CHAMPIONS LEAGUE

Λαπόρτ: "Είναι δύσκολο να αποδεχθώ την απόφαση όταν υπάρχει VAR"

Manchester City's Aymeric Laporte, left, and Lyon's Karl Toko Ekambi battle for the ball during the Champions League quarterfinal match between Manchester City and Lyon at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Saturday, Aug. 15, 2020. (Franck Fife/Pool Photo via AP)
Manchester City's Aymeric Laporte, left, and Lyon's Karl Toko Ekambi battle for the ball during the Champions League quarterfinal match between Manchester City and Lyon at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Saturday, Aug. 15, 2020. (Franck Fife/Pool Photo via AP) FRANCK FIFE/POOL PHOTO VIA AP

O Εμερίκ Λαπόρτ, με ανάρτηση στα social media, υποστηρίζει πως ο Μουσά Ντεμπελέ του έχει κάνει επιθετικό φάουλ στο δεύτερο γκολ της Λιόν και του είναι δύσκολο να αποδεχθεί την απόφαση όταν υπάρχει η βοήθεια του VAR.

Η Λιόν έκανε την έκπληξη και πέταξε εκτός συνέχειας του Final-8 του Champions League τη Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας 3-1 στο Ζοζέ Αλβαλάδε στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του θεσμού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της γαλλικής ομάδας ο Μουσά Ντεμπελέ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή λίγο πριν το 80ό λεπτό και σημείωσε δύο γκολ, χαρίζοντας μία σπουδαία πρόκριση στους "λιονέ". Ωστόσο, τεράστια συζήτηση έχει σηκώσει η απόφαση του Ολλανδού διαιτητή, Ντάνι Μάκελι να μετρήσει το δεύτερο γκολ της Λιόν.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα διαμαρτύρονται έντονα για τη συγκεκριμένη φάση, υποστηρίζοντας πως πέρα απ' το γεγονός ότι ο Καρλ Τοκό Εκαμπί (που συμμετέχει στη φάση) είναι σε θέση οφσάιντ (κάτι που δεν έχει αποσαφηνιστεί απ' τα ριπλέι), έχει προηγηθεί και επιθετικό φάουλ του Ντεμπελέ στον Εμερίκ Λαπόρτ.

Μάλιστα, ο Γάλλος στόπερ, με ανάρτηση στα social media, τόνισε πως του είναι δύσκολο να αποδεχθεί την απόφαση όταν υπάρχει η βοήθεια του VAR, ενώ φέρνει ως παράδειγμα την άποψη και του παλαίμαχου στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ που εκτελεί πλέον χρέη σχολιαστή/αναλυτή στην αγγλική τηλεόραση.

"Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Ρίο Φέρντιναντ είναι μεγάλος φαν της Σίτι, έτσι; Για να το ξεκαθαρίσω: Δεν πρόκειται να κρυφτώ. Είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά πάνω απ' όλα άνδρας. Όλοι κάνουμε λάθη στον αγώνα και προφανώς αναλαμβάνω την ευθύνη για την κακή εμφάνιση της ομάδας απόψε. Όμως, τη συγκεκριμένη απόφαση είναι δύσκολο να την αποδεχθώ, ειδικά σε έναν κρίσιμο προημιτελικό και όταν υπάρχει η βοήθεια του VAR", αναφέρει το tweet του Λαπόρτ, στο οποίο υπάρχει και το video της φάσης.

Δείτε το tweet:

Photo Credits: Franck Fife/Pool Photo via AP

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ