CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Ολυμπιακός 2-0: Έπεσε Σα(ν) ταύρος στην Arena

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός άντεξε για 68 λεπτά κόντρα στην Μπάγερν, με τον Ζοζέ Σα να πραγματοποιεί μία εκπληκτική εμφάνιση, αλλά η κλάση των επιθετικών της γερμανικής ομάδας έκανε τη διαφορά, με αποτέλεσμα οι Βαυαροί να πάρουν τη νίκη με 2-0 για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός πήγε στην "Allianz Arena" με σκοπό να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως είχαν δηλώσει πριν από την αναμέτρηση τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και ο Κώστας Τσιμίκας. Ωστόσο, η Μπάγερν πήρε εξ αρχής τον έλεγχο του παιχνιδιού, πίεσε έντονα τους ερυθρολεύκους και κατάφερε εν τέλει να πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 68ο λεπτό και του νεοεισελθόντα Ιβάν Πέρισιτς ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90'.

Οι Πειραιώτες άντεξαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα το "σφυροκόπημα" των Βαυαρών, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζοζέ Σα, ο οποίος έδειξε την σπουδαία κλάση του και με εντυπωσιακές αποκρούσεις κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελληνικές ομάδες παρέμειναν χωρίς γκολ στο Μόναχο για έβδομο σερί παιχνίδι, ανεβάζοντας το... ρεκόρ στα 660 λεπτά. Επίσης, η Μπάγερν μ' αυτή τη νίκη πήρε και μαθηματικά το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης.

1. Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ

O Πέδρο Μαρτίνς επιφύλαξε μία έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς προτιμήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Ντανιέλ Ποντένσε να μετατοπίζεται στα αριστερά και τον Γιώργο Μασούρα να μένει στον πάγκο. O Σέρβος εξτρέμ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε τον αέρα του νεαρού Ντέιβις, αλλά σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθειά του. Μάλιστα, ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είχε μία πολύ καλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 16ο λεπτό, αλλά το σουτ που δοκίμασε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ύστερα από λάθος του Νταβίντ Αλάμπά, κατέληξε άουτ.

Στον αντίποδα, η Μπάγερν απειλούσε κυρίως απ' τα δεξιά με τον ταχύτατο Κινγκσλέ Κομάν και τον Τόμας Μίλερ να δημιουργεί πολλές φορές υπεραριθμία, προκαλώντας προβλήματα στον Κώστα Τσιμίκα που έμενε ένας εναντίον δύο σε πολλές φάσεις. Ωστόσο, πέρα από ένα σουτ του Γκορέτσκα στο 5ο λεπτό, οι Βαυαροί δεν δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απ' τα καρέ του Ζοζέ Σα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι το 30ό λεπτό της αναμέτρησης.

2. "ΚΕΡΒΕΡΟΣ" ΣΑ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους. Ο Ολυμπιακός είχε κλειστεί ουσιαστικά στα καρέ του, με τους Κομάν και Γκνάμπρι να δημιουργούν ρήγματα απ' τις πτέρυγες. Μάλιστα, στο 34ο λεπτό ο Γάλλος εξτρέμ μπήκε εντυπωσιακά απ' τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε τους αμυντικούς των ερυθρολεύκων και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Σα με μία απίστευτη επέμβαση κράτησε όρθια την ομάδα του.

Οι Βαυαροί συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν ένα γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά το δοκάρι κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Ο Γιόσουα Κίμιχ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπενζαμέν Παβάρ πήρε την κεφαλιά απ' το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Σα. Την ίδια στιγμή, μεσοεπιθετικά οι Πειραιώτες ήταν αθόρυβοι, με τον Ποντένσε να έχει μόλις 11 επαφές με την μπάλα, την ώρα που ο έτερος εξτρέμ, Ραντζέλοβιτς είχε σχεδόν τις διπλάσιες (21).

3. ΣΑ(Ν) ONEIΡΟ & ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ίδιο τρόπο, όπως τελείωσε το πρώτο. Η Μπάγερν μπήκε αποφασισμένη να πετύχει το γκολ, αλλά ο Ζοζέ Σα είχε διαφορετική άποψη. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας συνέχισε τις εκπληκτικές αποκρούσεις και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50ό λεπτό αρνήθηκε το γκολ με μία απίστευτη εξ επαφής επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Γκορέτσα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα είπε "όχι" σε διαγώνιο σουτ του Γκνάμπρι.

Οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να συνδυαστούν και να βγουν στην αντεπίθεση, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να διατηρήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Αποτέλεσμα, η δεύτερη τελική στο παιχνίδι να έρθει στο 64', αλλά το σουτ του Μαντί Καμαρά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Μάνουελ Νόιερ. Μετά την είσοδο του Γιώργου Μασούρα αντί του Ραντζέλοβιτς, ο Ποντένσε άλλαξε πλευρά και πήγε στα δεξιά, όπου αγωνίζεται στα περισσότερα ματς, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

4. ΜΙΛΗΣΕ Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ "ΛΕΒΑ"

Ο Σα πάλευε απέναντι στους επιθετικούς της Μπάγερν, αλλά κάποια στιγμή λύγισε κι εκείνος. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας δεν βρήκε απάντηση στο κοντινό πλασέ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ύστερα από προσπάθεια και σέντρα του Κομάν, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ.

Το γκολ των Βαυαρών άλλαξε τα πλάνα του Μαρτίνς, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να περνάει στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό, ενώ λίγο αργότερα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να εκμεταλλευτεί τη μισή ευκαιρία που ήταν πιθανό να προκύψει για την ομάδα του. Ωστόσο, άφησε χώρους στα τελευταία λεπτά, με συνέπεια οι Γερμανοί να βγουν στην αντεπίθεση και να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ