PREMIER LEAGUE

Premier League: Στο 1-1 η Γιουνάιτεντ, απόδραση στο 90+1' η Τότεναμ

Manchester United's Harry Maguire, center, battles to win the header ahead of Everton's Michael Keane, left, and Everton's Seamus Coleman during the English Premier League match between Manchester United and Everton at Old Trafford, Manchester, England, Sunday, Dec. 15, 2019. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester United's Harry Maguire, center, battles to win the header ahead of Everton's Michael Keane, left, and Everton's Seamus Coleman during the English Premier League match between Manchester United and Everton at Old Trafford, Manchester, England, Sunday, Dec. 15, 2019. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε πίσω στο σκορ από το αυτογκόλ του Λίντελεφ, στο οποίο προηγήθηκε φάουλ του Κάλβερτ-Λιούιν στον Ντε Χέα, αλλά έσωσε το βαθμό (1-1) κόντρα στην Έβερτον με τον Γκρίνγουντ. Απόδραση (1-2) με Βερτόνχεν στο 90+1' η Τότεναμ.

Συναρπαστικά ως προς την εξέλιξή τους ήταν τα δυο πρώτα ματς από το πρόγραμμα της Κυριακής για την 17η αγωνιστική της Premier League σε Old Trafford και Molineux. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1 με την Έβερτον, η δε Τότεναμ απέδρασε (1-2) από την έδρα της Γουλβς με γκολ του Βερτόνχεν στις καθυστερήσεις.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με τους Ράσφορντ και Τζέιμς να δοκιμάζουν τον Πίκφορντ στο πρώτο τέταρτο αυτής. Ο Ντε Χέα στο 31ο λεπτό επιχείρησε το δυνατό σουτ από μακριά, αλλά ο Ντε Χέα ήταν σε ετοιμότητα.

Μπορεί η ομάδα του Μάντσεστερ να πίεζε, αλλά αυτή του Λίβερπουλ έφθασε πρώτη στο γκολ. Στο 36ο λεπτό εκτέλεσε το κόρνερ ο Μπέινς, ο Λίντελεφ αιφνιδιάστηκε, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Πριν η μπάλα φθάσει στον Σουηδό, ο Κάλβερτ-Λιούιν είχε βάλει το χέρι του στο πρόσωπο του Ντε Χέα, ωστόσο το γκολ μέτρησε παρά το τσεκάρισμα της φάσης με VAR. Η Γιουνάιτεντ δεν πτοήθηκε και συνέχιζε να πιέζει για το γκολ. Στο 62ο λεπτό έχασε διπλή ευκαιρία με τους Τζέιμς και ΜακΤόμινι.

Ο Όλε-Γκούναρ Σόλσκερ πέρασε τον Γκρίνγουντ στον αγωνιστικό χώρο κι αυτός τον δικαίωσε στο 76ο λεπτό. Με εξαιρετική προσπάθεια κι εκτέλεση νίκησε τον Πίκφορντ και ισοφάρισε σε 1-1. Η Γιουνάιτεντ είναι για έξι σερί ματς αήττητη, η Έβερτον παραμένει για δεύτερο διαδοχικό ματς μετά και την απομάκρυνση του Μάρκο Σίλβα.

Η Τότεναμ φιλοξενήθηκε από τη Γουλβς κι άνοιξε το σκορ μόλις οκτώ λεπτά μετά από την έναρξη του ματς με τον Λούκα Μόουρα. Ο Βραζιλιάνος μοιάζει αναγεννημένος με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Έχει τρία γκολ σε πέντε ματς με τον Πορτογάλο προπονητή, ενώ είχε ένα γκολ σε δέκα με τον προκάτοχό του, Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Οι λύκοι βρήκαν το δρόμο για την ισοφάριση με τον καλύτερό τους παίκτη. Ο Αντάμα Τραορέ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Γκασανίγκα και έκανε το 1-1. Οι σπερς απέδρασαν με τους τρεις βαθμούς.

Ο Βερτόνχεν στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ρουί Πατρίσιο και ο Μουρίνιο μετρά την τέταρτη νίκη του σε πέντε ματς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Λίβερπουλ - Γουότφορντ 2-0 (38', 90' Σαλάχ)

Μπέρνλι - Νιούκαστλ 1-0 (58' Γουντ)

Τσέλσι - Μπόρνμουθ 0-1 (85' Γκόσλινγκ)

Λέστερ - Νόριτς 1-1 (αυτ. Κρολ / 26' Πούκι)

Σέφιλντ Γ. - Άστον Βίλα 2-0 (50', 73' Φλεκ)

Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ 0-1 (37' Αλέ)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

16:00 Μάντσεστερ Γ. - Έβερτον 1-1 (78' Γκρινγουντ / 36' αυτ. Λίντελεφ)

16:00 Γουλβς - Τότεναμ 1-2 (67' Τραορέ / 8' Μόουρα, 90+1' Βερτόνχεν)

18:30 Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

21:45 Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ