CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Πιέσεις στην UEFA να μην γίνει ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη

The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) AP PHOTO/DANIEL COLE

Η τουρκική εισβολή στην Συρία δεν αφήνει ατάραχο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με τον Ιταλό υπουργό Αθλητισμού να στέλνει επιστολή στον πρόεδρο της UEFA όπου διατυπώνει ενστάσεις για τη διεξαγωγή του φετινού τελικού του Champions League στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αθλητισμός πολλές φορές αποδεικνύει πως δεν είναι αδιάφορος σε όσα συμβαίνουν στην πολιτική και η περίπτωση της τουρκικής εισβολής στη Συρία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ρωτώντας τον "εάν είναι πρόσφορο να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στις 20 Μαΐου 2020" , έπειτα "από τις σοβαρότατες βιαιοπραγίες κατά του αμάχου κουρδικού πληθυσμού και την επέμβαση της ΕΕ, με την οποία καταδικάζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας".

Χθες, η UEFA διά στόματος του αντιπροέδρου της Μικέλε Ούβα σε συνέντευξή του στο 'Radio Anch'io Sport' του κρατικού ραδιοφωνικού δικτύου Radio Uno είχε δηλώσε ι "πως όλα εξετάζονται και συζητιούνται εντός της εκτελεστικής επιτροπής και η αφαίρεση ενός τελικού συνιστά μία σοβαρή πράξη και δεν πιστεύω πως σήμερα είμαστε σε θέση να μιλάμε και να συζητάμε κάτι τέτοιο. Με τον πρόεδρο Τσέφεριν θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά μοιάζει πρόωρο να μιλάμε για κυρώσεις σε αυτό το επίπεδο".

Αλλά και στην ερώτηση για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων παικτών στο νικηφόρο παιχνίδι τους με την Αλβανία, ο Ούβα, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν επιπτώσεις, δήλωσε: "Οι πολιτικές συγκυρίες δεν είναι και οι καλύτερες και μολονότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην πολιτική και τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προσποιείται πως δεν συμβαίνει τίποτε σε σχέση με όλα όσα διαδραματίζονται.

Ομοσπονδίες, παίκτες και προπονητές υπόκεινται σε επακριβείς κανονισμούς και η παραβίασή τους επισύρει επιπλέον έρευνες και ίσως και ποινές. Ο αθλητισμός και ιδίως το ποδόσφαιρο έχει μία παγκόσμια προβολή στα μέσα ενημέρωσης και δεν μπορεί να δίνει σαφή μηνύματα πολιτικής φύσης. Ορισμένες χειρονομίες θα πρέπει να καταδικάζονται".

Το είδος των κυρώσεων εξαρτάται "από τις αναφορές των διαιτητών και των παρατηρητών της UEFA, αλλά είναι σαφείς οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα", πρόσθεσε ο ίδιος υπεύθυνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ