PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Άρσεναλ 1-0: "Χαστούκι" του Μάρκο Σίλβα στους Λονδρέζους

Everton's Andre Gomes, center, battles for the ball with Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, left, and Ainsley Maitland-Niles during their English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Sunday, April 7, 2019. (Peter Byrne/PA via AP)
Everton's Andre Gomes, center, battles for the ball with Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, left, and Ainsley Maitland-Niles during their English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Sunday, April 7, 2019. (Peter Byrne/PA via AP) PETER BYRNE/PA VIA AP

Ένα γκολ του Φιλ Τζαγκιέλκα στο 10ο λεπτό ήταν αρκετό για την Έβερτον να πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Άρσεναλ και να της κάνει ζημιά στη μάχη που δίνει για έξοδο στο UCL (VIDEOS).

Πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει μαζί με τις Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι για ένα εισιτήριο για το νέο Champions League έχασε το απόγευμα της Κυριακής (7/4) η Άρσεναλ, με την Έβερτον να εμφανίζεται πολύ καλύτερη από τους "κανονιέρηδες" και να επικρατεί με 1-0.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν μακράν ο κορυφαίος για την ομάδα του Ουνάι Έμερι με πάρα πολλές θετικές επεμβάσεις, όμως δεν είχε συμπαραστάτες, με την Άρσεναλ να "πληρώνει" το γεγονός πως δεν κατάφερε για μία ακόμα φορά να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε εκτός έδρας παιχνίδι Premier League (η μοναδική φέτος που δεν έχει κρατήσει το μηδέν έστω σε ένα ματς ενώ το έχει πετύχει μόνο μία φορά στα 25 τελευταία εκτός έδρας).

Το γκολ που έμελε να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης στο "Γκούντισον" σημειώθηκε στο 10', με τον Φιλ Τζαγκιέλκα (μόλις 4η εμφάνισή του στη φετινή Premier League) να νικάει τον Λένο με πλασέ από κοντά και να πανηγυρίζει το πρώτο του τέρμα μετά τον Απρίλιο του 2017.

Οι "κανονιέρηδες" ήταν απογοητευτικοί στο πρώτο ημίχρονο καθώς δεν έβγαλαν την παραμικρή αντίδραση (πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2016 και το ματς με την Μάντσεστερ Σίτι που είχαν μία μόνο τελική στο πρώτο 45λεπτο σε αγώνα Premier League) ενώ στο δεύτερο είχαν 2 πολύ καλές στιγμές με τους Ράμσεϊ (48') και Μιχιταριάν (71'), όμως και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες και έφταναν με μεγαλύτερη ευκολία στα καρέ του Λένο, με το 1-0 στο φινάλε του αγώνα υπέρ τους να είναι απόλυτα δίκαιο αν σκεφτεί κανείς πως είχαν 23 τελικές προσπάθειες για γκολ (6 εντός εστίας) έναντι μόλις 7 των Λονδρέζων (2 εντός εστίας).

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Τζαγκιέλκα, Κόλμαν, Ντιν, Ζουμά, Σίγκουρντσον (91' Ντέιβις), Γκεγέ, Μπερνάρντ (88' Λούκμαν), Αντρέ Γκόμες, Κάλβερτ-Λιούιν, Ρισάρλιζον (79' Γουόλκοτ)

ΆΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μονρεάλ, Παπασταθόπουλος, Μουσταφί, Κολάσινατς (46' Ομπαμεγιάνγκ), Εζίλ (74' Αϊγουόμπι), Μιχιταριάν, Ελνενί (46' Ράμσεϊ), Μέιτλαντ-Νάιλς, Γκεντουζί, Λακαζέτ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 5 Απριλίου

Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ 1-3 (9'Λονγκ /36'Κειτά,80'Σαλάχ,86'Χέντερσον)

Σάββατο 6 Απριλίου

Μπόρνμουθ - Μπέρνλι 1-3 (4' αυτ. Μπαρνς / 18' Γουντ, 20΄Γουέστγουντ, 56' Μπαρνς)

Χάντερσφιλντ - Λέστερ 1-4 (52' πεν. Μόουι / 24' Τίλεμανς, 48', 84' πεν. Βάρντι, 79' Μάντισον)

Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 0-1 (81' πεν. Μιλιβόγεβιτς)

Κυριακή 7 Απριλίου

Έβερτον - Άρσεναλ 1-0 (10' Τζαγκιέλκα)

Δευτέρα 8 Απριλίου

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ (22:00)

Photo Credits: Peter Byrne/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ