PREMIER LEAGUE

Κορονοϊός: Τέλος οι χειραψίες πριν από τα ματς με απόφαση της Premier League

Players shake hands after the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London, England, Monday, Feb. 17, 2020. (AP Photo/Ian Walton)
Players shake hands after the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London, England, Monday, Feb. 17, 2020. (AP Photo/Ian Walton) AP

Η Premier League με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι μέχρι νεωτέρας δεν θα γίνονται οι καθιερωμένες χειραψίες μεταξύ αντιπάλων ποδοσφαιριστών καθώς και των διαιτητών πριν από τα ματς ως προληπτικό μέτρο αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και στη Μεγάλη Βρετανία όπου μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 115 κρούσμα και ένας θάνατος λόγω της ασθένειας. Η Premier League με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι μέχρι νεωτέρας δεν θα γίνονται οι καθιερωμένες χειραψίες μεταξύ αντιπάλων ποδοσφαιριστών καθώς και των διαιτητών ως προληπτικό μέτρο.

"Η fair-play χειραψία που γίνεται στην Premier League δεν θα γίνεται μεταξύ των παικτών και τον διαιτητών από αυτό το Σαββατοκύριακο και μέχρι νεωτέρας έπειτα από ιατρική συμβουλή. Ο κορονοϊός αναπτύσσεται ταχύτατα μέσω σταγονιδίων από τη μύτη και το στόμα και μπορεί να μεταδοθεί με τα χέρια και μέσω της χειραψίας", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή της η Premier League ξεκαθαρίζει ότι το συνήθες τελετουργικό πριν από τα ματς θα συνεχίσει να εκτελείται, απλά οι παίκτες δεν θα έχουν καμία επαφή δια χειραψία με τους αντιπάλους και τους διαιτητές πριν από την έναρξη.

Photo credits: AP Photo/Ian Walton

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ