PREMIER LEAGUE

Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 4-1: "Διαβολική" ανατροπή και τεσσάρα

Manchester United's Mason Greenwood celebrates scoring his side's second goal of the game with teammate Marcus Rashford during their English Premier League soccer match against Newcastle United at Old Trafford, Manchester, England, Thursday, Dec. 26, 2019. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester United's Mason Greenwood celebrates scoring his side's second goal of the game with teammate Marcus Rashford during their English Premier League soccer match against Newcastle United at Old Trafford, Manchester, England, Thursday, Dec. 26, 2019. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Η Νιούκαστλ έκανε το λάθος να προηγηθεί μέσα στο Ολντ Τράφορντ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην της... χαρίζεται και να τη φιλοδωρεί με τέσσερα γκολ (4-1) για την 19η αγωνιστική της Premier League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αντονί Μαρσιάλ με δύο γκολ. (VIDEOS)

Ύστερα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Έβερτον (1-1) και Γουότφορντ (2-0), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 17ο λεπτό, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή πριν καν συμπληρωθούν 45 λεπτά στο ματς, επικρατώντας ... της Νιούκαστλ για την 19η αγωνιστική της Premier League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Αντονί Μαρσιάλ που σημείωσε δύο γκολ, ενώ είχε και δοκάρι.

Μετά απ' αυτή τη νίκη, οι "Κόκκινοι Διάβολοι" βρίσκονται στο -4 από την τέταρτη Τσέλσι και βάζουν ξανά πλώρη για την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα, η Νιούκαστλ "πλήρωσε" τα παιδικά λάθη της άμυνάς της, παραμένοντας στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όσον αφορά στην εικόνα του παιχνιδιού, η πίεσε για ένα γρήγορο γκολ, αλλά η Νιούκαστλ ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση στο 15ο λεπτό. Ο Ζοέλιντον έβγαλε τρομερή κάθετη στον Γκέιλ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Νταβίντ ντε Χέα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα "χτυπώντας" στην κόντρα επίθεση. Ο Ζοέλιντον συνεργάστηκε άψογα με τον Μάθιου Λόνγκσταφ, ο οποίος με ένα συρτό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Μάλιστα, ο νεαρός μέσος της Νιούκαστλ έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Λέιτον Μπέινς το 2006 που σημειώνει γκολ και στις δύο αναμετρήσεις με αντίπαλο τους "Κόκκινους Διαβόλους".

Οι παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία και έφτασαν στην ισοφάριση επτά λεπτά αργότερα με σκόρερ τον Άντονι Μαρσιάλ. Ο Γάλλος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό στρώσιμο που του έκανε ο Αντρέας Περέιρα και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Ντουμπράβκα, ο οποίος φέρει, ωστόσο, ευθύνη, καθώς δέχθηκε το γκολ στην κλειστή γωνία του. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο 36ο λεπτό με τον νεαρό Κρεγκ Γκρίνγουντ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο σουτ ύστερα από λανθασμένη αντίδραση του Σχαρ. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" δεν χαμήλωσαν τις μηχανές και διαμόρφωσαν το 3-1 στο 41ο λεπτό με τον καρφωτή κεφαλιά του Μάρκους Ράσφορντ, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Ουάν-Μπισάκα και ολιγωρία των αμυντικών της Νιούκαστλ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Σόλσκιερ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πολ Πογκμπά αντί του τραυματία ΜακΤόμινεϊ με τον Γάλλο χαφ να χάνει μία καλή ευκαιρία στο 50ό λεπτό να χριστεί σκόρερ. Εν τέλει, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένας άλλος Γάλλος και συγκεκριμένα ο Μαρσιάλ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, εκμεταλλευόμενος ένα ακόμη τραγικό λάθος της άμυνας της Νιούκαστλ. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και αναζητούσαν τρόπους να αυξήσουν το προβάδισμά τους, με τον Μαρσιάλ να φτάνει μία "ανάσα" από το χατ τρικ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο 61ο λεπτό, καθώς τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Ντουμπράβκα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ BOXING DAY (26/12):

Τότεναμ - Μπράιτον 2-1 (53' Κέιν, 72' Ντέλε Άλι / 37' Γουέμπστερ)

Τσέλσι - Σαουθάμπτον 0-2 (31' Ομπαφέμι, 73' Ρέντμοντ)

Άστον Βίλα - Νόριτς 1-0 (64' Χούριχεϊν)

Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 1-1 (35' Γκόσλινγκ / 64' Ομπαμεγιάνγκ)

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ 2-1 (68' Κουγιατέ, 90' Αγιού / 57' Σνόντγκρας)

Σέφιλντ Γιουν. - Γουότφορντ 1-1 (36' πεν. Νόργουντ / 27' Ντεουλοφέου)

Έβερτον - Μπέρνλι 1-0 (80' Κάλβερτ-Λιούιν)

Μάντσεστερ Γ. - Νιούκαστλ 4-1 (24', 51' Μαρσιάλ, 36' Γκρίνγουντ, 41' Ράσφορντ / 17' Μ. Λόνγκσταφ)

22:00 Λέστερ - Λίβερπουλ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

21:45 Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ