CHAMPIONS LEAGUE

Ούτε τώρα ο ΠΑΟΚ, 1-4 από την Μπενφίκα κι αντίο στους ομίλους

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Πρίγιοβιτς, αλλά "κατέρρευσε", γνώρισε την εντός έδρας συντριβή (1-4) από την Μπενφίκα και δεν θα μπει ούτε τώρα στους ομίλους του Champions League. Ολέθρια γκάφα από Πασχαλάκη, από Ζαρντέλ, Σάλβιο (2) και Πίζι τα γκολ των "αετών". (VIDEOS)

Τι κι αν είχε να υπερασπιστεί το 1-1 της Λισαβόνας με το εκτός έδρας γκολ του Αμρ Ουάρντα; Τι κι αν η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά με τον Πρίγιοβιτς ν' ανοίγει το σκορ στο 13'; Ο ΠΑΟΚ έπεσε θύμα των λαθών και της αυτοκαταστροφικής του τάσης και δεν θ' ακολουθήσει την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League.

Το τραγικό λάθος του Πασχαλάκη, η αλλαγή ψυχολογίας, η αφηρημάδα του Βαρέλα, ακόμη μια ευκαιρία που σπαταλήθηκε από το "Δικέφαλο".

1. ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Αρκούν στιγμές για να αλλάξει ένα ματς. Σ' αυτό το επίπεδο, αρκούν δευτερόλεπτα. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στο 24ο λεπτό προσπάθησε να σώσει την μπάλα από κόρνερ, τελικά την έχασε, έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβι να την κλέψει και στη συνέχεια υπέπεσε σε φάουλ στον Αργεντινό.

Το σκορ ήταν το 1-1 και από μία φάση που δεν "μύριζε" κίνδυνο έγινε 1-2. Εκεί τα "φώτα έσβησαν". Λογικό. Υπήρξε "παγωμάρα" με την ισοφάριση του Ζαρντέλ, αλλά αυτό το σοκ ήταν εντελώς διαφορετικό. Γιατί άλλαξε την ισορροπία πρόκρισης, γιατί δεν προήλθε από μια οργανωμένη επίθεση, από μία έμπνευση αντιπάλου. Εδώ ο αστάθμιτος παράγοντας, ήταν το αβίαστο, αχρείαστο λάθος.

2. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ πίεσε από το πρώτο λεπτό, έδειξε ότι θέλει το γκολ για να μεταφέρει επιπλέον άγχος στην ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε. Όπως αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε νωρίς. Στο 13ο λεπτό, από εξαιρετική "κομπίνα". Ο Πέλκας ελαφρώς αριστερά μεταξύ σέντρας και περιοχής έδωσε στον Βιεϊρίνια κεντρικά, ο Πορτογάλος έβγαλε διαγώνια πάσα (στ' αριστερά) στον Μαουρίσιο, ο Βραζιλιάνος μόνο του τον Πρίγιοβιτς κι ο Σέρβος απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αλλά, αυτό το γκολ έμελλε ν' αποδειχθεί κι αυτοκαταστροφικό. Εφησυχασμός; Ενθουσιασμός; Και τα δύο μαζί, ίσως. Η Μπενφίκα δεν άργησε να σκοράρει. Μόλις, επτά λεπτά πήρε στους "αετούς" να φέρουν την πρόκριση στα ίσα. Στο 20', ο Πίζι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζαρντέλ νίκησε στον αέρα τον Βαρέλα (έσπευσε κι ο Βιεϊρίνια να βοηθήσει, χωρίς αποτέλεσμα) και η μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Πασχαλάκη.

3. ΣΕΡΒΙ - ΓΚΡΙΜΑΛΔΟ... ΣΕ ΤΣΑΒΙ - ΙΝΙΕΣΤΑ

Το τρίτο γκολ της Μπενφίκα και τέταρτο της αναμέτρησης "αποτυπώνει" πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκεια αυτής. Γκριμάλδο και Σέρβι άλλαξαν ανενόχλητοι την μπάλα στην αριστερή πλευρά της Μπενφίκα. Λες και δεν υπήρχε παίκτης του ΠΑΟΚ ανάμεσά τους.

Δεν έγιναν σε μια βραδιά Τσάβι - Ινιέστα στην εναλλαγή των πασών οι δύο μπενφικίστας, ούτε η δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ είναι τόσο αποδυναμωμένη. Αλλά, καταδεικνύει τη ψυχολογική διάθεση των δύο ομάδων εκείνη τη στιγμή.

4. "ΤΕΛΕΙΩΣΕ" ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΑ

Με το 1-3 σκορ στο πρώτο ημίχρονο, θα έπρεπε να γίνει κάτι... απίθανο για να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League. Αλλά, ο "Δικέφαλος" τελούσε υπό σύγχυση. Δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί, πώς είχε αλλάξει το ματς σε λίγα λεπτά. Υπό αυτή τη σύγχυση που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο.

Ο Βαρέλα έχασε τον Ζαρντέλ σε εκτέλεση κόρνερ, τον "γκρέμισε" κι ο Μπριχ έδειξε πέναλτι. Λες κι από το μυαλό του αμυντικού από το Πράσινο Ακρωτήρι περνούσε εκείνη τη στιγμή όλο το πρώτο ημίχρονο και ο,τι είχε συμβεί. Εκεί ουσιαστικά "τελείωσε" το ματς.

5. ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ, ΕΝΑ ΚΡΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΚΟ

Γιατί; Θα το είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, θα το είπαν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Σίγουρα το "γιατί πάλι;" θα το είπαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην Τούμπα το βράδυ της 29ης Αυγούστου. Κι όσοι (περισσότεροι) το είδαν με τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Κρίμα, ίσως! Άδικο, όχι! Ο ΠΑΟΚ έδωσε "πάρε-βάλε" το 1-2 και το 1-4. Και σ' αυτά τα επίπεδα, δεν υπάρχουν ομάδες που να συγχωρούν. Ειδικά, ομάδες σαν την Μπενφίκα. Μια ομάδα πεπειραμένη από τη διαδικασία, με εννιά διαδοχικές παρουσίες στους ομίλους.

Αν δεν έκανε ο Πασχαλάκης την αβίαστη γκάφα; Αν ο Βλαχοδήμος δεν αντιδρούσε εξαιρετικά στην κοντινή κεφαλιά του Μάτος στο 35ο λεπτό; Αν, αν, αν... Αλλά, με το αν δεν γίνεται...

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ

Βοηθοί: Μαρκ Μπορς, Στέφαν Λουπ


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63' Σάχοβ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46' Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76' Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Σάλβιο (63' Άλφα Σεμέδο), Σέρβι, Πίζι (76' Ζίβκοβιτς), Σεφέροβιτς (85' Ζοάο Φέλιξ).

Γκολ: 13' Πρίγιοβιτς / 20' Ζαρντέλ, 26' πεν., 49' πεν. Σάλβιο, 39' Πίζι

Κάρτες: 8' Μάτος, 33' Μαουρίσιο, 75' Πέλκας, 85' Σάχοβ / 1' Αντρέ Αλμέιδα, 34' Ζαρντέλ

Κόκκινη κάρτα: 76' Μάτος

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ