CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Τα φώτα στο Μπαρτσελόνα - Ίντερ

Barcelona forward Luis Suarez, right, controls the ball as Inter defender Kwadwo Asamoah defends during the Champions League, group B soccer match between Barcelona and Inter Milan, at the Nou Camp in Barcelona, Spain, Wednesday, Oct. 24, 2018. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Barcelona forward Luis Suarez, right, controls the ball as Inter defender Kwadwo Asamoah defends during the Champions League, group B soccer match between Barcelona and Inter Milan, at the Nou Camp in Barcelona, Spain, Wednesday, Oct. 24, 2018. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Η δεύτερη πράξη της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League διεξάγεται την Τετάρτη με το ματς της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ να ξεχωρίζει. Δείτε τα τελευταία νέα και τις πιθανές ενδεκάδες σε Γκενκ, Πράγα, Βαλένθια, Αγία Πετρούπολη, Λειψία, Λιλ και Λίβερπουλ.

Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Τετάρτης (2/10) με το οποίο ολοκληρώνεται η δεύτερη αγωνιστική του Champions League. Η νικήτρια της περυσινής διοργάνωσης, Λίβερπουλ, υποδέχεται τη Ζάλτσμπουργκ, ενώ η Νάπολι δοκιμάζεται στο Γκενκ.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το Champions League επιστρέφει στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ θέλει ν' αφήσει πίσω την κρυάδα της πρεμιέρας και την ήττα στη Νάπολι, υποδεχόμενη την ομάδα που έκανε το μεγαλύτερο θόρυβο στον όμιλο και την πρώτη αγωνιστική συνολικά. Τη Ζάλτσμπουργκ, η οποία συνέτριψε με 6-2 την Μπριζ με χατ-τρικ του Νορβηγού "θηρίου" της, Έρλινγκ Χάλαντ. Το τρένο των ρεντς δεν έχει κάνει στάση στις επτά πρώτες αγωνιστικές της Premier League και ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει την πρώτη νίκη και σ' αυτή τη διοργάνωση. Γκόμεζ και Μίλνερ παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα.

Ο Χάαλαντ είναι αμφίβολος για τους Αυστριακούς, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση. Η ταύροι οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα και πηγαίνουν στο Λίβερπουλ με σκοπό να κάνουν την έκπληξη, αν και γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρους τους.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αντριάν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ, Ούλμερ, Σομποσλάι, Γιουνούζοβιτς, Μουέπου, Μιναμίνο, Χουάνγκ, Κοϊτά.

Η Νάπολι πηγαίνει στο Βέλγιο για να παίξει με την Γκενκ και θέλει μόνο τη νίκη για να κάνει το 2/2 στην αρχή των ομίλων και να πάρει την pole position από νωρίς. Η νίκη επί της Μπρέσια με 2-1 ηρέμησε λίγο τους παρτενοπέι, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει να ψάχνονται μετά την εντός έδρας ήττα από την Κάλιαρι. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενώ είναι δεδομένο ότι ο Κώστας Μανωλάς θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα στο κέντρο της άμυνας.

Η πρωταθλήτρια Βελγίου, αντίθετα, θέλει να ρεφάρει από τη συντριβή στο Ζάλτσμπουργκ και να προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή. Αμφίβολος είναι ο Κονγκολέζος φορ, Ντιεμερσί Εντονγκαλά, ο οποίος όμως εκτιμάται σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ ότι θα προλάβει να δώσει το παρών.

ΓΚΕΝΚ: Κούκε, Μέλε, Λουκουμί, Ντεβάεστ, Ούρονεν, Χροσόβσκι, Χάτζι, Μπέρχε, Ίτο, Σαμάτα, Εντονγκαλά.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Καγιεχόν, Αλάν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ινσίνιε, Μίλικ, Λοσάσο.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το πιο λαμπερό ζευγάρι της Τετάρτης είναι αυτό στο Camp Nou ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ίντερ. Μπλαουγκράνα και νερατζούρι μας έχουν καθηλώσει με ματς τους στο παρελθόν σε διάφορες φάσεις της διοργάνωσης.

Οι Καταλανοί στην πρεμιέρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως γκολ (0-0) με την Μπορούσια στο Ντόρτμουντ, ενώ ακολούθησε η ήττα στη Γρανάδα που έξυσε ακόμη περισσότερο τις πληγές τους. Αυτές έκλεισαν κάπως με τις νίκες επί των Βιγιαρεάλ και Χετάφε, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει ότι μόνον η νίκη επί της Ίντερ θα βάλει τέλος στη νέα κρίση και θα κερδίσει λίγο χρόνο ηρεμίας.

Ο Μέσι επιστρέφει, καθώς δεν αγωνίστηκε στο Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ με τη Χετάφε. Ένα είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο τσινγκούρι. Εάν θα διατηρήσει τον Χούνιορ Φίρπο αριστερά ή θ' αλλάξει πλευρά στον Νέλσον Σεμέδο. Κι αυτό καθώς ο Τζόρντι Άλμπα δεν έχει επανέλθει πλήρως, ενώ εκτός παραμένει ο Άνσου Φάτι (ο 16χρονος που έχει κλέψει τις εντυπώσεις). Στην αποστολή και ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος δεν θα ξεκινήσει αλλά μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ο Αντόνιο Κόντε βλέπει την Ίντερ του να οδηγεί στην κούρσα στο ιταλικό πρωτάθλημα και να είναι πιο σοβαρή από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, όμως, δεν μπορεί να ξεχάσει τις νερατζούρι παιδικές ασθένειες που οδήγησαν στην απώλεια βαθμών με τη Σλάβια (1-1) εντός έδρας για την πρώτη αγωνιστική. Ο Ιταλός έχει σημαντική απώλεια καθώς δεν υπολογίζει στον Βέλγο φορ της ομάδας, Ρομελού Λουκακού, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Φίρπο (Σεμέδο), Αρτούρ, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Γκριεζμάν, Σουάρες, Μέσι (Κάρλες Πέρεθ).

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ντ' Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Σένσι, Μπρόζοβιτς, Ασαμόα, Σάντσες, Μαρτίνες.

Η Σλάβια κουνάει το σεντόνι στην Πράγα και υποδέχεται την Ντόρτμουντ. Η ομάδα της τσεχικής πρωτεύουσας, ήδη από την πρεμιέρα και την ισοπαλία στο Μιλάνο με την Ίντερ απέδειξε ότι δεν πρόκειται να είναι ο "σάκος του μποξ" για τους άλλους τρεις.

Τα πηγαίνει εξαιρετικά και στο πρωτάθλημα, καθώς οδηγεί την κούρσα με τρεις βαθμούς διαφορά από την Πλζεν. Αμφίβολοι είναι οι Τραορέ, Τάκακς, Κούντελα και Κούφαλ. Η Ντόρτμουντ θέλει να βρει διέξοδο στο Champions League, καθώς στο πρωτάθλημα μετρά δυο σερί ισοπαλίες.

Δεν είναι μακριά από την κορυφή της Bundesiga, αλλά γι' αυτό ευθύνονται και οι υπόλοιπες ομάδες που επίσης αφήνουν βαθμούς από εδώ κι από εκεί. Για την πρώτη αγωνιστική κράτησε στο μηδέν την Μπαρτσελόνα και τώρα στην Πράγα θέλει να φθάσει στην πρώτη της νίκη. Εκτός είναι ο Ισπανός φορ, Πάκο Αλκάθερ, ενώ ο Χούμελς παρά τις ενοχλήσεις εκτιμάται ότι θα προλάβει.

ΣΛΑΒΙΑ: Κόλαρ, Κούφαλ, Κουντέλκα, Χοβόρκα, Μπόριλ, Μάζοπουστ, Τραορέ, Σούτσεκ, Στάντσιου, Ολαΐνκα, Σκόντα.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Χακίμι, Ακάντζι, Χούμελς, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ντιλέινι, Βιτσέλ, Σάντσο, Ρόις, Μπραντ, Γκέτσε.

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Μπενφίκα δεν ξεκίνησε όπως ήθελε τη φετινή διοργάνωση, καθώς η εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Λειψία σκόρπισε θλίψη στους οπαδούς των αετών. Στο πρωτάθλημα εάν εξαιρέσει κάποια την ήττα στο ντέρμπι από την Πόρτο έχει μόνο νίκες και συνεχίζει τη μάχη με τους δράκους, αλλά και τη νεοφώτιστη... έκπληξη Φαμαλικάο.

Ο Μπρούνο Λάζε βλέπει ότι η ομάδα της Λισαβόνας έχει χάσει τον ενθουσιασμό και τη σπιρτάδα του δεύτερου μισού της περασμένης σεζόν και προσπαθεί να βρει τρόπο να "ξυπνήσουν" οι παίκτες τους. Η Αγία Πετρούπολη δεν είναι μια φιλόξενη έδρα για τους Λουζιτανούς, αλλά μια νίκη μεταβάλλει εντελώς τα δεδομένα στον όμιλο. Σημαντική η απουσία του Αντρέ Αλμέιδα, βασικός ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στον πάγκο θα μείνει αρχικά ο Ανδρέας Σάμαρης.

Η Ζενίτ έμεινε στο 1-1 με τη Λιόν στην πρεμιέρα. Ο Σεργκέι Σέμακ έχει μόνο αμφίβολο τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, Μάλκολμ, ο οποίος δύσκολα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

ΖΕΝΙΤ: Λούνεβ, Καραβάεβ, Ιβάνοβιτς, Ρακίτσκι, Ζιρκόβ, Οζντόεβ,Μπάριος, Ντόουγκλας Σάντος, Ντριούσι, Τζιούμπα, Αζμούν.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ταβάρες, Φέρο, Ρούμπεν Ντίας, Γκριμάλδο, Φέισα, Γκαμπριέλ, Τααράμπτ, Πίζι, Ράφα, Σεφέροβιτς.

Η Λειψία θέλει να κεφαλαιοποιήσει την απόδραση από το Ντα Λουζ και αυτό θα το κάνει μόνο με νίκη επί της Λιόν. Οι ταύροι τα πηγαίνουν εξαιρετικά στην Bundesliga, αν και πληγώθηκαν το Σαββατοκύριακο καθώς έπεσαν από την κορυφή μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σάλκε και τη νίκη της Μπάγερν. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες απουσίες, καθώς ο Καμπλ δεν έχει επιστρέψει ενώ οι Βολφ και Άνταμς και καλά να ήταν δύσκολα θα έπαιζαν.

Η Λιόν έχει δύσκολη αποστολή και το κλίμα είναι βαρύ στους γκον καθώς στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνουν καλά. Το βραζιλιάνικο δίδυμο των Σιλβίνιο (προπονητής) και Ζουνίνιο Περναμπουκάνο (αθλητικός διευθυντής) τα έχουν βρει σκούρα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει ανοικτή αμφισβήτηση προς το πρόσωπό τους.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Λάιμερ, Χάλστενμπεργκ, Ζάμπιτσερ, Ενκουνκού, Βέρνερ, Πόουλσεν.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντιμπουά, Μαρσέλο, Άντερσεν, Κονέ, Ρεΐν-Αντελαΐντ, Τουσάρ, Τιάγκο Μέντες, Τραορέ, Ντεμπελέ, Ντεπάι.

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Βαλένθια στην πρεμιέρα εν μέσω κρίσης - απόλυση Μαρθελίνο και αντικατάστασή του από τον Θελάδες - έκανε την έκπληξη στο Λονδίνο, νικώντας 1-0 την Τσέλσι χάρη στο γκολ του Ροντρίγκο. Εντός ισπανικών συνόρων η ασταθής πορεία συνεχίζεται και οι νυχτερίδες υποδεχόμενοι τον Άγιαξ θέλουν να κάνουν από τώρα ένα μεγάλο βήμα προς την πρόκριση.

Αμφίβολος είναι για τη Βαλένθια ο Κεβέν Γκαμεϊρό, αν και ο Ροντρίγκο έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνει από το αρχικό σχήμα. Ο Άγιαξ ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι στην πρεμιέρα. Υποδέχθηκε τη Λιλ και τη συνέτριψε με 3-0. Στο πρωτάθλημα συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα χέρι-χέρι με την Αϊντχόφεν.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σίλεσεν, Βας, Γκαράι, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Κόστα, Κοντογκμπιά, Παρέχο, Κοκλέν, Γκέδες, Μάξι Γκόμες, Ροντρίγκο.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Ντεστ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Μαρτίνες, Φαν ντε Μπέεκ, Άλβαρες, Ζιγές, Τάντιτς, Πρόμες.

Η Λιλ υποδέχεται την Τσέλσι με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση. Αμφότερες γνώρισαν την ήττα στην πρεμιέρα και ντογκ και μπλε θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή στη διοργάνωση για να μη μείνουν αρκετά πίσω μετά από μόλις δυο ματς.

Η γαλλική ομάδα προσπαθεί να βρει τα βήματά της χωρίς τον Νικολά Πεπέ, οι μπλε μια ισορροπία στις εμφανίσεις του και καλά αποτελέσματα. Ο Καντέ είναι αμφίβολος, ενώ ο Ζιρού ταλαιπωρείται από ίωση.

ΛΙΛ: Mενιάν, Τσελίκ, Γκαμπριέλ, Φόντε, Μπράνταριτς, Αντρέ, Σουμαρέ, Αραούζο, Ικονέ, Μπαμπά, Οσιμέν.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Τομόρι, Αλόνσο, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο, Πούλισιτς, Μάουντ, Ουίλιαν, Έιμπραχαμ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα Αγώνας Κανάλι
19:55 Γκενκ - Νάπολι COSMOTE SPORT 4 HD
19:55 Σλάβια - Ντόρτμουντ COSMOTE SPORT 5 HD
22:00 Βαλένθια - Άγιαξ COSMOTE SPORT 6 HD
22:00 Ζενίτ - Μπενφίκα COSMOTE SPORT 8 HD
22:00 Λειψία - Λιόν COSMOTE SPORT 9 HD
22:00 Λιλ - Τσέλσι COSMOTE SPORT 7 HD
22:00 Λίβερπουλ - Ζάλτσμπουργκ COSMOTE SPORT 3 HD
22:00 Μπαρτσελόνα - Ίντερ COSMOTE SPORT 2 HD
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ