ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σάμαρης: "Έπαιξα στις μεγαλύτερες ομάδες Ελλάδας και Πορτογαλίας"

Benfica's Samaris, celebrates after scoring his team's second goal against Moreirense during a Portuguese league soccer match at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Saturday, Aug. 29, 2015. (AP Photo/Steven Governo)
Benfica's Samaris, celebrates after scoring his team's second goal against Moreirense during a Portuguese league soccer match at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Saturday, Aug. 29, 2015. (AP Photo/Steven Governo) AP

Ο Ανδρέας Σάμαρης εξήγησε τους λόγους ανανέωσης της συνεργασίας του με την Μπενφίκα και υποστήριξε ότι μετακινήθηκε το 2014 από τον Ολυμπιακό στους αετούς για να συνεχίζει να κατακτά τίτλους.

Ανατροπή σημειώθηκε την Τρίτη (14/5) στην υπόθεση του Ανδρέα Σάμαρη, καθώς ο 29χρονος διεθνής μέσος τα βρήκε με την Μπενφίκα, ανανέωσε το συμβόλαιό του και παραμένει κάτοικος Λισαβόνας μέχρι το 2023!

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου ο 29χρονος διεθνής μέσος χαρακτήρισε "σπίτι"του την Μπενφίκα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο και του Ολυμπιακού, από τον οποίον μετακινήθηκε στην ομάδα της Λισαβόνας το 2014 αντί 10.000.0000 ευρώ.

"Έπαιξα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και πήγα στη μεγαλύτερη ομάδα της Πορτογαλίας για να συνεχίζω να κατακτώ πρωταθλήματα", υποστήριξε αρχικά ο Σάμαρης, ο οποίος με τον Ολυμπιακό κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και με την Μπενφίκα τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, δύο Λιγκ Καπ και ισάριθμα Σούπερκαπ, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχιστεί η συνεργασία τους μέχρι το 2023.

"Θα μείνω άλλα τέσσερα χρόνια στο σπίτι μου. Από τότε που έφθασα εδώ είμαι χαρούμενος που κάθε ημέρα σηκώνομαι να πάω για προπόνηση κι αυτό δεν υπολογίζεται σε χρήματα. Ήταν κοινή επιθυμία - δική μου και της ομάδας - να συνεχίσουμε μαζί, άρα θέμα χρόνου να συμφωνήσουμε".

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών δεν ήταν εύκολες. Τα δημοσιεύματα για οικονομική διαφορά ανάμεσα στις απαιτήσεις του παίκτη και την προσφορά της πορτογαλικής ομάδας συχνά κοσμούσαν τα πρωτοσέλιδα των κορυφαίων εφημερίδων του Τύπου της χώρας της Ιβηρικής.

Η Νιούκαστλ, η οποία ενδιαφέρεται για τον Έλληνα μέσο εδώ και δύο χρόνια, έστειλε άνθρωπό της να τον παρακολουθήσει από κοντά στη νίκη επί της Πορτιμονένσε, η Χετάφε έδειξε κι αυτή ενδιαφέρον. Ακόμη και ελληνική ομάδα - ο ΠΑΟΚ - ενεπλάκη ως μεταγραφικό σενάριο επαναπατρισμού.

Τελευταία ομάδα που πλησίασε τον Σάμαρη ήταν η Ντινάμο Μόσχας. Μάλιστα, η ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας φέρεται να προσέφερε ασυναγώνιστες - σε σχέση με τις προαναφερθείσες ενδιαφερόμενες ομάδες - ετήσιες απολαβές, αλλά η Μόσχα δεν δελέασε τον Σάμαρη.

Εάν εξαντλήσει το νέο συμβόλαιό του, ο πρώην μέσος των Πανιώνιου, Ολυμπιακού θα βρίσκεται στην Μπενφίκα για εννιά χρόνια.

Photo credits: AP Photo/Steven Governo

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ