας (3-0).

Η Τσέλσι δεν τα παράτησε και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Άλισον απέκρουσε αρχικά το σουτ του Ουίλιαν μέσα από την περιοχή και η μπάλα πήρε ύψος, με τον Ζιρού να παρακολουθεί την πορεία της και να την προωθεί στα δίχτυα με προβολή, για να γράψει το 3-1 με το οποίο έκλεισε το πρώτο 45λεπτο.

Οι κόκκινοι του Κλοπ μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος και αφού πρώτα έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλάχ στο 50', έφτασαν σε τέταρτο τέρμα στο 55' που ήταν χάρμα ειδέσθαι. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά με μοιρογνωμόνιο (εφτασε τις 13 ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα) και ο Φιρμίνο εκτέλεσε με καρφωτή κεφαλιά τον Κέπα μέσα από την καρδιά της μεγάλης περιοχής, για να πανηγυρίσει το πρώτο του εντός έδρας γκολ στη φετινή Premier League και πρώτο μετά από 479 ημέρες σε εντός έδρας αναμετρήσεις για την κορυφαία κατηγορία (4-1).

Αμέσως μετά το γκολ του Βραζιλιάνου ο Λάμπαρντ έκανε τριπλή αλλαγή και λίγα λεπτά αργότερα δικαιώθηκε, με δύο παίκτες που είχαν πέρασει μόλις στον αγωνιστικό χώρο, να συνεργάζονται και να μειώνουν σε 4-2 για την Τσέλσι, με τον Πούλισιτς να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Άμπραχαμ με κοντινό πλασέ να νικάει τον Άλισον.

Η αντεπίθεση των Λονδρέζων είχε και συνέχεια, με τον Πούλισιτς να δέχεται ασίστ από τον Χάντσον-Οντόι στο 73' και να κάνει εξαιρετικό κοντρόλ μέσα στην περιοχή, για να νικήσει με άπιαστο σουτ τον Άλισον και να μειώσει σε 4-3 με το 9ο φετινό τερμα του στο πρωτάθλημα.

Το γκολ αυτό έφερε πίεση έξω από την περιοχή των κόκκινων, με τους Λονδρέζους να ψάχνουν με πείσμα το 4-4 και το χρυσό βαθμο στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, με την Λίβερπουλ ωστόσο να αντέχει και να βρίσκει μάλιστα και πέμπτο γκολ μέσα από τέλεια ξεδιπλωμένη αντεπίθεση.

Ο Ρόμπερτσον κάλυψε δεκάδες μέτρα με τρομερή κούρσα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της μπλε άμυνας, ο Τζόουνς την άφησε να περάσει και ο επερχόμενος Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν νίκησε με δυνατό σουτ τον Κέπα για το 5-3, που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (66' Μίλνερ), Κεϊτά (66' Τζόουνς), Μανέ (87' Μιναμίνο), Σαλάχ (79' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (87' Οριγκί)

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τζέιμς, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Ρίντιγκερ, Αλόνσο (87' Έμερσον), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Ουίλιαν (59' Πούλισιτς), Ζιρού (59' Άμπραχαμ), Μάουντ (59' Χάντσον-Οντόι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 18 Ιουλίου

Νόριτς - Μπέρνλι 0-2 (45+5' Γουντ, 80' αυτ. Γκόντφρι)

Κυριακή 19 Ιουλίου

Μπόρνμουθ - Σαουθάμπτον 0-2 (41' Ινγκς, 90+8' Άνταμς)

Τότεναμ - Λέστερ 3-0 (6' αυτ. Τζάστιν, 37' 40' Κέιν)

Δευτέρα 20 Ιουλίου

Μπράιτον - Νιούκαστλ 0-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 0-1 (46' Ρισάρλιζον)

Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας 2-0 (41' Ποντένσε, 68' Χόνι)

Τρίτη 21 Ιουλίου

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (31' 40' Στέρλινγκ, 63' Φόντεν, 67' Λαπόρτ)

Άστον Βίλα - Άρσεναλ 1-0 (27' Τρεζεγκέ)

Τετάρτη 22 Ιουλίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-1 (51' Γκρίνγουντ / 45+2' πεν. Αντόνιο)

Λίβερπουλ - Τσέλσι 5-3 (23' Κεϊτά, 38' Αλεξάντερ-Άρνολντ, 43' Βαϊνάλντουμ, 55' Φιρμίνο, 84' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν / 45+3' Ζιρού, 61' Άμπραχαμ, 73' Πούλισιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λίβερπουλ 96

2. Μάντσεστερ Σίτι 78

3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 63

4. Τσέλσι 63

------------------------------------

5. Λέστερ 62

-----------------------------------

6. Γουλβς 59

7. Τότεναμ 58

-----------------------------------

8. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 54

9. Μπέρνλι 54

10. Άρσεναλ 53

11. Έβερτον 49

12. Σαουθάμπτον 49

13. Νιούκαστλ 44

14. Κρίσταλ Πάλας 42

15. Μπράιτον 38

16. Γουέστ Χαμ 38

17. Άστον Βίλα 34

-------------------------------

18. Γουότφορντ 34

19. Μπόρνμουθ 31

20. Νόριτς 21

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ) 23

Ντάνι Ινγκς (Σαουθάμπτον) 21

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ) 20

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) 19

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι) 19

Αντονί Μαρσιάλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 17

Χάρι Κέιν (Τότεναμ) 17

Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 17

Ραούλ Χιμένες (Γουλβς) 17

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ) 17

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ