CHAMPIONS LEAGUE

Ντούσαν Τάντιτς: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον εκτελεστή της Ρεάλ

Ντούσαν Τάντιτς: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον εκτελεστή της Ρεάλ
AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο Άγιαξ ξεχαρβάλωσε την Ρεάλ με ηγέτη τον Ντούσαν Τάντιτς και το Sport24.gr σας παρουσιάζει πέντε ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον Σέρβο καλλιτέχνη που έδωσε ρεσιτάλ στο "Μπερναμπέου".

Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης περίμεναν κάποιον εκ των Μπενζεμά, Βινίσιους, Μόντρις ή Κρόος να κάνει μία σπουδαία εμφάνιση που να τους οδηγήσει στην πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League εις βάρος του Άγιαξ, ήταν όμως ο "Αίαντας" εκείνος που τους άφησε με το στόμα ανοιχτό και πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Champions League με το εμφατικό 4-1.

Για την ακρίβεια, ο ηγέτης του από τη μέσαια γραμμή και μπροστά, Ντούσαν Τάντιτς, με τον 30χρονο Σέρβο να κάνει πράματα και θάματα και με 1 γκολ και 2 ασίστ να προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις που έχει δώσει παίκτης αντίπαλης ομάδας στο σπίτι της Ρεάλ.

Πόσο τυχαία ήταν αυτή η εμφάνιση του Τάντιτς; Καθόλου τυχαία, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για ένα από τα πλέον ατόφια ταλέντα που έχει βγάλει το σερβικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία. Γνωρίστε τον καλύτερα μέσα από πέντε "must" πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εκείνον.

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ

Γεννημένος στη Μπάκα Τόπολα της Σερβίας (στις 20 Νοεμβρίου 1998) που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Ουγγαρία, το ποδόσφαιρο μπήκε στη ζωή του από πολύ μικρή ηλικία και έχοντας μνήμες από το Μουντιάλ του 1998 (πήρε μέρος η Γιουγκοσλαβία) λάτρεψε τον Ζινεντίν Ζιντάν που μεσουρανούσε εκείνη την εποχή με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας. "Το είδωλό μου μεγαλώνοντας ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Προσπάθησα να μάθω από αυτόν. Έκανε τα πάντα τέλεια. Τα πάντα ήταν εύκολα για αυτόν. Μου αρέσε να τον παρακολουθώ, ήταν ιδιοφυία. Δεν ήταν μόνο ο τρόπος που έπαιζε, ήταν επίσης η προσωπικότητά του και η ηρεμία του στο χορτάρι. Με το που τον έβλεπα στην τηλεόραση, έβγαινα αμέσως στο δρόμο στην Σερβία και προσπαθούσα να παίζω όπως αυτός", είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη στο "NBC" ο Τάντιτς, ο οποίος κόντρα στην Ρεάλ θύμισε Ζιντάν στα καλύτερά του. Τον μνημόνευσε μάλιστα στο φινάλε του ματς λέγοντας πως έχει δει πάρα πολλά videos με τον "Ζιζού" εν δράσει...

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Η "ΜΑΧΗ" ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Το ταλέντο του ήταν τέτοιο ώστε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την εθνική Σερβίας το 2008 σε ηλικία 20 ετών, ενώ μέχρι στιγμής έχει να επιδείξει 61 συμμετοχές και 14 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Το πόσο δεμένος είναι με αυτή την ομάδα μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από το γεγονός πως τη φανέλα που έχει αγαπήσει περισσότερο -σύμφωνα με δική του παραδοχή- τη φόρεσε στα 13 του χρόνια. "Ήταν από το Μουντιάλ του 1998 στην Γαλλία που φορούσε η Γιουγκοσλαβία, με το όνομα του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στην πλάτη. Ήταν η φανέλα με το μεγάλο κολάρο. Τα πήγαμε πολύ καλά σε εκείνο το τουρνουά και τη φορούσα παντού. Ακόμα την έχω σπίτι μου". Τρομερή είναι όμως και η ιστορία και για την πρώτη ποδοσφαιρική του φανέλα: "Ο πατέρας μου συμπαθεί την Παρτίζαν και ο θείος μου τον Ερυθρό Αστέρα και έτσι μου έκανε ο καθένας δώρο τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας".

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Άρχισε την καριέρα του στην πατρίδα του με την Βοϊβοντίνα, η συνέχεια τον βρήκε να μετακομίζει στην Ολλανδία όπου αγωνίστηκε με τις Χρόνινχεν και Τβέντε, για να έρθει το καλοκαίρι του 2014 η μετακίνησή του στην Premier League, όπου αποτέλεσε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Σαουθάμπτον επί εποχής Ρόναλντ Κούμαν. Στα 10.900.000 λίρες ήταν το κόστος της μεταγραφής, με τον Τάντιτς να υπογράφει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια και να δικαιώνει τους "αγίους" με την επιλογή τους. Η καλύτερη στιγμή του εκεί ήταν αναμφίβολα το νικητήριο γκολ στο "Ολντ Τράφορντ" κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2015, με τον Τάντιτς να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην έδρα των "κόκκινων διαβόλων" και να υπογράφει την πρώτη νίκη της ομάδας του στο συγκεκριμένο γήπεδο μετά το 1988...

Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΕΣΑΕΙ

Η Σαουθάμπτον ήταν η ομάδα που τον βοήθησε να αναδειχτεί και να δείξει την αξία του στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, ωστόσο ο ίδιος είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2010-11 όταν έπαιζε στην Χρόνινχεν. Τότε, σε σύνολο 41 αγώνων είχε 7 γκολ και 22 ασίστ, γεγονός που τον έφερνε στην τρίτη θέση των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην Ευρώπη εκείνη τη σεζόν, πίσω μόνο από τους Μεσούτ Εζίλ (26) και Λιονέλ Μέσι (25).

ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗ ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ

Πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι "σνόμπαραν" τον Τάντιτς το περασμένο καλοκαίρι, όχι όμως και ο Άγιαξ που τον έκανε δικό του πληρώνοντας 11.400.000 ευρώ στους "αγίους". Χρήματα που αποδεικνύονται λίγα αν αναλογιστει κανείς τα εκπληκτικά φετινά του νούμερα: 16 γκολ και 7 ασίστ σε 23 συμμετοχές του στην Eredivisie, 6 γκολ και 3 ασίστ στο Champions League, 26 γκολ και 14 ασίστ σε 40 παρουσίες του σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των τετράκις πρωταθλητών Ευρώπης. "Κερασάκι στην τούρτα" το ότι έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Άγιαξ με τουλάχιστον 6 γκολ σε μία σεζόν στο Champions League μετά από τον Γιάρι Λίτμανεν, που είχε να παρουσιάσει αντίστοιχο επίτευγμα και στις δύο εκπληκτικές σεζόν του "Αίαντα" με Φαν Χάαλ, το 1994-95 και το 1995-96.

Photo Credits: AP Photo/Peter Dejong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ 1-4: Διαστημικό ποδόσφαιρο ο Αίαντας, ταπείνωσε τη Βασίλισσα
"Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να πετυχαίνει γκολ..."
Ρεάλ - Άγιαξ: Γίγαντας μπροστά της
Ο δήμιος της Ρεάλ Τάντιτς παραδέχτηκε πως εμπνεύστηκε από τον Ζιντάν
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ