ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μήτρογλου, το εύκολο θύμα

Marseille's Florian Thauvin, second right, celebrates with Marseille's players after scoring during the League One soccer match between Marseille and Paris Saint-Germain, at the Velodrome stadium, in Marseille, southern France, Sunday, Oct. 22, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Marseille's Florian Thauvin, second right, celebrates with Marseille's players after scoring during the League One soccer match between Marseille and Paris Saint-Germain, at the Velodrome stadium, in Marseille, southern France, Sunday, Oct. 22, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Ο Μήτρογλου ήταν το εύκολο θύμα του γαλλικού ντέρμπι, ο Τοροσίδης τραυματίστηκε, ο Κολοβός επέστρεψε μετά από 8 μήνες, ενώ σκόραραν οι Αθανασιάδης και Ιωαννίδης (videos)

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν βασικός στο γαλλικό ντέρμπι της Μαρσέιγ με την Παρί Σεν-Ζερμέν, δεν έκανε καλή εμφάνιση, αλλά δεν... τροφοδοτήθηκε κιόλας.

Ο Βασίλης Τοροσίδης τραυματίστηκε, ο Δημήτρης Κολοβός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επέστρεψε μετά από 8 μήνες, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Ισραήλ και ο Νίκος Ιωαννίδης σκόραρε για 3η σερί αγωνιστική στην Ουγγαρία!

Αναλυτικά τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο...

Γαλλία

Κώστας Μήτρογλου (Μαρσέιγ): Ήταν βασικός στο ντέρμπι με την Παρί Σεν-Ζερμέν (2-2) και αντικαταστάθηκε στο 66'. Η " Equipe" τον βαθμολόγησε με 3 (στα 10) και ήταν μάλιστα ο χειρότερος της ομάδας του, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα. Ταυτόχρονα όμως είναι το... εύκολο θύμα, καθώς η Μαρσέιγ σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να τον τροφοδοτήσει. Οι συμπαίκτες του δημιουργικά είχαν πρόβλημα. Το πρώτο γκολ ήρθε με ένα μακρινό σουτ και το δεύτερο από μία ενέργεια του Ενζί, καθαρά λόγω τύχης στην "μονομαχία" του για την μπάλα με τον Ραμπιό. Και στα δύο γκολ δηλαδή ουσιαστικά δεν υπήρχε... καμία δημιουργία. Η τρίτη της ευκαιρία ήταν μία αντεπίθεση στο 88', όταν όλη η Παρί ήταν μπροστά για να ισοφαρίσει και μάλιστα με 10 παίκτες (αποβολή Νεϊμάρ στο 87')

Αλέξανδρος Κατράνης (Σεντ-Ετιέν): Έμεινε στον πάγκο

Χρήστος Τασουλής (Λανς / Ligue 2): Εκτός 18άδας λόγω τραυματισμού (υπολογίζεται να επιστρέψει στα τέλη του Νοέμβρη)

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ / Ligue 2): Έμεινε στον πάγκο

PSG's Kylian Mbappe, left, challenges for the ball with Marseille's Konstantinos Mitroglou, during the League One soccer match between Marseille and Paris Saint-Germain, at the Velodrome stadium, in Marseille, southern France, Sunday, Oct. 22, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
PSG's Kylian Mbappe, left, challenges for the ball with Marseille's Konstantinos Mitroglou, during the League One soccer match between Marseille and Paris Saint-Germain, at the Velodrome stadium, in Marseille, southern France, Sunday, Oct. 22, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Γερμανία

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ): Τιμωρημένος

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Επέστρεψε μετά από τιμωρία, ήταν βασικός κόντρα στην Μπάγερν, η οποία νίκησε 1-0 στο Αμβούργο. Έπαιξε σε όλο το ματς και είχε πολύ δύσκολο έργο, καθώς η ομάδα του έπαιζε με 10 παίκτες από το 39'. Δεν έχει ευθύνη στο γκολ του Τολισό (52')

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Εκτός 18άδας

Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ): Εκτός 18άδας

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Τραυματίας

Παναγιώτης Ρέτσος (Λεβερκούζεν): Και πάλι βασικός και πάλι δεξί μπακ στο 5-1 επί της Γκλάντμπαχ (έπαιξε σε όλο το ματς)

Δημήτρης Διαμαντάκος (Μπόχουμ / 2. Bundesliga): Εκτός 18άδας λόγω τραυματισμού

Βαγγέλης Παυλίδης (Μπόχουμ / 2. Bundesliga): Εκτός 18άδας

Αμβούργο - Μπάγερν 0-1

Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν 1-5

Ιταλία

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Τραυματίας

Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Αντικαταστάθηκε στο 25' της αναμέτρησης με την Αταλάντα λόγω τραυματισμού (θλάση πρώτου βαθμού στον δεξί δικέφαλο) και αναμένεται να απουσιάσει για 2 με 3 εβδομάδες

Μάριος Οικονόμου (ΣΠΑΛ): Έμεινε στον πάγκο

Μιχάλης Ηλιάδης (Σαλερνιτάνα / Serie B): Εκτός αποστολής

Αταλάντα - Μπολόνια 1-0

Ισπανία

Δημήτρης Σιόβας (Λεγανές): Για 6η σερί φορά βασικός, για 5ο σερί ματς η Λεγανές δεν δέχτηκε γκολ και νίκησε 1-0 την Μπιλμπάο. Είναι στην 5η θέση η Λεγανές και έχοντας δεχτεί 3 γκολ σε 9 αγωνιστικές έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με την Μπαρτσελόνα. Με τον Σιόβα έχει δεχτεί 1 γκολ σε 6 ματς!

Γιάννης Γιαννιώτας (Βαγιαδολίδ / Segunda División): Μπήκε στο 81ο λεπτό στην αναμέτρηση με τη Λούγκο (2-2)

Λεγανές - Μπιλμπάο 1-0

Αγγλία

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Όγδοο 90άλεπτο για τον αριστερό μπακ, στην ήττα απ' την Τσέλσι (4-2), ενώ πήρε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του για φέτος (πέρσι είχε 14)

Ορέστης Καρνέζης (Γουότφορντ): Έμεινε στον πάγκο (βασικός ο Εουρέλιο Γκόμες)

Ντίμι Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο / Championship): Έμεινε στον πάγκο (βασικός ο Ντάρεν Ράντολφ)

Ανδρέας Μπουχαλάκης (Νότιγχαμ Φόρεστ / Championship): Μπήκε στο 74', στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Μπάρτον Άλμπιον

Απόστολος Βέλλιος (Νότιγχαμ Φόρεστ / Championship): Εκτός 18άδας

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (Μπρέντφορντ / Championship): Εκτός 18άδας

Τσέλσι - Γουότφορντ 4-2

Ολλανδία

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Έμεινε στον πάγκο (βασικός ο Ονανά)

Κώστας Τσιμίκας (Βίλεμ): Για 9η φορά βασικός στην 9η αγωνιστική, έπαιξε 90 λεπτά και η ομάδα του νίκησε 1-0 στο Χρόνινχεν

Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Εκτός αποστολής

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Για δεύτερη σερί φορά βασικός, έπαιξε σε όλο το ματς στη νίκη με 3-0 επί της Ουτρέχτης (το πρώτο του 90άλεπτο)

Πορτογαλία

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Τιμωρημένος

Τάσος Καραμάνος (Ρίο Άβε): Ήταν βασικός στην ήττα απ' την Φεϊρένσε (πρώην ομάδα του) και αντικαταστάθηκε στο 57'

Φεϊρένσε - Ρίο Άβε 1-0

Βέλγιο

Νίκος Καρέλης (Γκενκ): Εκτός αποστολής (ανέτοιμος / έχει αγωνιστεί 2 φορές με την Β' ομάδα)

Δημήτρης Κολοβός (Μέχελεν): Επέστρεψε στην δράση (από τραυματισμό) μετά από 8 μήνες! Μπήκε στο 70ό λεπτό της αναμέτρησης με την Όιπεν (4-1)

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Και στην 11η αγωνιστική βασικός, έπαιξε 90 λεπτά στο 1-1 με τη Λόκερεν

Στέλιος Κίτσιου (Σιντ-Τρούιντεν): Έμεινε στον πάγκο

Χάρης Χαρίσης (Σιντ-Τρούιντεν): Ήταν βασικός για 9η φορά και έπαιξε σε όλο το ματς με την Οστάνδη (1-0)

Δημήτρης Γούτας (Σιντ-Τρούιντεν): Δεύτερη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ήταν για πρώτη φορά βασικός και έπαιξε σε όλο ματς στη νίκη επί της Οστάνδης

Κώστας Ρουγκάλας (Βέστερλο / Division B): Μπήκε στο 71ο λεπτό στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ρούζελαρ (0-0)

Τουρκία

Γιάννης Μανιάτης (Αλάνιασπορ): Μπήκε στο 71ο λεπτό στο 3-3 με την Γκιόζτεπε

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Τιμωρημένος

Ανδρέας Τάτος (Ελάζιγκσπορ / 1. Lig): Βασικός και στην 9η αγωνιστική, αντικαταστάθηκε στο 53ο λεπτό στο 2-2 με τη Σάμσουνσπορ

Γιώργος Σαμαράς (Σάμσουνσπορ / 1. Lig): Πέμπτη συμμετοχή στην Τουρκία, μπήκε στο 71' στην αναμέτρηση με την Ελάζιγκσπορ, αλλά δεν τέθηκε αντιμέτωπος με τον Τάτο, καθώς είχε αντικατασταθεί στο 53'

Μιχάλης Σηφάκης (Σάμσουνσπορ / 1. Lig): Έμεινε στον πάγκο

Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Ουμρανίγεσπορ / 1. Lig): Ήταν βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς με την Γκαζισεχίρ Γκαζιαντέπ (0-0)

Γκιόζτεπε - Αλάνιασπορ 3-3

Ελάζιγκσπορ - Σάμσουνσπορ 2-2

Σκωτία

Γιάννης Σκόνδρας (Χάμιλτον): Έμεινε στον πάγκο

Γιώργος Σαρρής (Χάμιλτον): Εκτός αποστολής

Βουλγαρία

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Για έβδομη φορά βασικός και μάλιστα ο Έλληνας πορτιέρε, κράτησε το "μηδέν" για δεύτερη σερί αγωνιστική και συνολικά για τρίτη φορά φέτος (0-0 στην έδρα της Πίριν)

Πίριν - Σλάβια Σόφιας 0-0

Κροατία

Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ήταν βασικός στο 2-2 με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ και στο 81' αντικαταστάθηκε απ' τον Ούγκο Αλμέιδα

Χάρης Μαυρίας (Ριέκα): Έμεινε στον πάγκο

Χάιντουκ Σπλιτ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-2

Ισραήλ

Στέφανος Αθανασιάδης (Μακάμπι Χάιφα): Μπήκε στο εντός έδρας ματς με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο 12', λόγω τραυματισμού του Ρουκαβίτσια και μείωσε στο 96' για το τελικό 1-2. Το πρώτο του γκολ στην 6η του συμμετοχή, με εξαιρετική κεφαλιά, ενώ είχε και δύο καλές ευκαιρίες νωρίτερα

Σωτήρης Νίνης (Μακάμπι Πετάχ Τίκβα): Εκτός 18άδας

Μακάμπι Χάιφα - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 1-2

Αυστρία

Μπάμπης Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς): Δέκατη συμμετοχή στην 11η αγωνιστική, έπαιξε σε όλο το ματς στη νίκη με 3-2 επί της Μάτερσμπουργκ

Θάνος Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης): Έμεινε στον πάγκο

Τσεχία

Γιώργος Κατίδης (Ολίμπια Πράγας / Β' κατηγορία): Ήταν βασικός και έπαιξε 90 λεπτά στην εντός έδρας ήττα απ' την Βικτόβιτσε (0-2)

Σουηδία

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (Έστερσουντ): Ήταν βασικός και έπαιξε 90 λεπτά στην σπουδαία νίκη με 1-0 στο Γκετεμπόρι (Γκέτεμποργκ)

Φινλανδία

Πέτρος Κανακούδης (Ίντερ Τούρκου): Ήταν βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς στην εντός έδρας ήττα απ' την Ελσίνκι

Νορβηγία

Θανάσης Παπάζογλου (Όλεσουντ): Έπαιξε σε όλο το ματς με την Κρίστιανσουντ (1-1)

Πολωνία

Άγγελος Αργύρης (Κορόνα): Εκτός 18άδας

Σλοβακία

Διαμαντής Χουχούμης (Σλόβαν Μπρατισλάβα): Ξανά βασικός, έπαιξε 90 λεπτά στην εκτός έδρας ήττα απ' την Ζλάτε Μοράβτσε (3-2)

Σλοβενία

Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Άνκαραν): Εκτός 18άδας

Ρουμανία

Γιώργος Κατσικάς (Ντινάμο Βουκουρεστίου): Βασικός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μποτοσάνι (0-0), αλλά αποβλήθηκε στο 75' (την προηγούμενη εβδομάδα είχε βάλει δύο γκολ)

Ουγγαρία

Νίκος Ιωαννίδης (Ντιόσγκιορ): Ήταν βασικός και πέτυχε το γκολ της νίκης στο 94' επί της Χόνβεντ με εκτέλεση πέναλτι (2-1). Σκόραρε για 3η σερί αγωνιστική και για 4η φορά στις 5 τελευταίες αγωνιστικές!

Νίκος Βέργος (Βάσας): Έμεινε στον πάγκο

Ντιόσγκιορ - Χόνβεντ 2-1

Σαουδική Αραβία

Γιάννης Φετφατζίδης (Αλ-Αχλί): Ήταν βασικός και αντικαταστάθηκε στο 60', στη νίκη της ομάδας του με 3-0 επί της Αλ-Ιτιχάντ

Αλέξανδρος Τζιόλης (Αλ-Φεϊχά): Μπήκε στο 85' στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αλ-Κουαντισίγια (1-1)

Κίνα

Απόστολος Γιάννου (Guangzhou R&F): Έμεινε στον πάγκο

Ιαπωνία

Βασίλης Κωνσταντινίδης (Ventforet Kofu): Εκτός αποστολής

ΗΠΑ

Αλέξανδρος Ταμπάκης (Atlanta United / MLS ή Charleston Battery): Εκτός αποστολής

Αυστραλία

Αβραάμ Παπαδόπουλος (Brisbane Roar): Ήταν βασικός και έπαιξε 90 λεπτά στην εντός έδρας ήττα με τη Newcastle Jets (1-2)

Κύπρος

Με τον Αραμπατζή στο τέρμα και τους Γεωργιάδη και Ταραλίδη να παίζουν ως αλλαγή, ο Ερμής ηττήθηκε στην έδρα του Ολυμπιακού (2-1), ενώ βασικοί ήταν στο Απόλλων - Άρης (1-0) οι Παπουλής (γηπεδούχοι), Μουλόπουλος και Πάγκαλος (φιλοξενούμενοι)

Ολυμπιακός - Ερμής 2-1

Απόλλων - Άρης 1-0

AP Photo/Claude Paris

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ