CHAMPIONS LEAGUE

Διαστημικός Τάντιτς: Βαθμολογήθηκε με 10 από την Equipe!

Ajax's Dusan Tadic celebrates scoring 1-1 during the Champions League group E soccer match between Benfica and Ajax at the Luz stadium in Lisbon, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Armando Franca)
Ajax's Dusan Tadic celebrates scoring 1-1 during the Champions League group E soccer match between Benfica and Ajax at the Luz stadium in Lisbon, Wednesday, Nov. 7, 2018. (AP Photo/Armando Franca) AP IMAGE

Ο Ντούσαν Τάντιτς ήταν ο καταλύτης για τον εκτός έδρας θρίαμβο και την πρόκριση του Άγιαξ εις βάρος της Ρεάλ και η Equipe τον βαθμολόγησε με άριστα, βάζοντάς τον σε ένα κλειστό κλαμπ μόλις εννέα παικτών!

Ο Άγιαξ δούλεψε ως ένα άρτια οργανωμένο και άκρως αρμονικό σύνολο για να μπορέσει να υποτάξει την Ρεάλ Μαδρίτης και να την πετάξει εκτός συνέχειας Champions League, με το πρόσωπο πάντως που κέρδισε τους περισσότερους πόντους εκτίμησης από το ποδοσφαιρικό κοινό να είναι ο Ντούσαν Τάντιτς.

Και αυτό γιατί ο 30χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε μία εμφάνιση τοπ-επιπέδου, με το ένα γκολ και τις δύο ασίστ που έβγαλε να φέρνουν τον "Αίαντα" στο εξωπραγματικό 3-0 μέσα στο "Μπερναμπέου" που ουσιαστικά τον έκανε το απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση.

Ήταν μάλιστα τόσο επιβλητική η παρουσία του στο χορτάρι του "Μπερναμπέου" ώστε να καθηλώσει τους συντάκτες της Equipe, με την γαλλική αθλητική εφημερίδα να τον βαθμολογεί άριστα, με "10", στην κριτική των ποδοσφαιριστών της αναμέτρησης.

Διαστημικός Τάντιτς: Βαθμολογήθηκε με 10 από την Equipe!

Για να αντιληφθεί κανείς το πόσο τιμητικό ήταν αυτό για τον Τάντιτς, αρκεί να φέρει στο μυαλό του πως μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ, αφού έγινε μόλις ο ένατος στην ιστορία της εφημερίδας, από τότε που άρχισε να βάζει βαθμολογία σε ποδοσφαιριστές το 1946, που έπιασε το τέλειο.

Οι Φρανκ Σαουζέ και Μπρούνο Μαρτίνι ήταν οι πρώτοι που είδαν το μαγικό "10" δίπλα στο όνομά τους για την εμφάνισή τους το 1988 σε αγώνα Γαλλία-Ελλάδα στον τελικό του Euro Κ-21 ενώ ο Λιονέλ Μέσι είναι ο μοναδικός που έχει βαθμολογηθεί με "10" δύο φορές.

Ajax's Dusan Tadic celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Real Madrid and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Tuesday, March 5, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Ajax's Dusan Tadic celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Real Madrid and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Tuesday, March 5, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Η πρώτη ήταν όταν πέτυχε και τα τέσσερα γκολ κόντρα στην Άρσεναλ στο εκπληκτικό 4-1 της Μπαρτσελόνα, σε νοκ-άουτ φάση του Champions League το 2010, και η δεύτερη δύο χρόνια αργότερα όταν πέτυχε πέντε γκολ απέναντι στην Μπάγερν Λεβερκούζεν, πάλι για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!

Το τέλειο "10" έχει πάρει επίσης ο Όλεγκ Σαλένκο με τα πέντε γκολ του στο Ρωσία-Καμερούν (Μουντιάλ 1994) και ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι για τα τέσσερα γκολ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, ως παίκτης της Ντόρτμουντ το 2013 (ημιτελικός Champions League), ενώ ο τελευταίος που πήρε αυτή τη βαθμολογία ήταν ο Νεϊμάρ για τα πέντε γκολ του με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Ιανουάριο, στο 8-0 επί της Ντιζόν.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EQUIPE:

Φράνκο Σαουζέ Γαλλία - Ελλάδα (1988)
Μπρούνο Μαρτινί Γαλλία - Ελλάδα (1988)
Όλεγκ Σαλένκο Ρωσία - Καμερούν (1994)
Λαρς Γουίνφελντ Άαρχους - Ναντ (1997)
Λιονέλ Μέσι Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ (2010)
Λιονέλ Μέσι Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν (2012)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι Ντόρμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (2013)
Κάρλος Εντουάρντο Νις - Γκινγκάμπ (2014)
Νεϊμάρ Παρί Σεν Ζερμέν - Ντιζόν (2018)
Ντούσαν Τάντιτς Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης (2019)

Photo Credits: AP Photo/Armando Franca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ 1-4: Διαστημικό ποδόσφαιρο ο Αίαντας, ταπείνωσε τη Βασίλισσα
Ο δήμιος της Ρεάλ Τάντιτς παραδέχτηκε πως εμπνεύστηκε από τον Ζιντάν
Ντούσαν Τάντιτς: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον εκτελεστή της Ρεάλ
Το τραγούδι-έκπληξη των οπαδών του Άγιαξ στο "Μπερναμπέου"
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ