ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Λαμπρόπουλος κρατάει την Μπόχουμ στη Bundesliga 2

Ο Λαμπρόπουλος κρατάει την Μπόχουμ στη Bundesliga 2

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ηγείται της Μπόχουμ, η οποία μετράει τρία σερί παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ με τον Έλληνα στόπερ βασικό, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Το Sport24.gr αναλύει.

Η φετινή σεζόν είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστή για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από μία επιτυχημένη πενταετία στην ΑΕΚ, αποχώρησε με προορισμό την Ισπανία και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ο διεθνής στόπερ θέλησε να δοκιμάσει για πρώτη φορά στο εξωτερικό, αγωνιζόμενος σε μία ιστορική ομάδα που έψαχνε το δρόμο της επιστροφής στη La Liga.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως ο ίδιος είχε καλή παρουσία στα μετόπισθεν, η ομάδα του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο μισό της σεζόν, με συνέπεια να δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, έχοντας αλλάξει τρεις προπονητές σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών. Μάλιστα, η τρίτη αλλαγή αποδείχθηκε και... φαρμακερή για τον Λαμπρόπουλο, καθώς ο Φερνάντο Βάθκεθ δεν τον είχε στα πλάνα του για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Λαμπρόπουλος κρατάει την Μπόχουμ στη Bundesliga 2

Παρότι ο ίδιος θα μπορούσε να το δει εγωιστικά, αφού είχε δύο χρόνια συμβόλαιο με την "Ντέπορ", δεν σκέφτηκε στιγμή να παραμείνει στην ομάδα χωρίς να υπολογίζεται. Η προοπτική της Εθνικής αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στην απόφασή του να αναζητήσει μία ομάδα που θα του δώσει χρόνο συμμετοχής και πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το καλοκαίρι (τουλάχιστον). Ο 30χρονος στόπερ βρισκόταν στις επιλογές του Τζον Φαν Σιπ στη "νέα εποχή" του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, και δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία.

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΡΧΗ ΚΙ Ο ΗΓΕΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

Γι' αυτό το λόγο, τον Ιανουάριο, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Μπόχουμ και να αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στη γερμανική ομάδα, η οποία έδινε μάχη για να παραμείνει στη Bundesliga 2. Όπως και στην Ντεπορτίβο, έτσι και στην Μπόχουμ, ο Λαμπρόπουλος κλήθηκε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει τον υποβιβασμό. Κι η αλήθεια είναι πως το πρώτο διάστημα στην Μπόχουμ ήταν δύσκολο, αφού χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να πείσει τον προπονητή του, Τόμας Ράις για την αξία του.

Ο Λαμπρόπουλος κρατάει την Μπόχουμ στη Bundesliga 2

Όμως, όπως φαίνεται, του αρέσουν τα δύσκολα, καθώς όχι μόνο κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού, αλλά έχει μετατραπεί σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της Μπόχουμ, μετά και την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο Λαμπρόπουλος μεταδίδει σιγουριά στους συμπαίκτες του, έχει καίριες επεμβάσεις, σωστό διάβασμα του παιχνιδιού και καθοδηγεί σωστά την άμυνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CLEAN SHEETS ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Και δεν είναι κάτι που λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί. Ο Λαμπρόπουλος έχει αγωνιστεί στα τελευταία τρία παιχνίδια της Μπόχουμ, όπου έμεινε αήττητη και χωρίς να δεχθεί γκολ. Συγκεκριμένα, πριν από τη διακοπή εξαιτίας του κορονοϊού, η Μπόχουμ πήρε σημαντικό βαθμό (0-0) στην έδρα της Ντάρμστατ του Δημήτρη Γραμμόζη, που δίνει μάχη για την άνοδο στην Bundesliga. Με την επιστροφή στη δράση, επικράτησε με το εμφατικό 3-0 της Χάιντενχαϊμ που βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ έφυγε με τη "λευκή" ισοπαλία κι από την Καρλσρούη, διατηρώντας το +4 από την ομώνυμη ομάδα στη μάχη για την παραμονή.

Ο Λαμπρόπουλος κρατάει την Μπόχουμ στη Bundesliga 2

Είναι χαρακτηριστικό πως -προ Λαμπρόπουλου- η Μπόχουμ είχε μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος (45 γκολ παθητικό), διατηρώντας ανέπαφη την εστία της σε μόλις δύο απ' τα 24 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, μόλις πήρε φανέλα βασικού ο Έλληνας στόπερ έχει 3Χ3 clean sheets και πέντε πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Λαμπρόπουλος έχει βρει τον καλό εαυτό του, πραγματοποιηθεί ώριμες εμφανίσεις και παραμένει στα... ραντάρ του Φαν Σιπ, όπως επιθυμούσε εξ αρχής.

Photo Credits: Bochum Twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λαμπρόπουλος στο Sport24.gr: "Δεν φοβήθηκα, κακοφάνηκαν στους Γερμανούς τα άδεια γήπεδα"
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ