CHAMPIONS LEAGUE

Ο Βερτόνχεν μαρτύρησε το μυστικό που κάνει ξεχωριστό τον Άγιαξ

Tottenham defender Jan Vertonghen celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Tottenham Hotspur and Borussia Dortmund at Wembley stadium in London, Wednesday, Feb. 13, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Tottenham defender Jan Vertonghen celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Tottenham Hotspur and Borussia Dortmund at Wembley stadium in London, Wednesday, Feb. 13, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Γιαν Βερτόνχεν καλείται ως παίκτης της Τότεναμ να σταματήσει την πρώην ομάδα του στα ημιτελικά του Champions League και με δηλώσεις του μίλησε για το στοιχείο που κάνει τον Άγιαξ ξεχωριστό.

Γιαν Βερτόνχεν, Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Κρίστιαν Έρισκεν και Ντάβινσον Σάντσες. Τι συνδέει αυτούς τους τέσσερις παίκτες πέρα από το γεγόνος ότι αγωνίζονται όλοι τους στην Τότεναμ;

Μα φυσικά το ότι όλοι τους μεταγράφηκαν στα "σπιρούνια" από τον Άγιαξ και τώρα χρειάζεται να αποκλείσουν την πρώην ομάδα τους για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία των Λονδρέζων.

Ο ένας μάλιστα εξ αυτών, ο Γιαν Βερτόνχεν, που γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά μέσα από τα τμήματα υποδομής του Άγιαξ και μέτρησε 220 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του "Αίαντα", αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ιδιαιτερότητα της ολλανδικής ομάδας που κάνει τους παίκτες να μη γνωρίζουν το φόβο.

"Αυτό κάνουν πάντα. Όταν είσαι έξι ή επτά χρόνων, αρχίζεις να παίζεις ποδόσφαιρο στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Πάντα.

Πρέπει να κυριαρχείς εκτός έδρας. Μία ισοπαλία δεν είναι ποτέ αρκετή. Μία νίκη δεν φτάνει ποτέ. Θα πρέπει να νικάς πάντα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό βλέπουμε τώρα από τον Άγιαξ.

Ο Άγιαξ παίζει σε ένα απίστευτο επίπεδο. Περιμένεις μόνο από ομάδες που προέρχονται από μεγάλες χώρες να το κάνουν αυτό. Ο Άγιαξ έδειξε σε όλους πώς γίνεται.

Είναι πάντα ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με όλους τους άλλους και είμαι χαρούμενος που αυτή η στρατηγική τους λειτουργεί. Απλά προετοιμάζουν τους πάντες για το υψηλότερο επίπεδο.

Έπειτα τα παιδιά που βγαίνουν, επειδή είναι παιδιά όταν είναι 18 ή 19 ετών, είναι έτοιμα. Είναι πεινασμένοι και έτοιμοι, είναι ατρόμητοι. Αισθάνονται την υποστήριξη από την ακαδημία και έχουν εμπιστοσύνη στην αξία τους", τόνισε ο 32χρονος Βέλγος μπακ, ο οποίος μίλησε παράλληλα και για το δισταγμό που είχε να ενταχθεί στον Άγιαξ από την βελγική Beerschot AC το 2003.

"Είχα αμφιβολίες επειδή δεν μου αρέσει να μετακινούμαι. Θυμάμαι τον παλιό προπονητή μου να μου λέει "Γιαν, πρέπει να πας. Εάν δεν τα καταφέρεις, μπορείς πάντα να γυρίσεις εδώ".

Θυμάμαι πάντα εκείνα τα λόγια. Ο Άγιαξ διαθέτει την καλύτερη ακαδημία στον κόσμο".

Photo Credits: AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ