EURO 2016

Τουρκία: Ο στρατιωτικός χαιρετισμός που έφερε αντιδράσεις

Τουρκία: Ο στρατιωτικός χαιρετισμός που έφερε αντιδράσεις

Οι παίκτες της Τουρκίας πανηγύρισαν το νικητήριο γκολ κόντρα στην Αλβανία χαιρετώντας στρατιωτικά, με την κίνησή τους να παραπέμπει στην εισβολή της χώρας τους στην Συρία και να προκαλεί αντιδράσεις.

Η Τουρκία αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες κόντρα στην Αλβανία για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, όμως ένα γκολ του Τοσούν στο 90ο λεπτό έλυσε το γόρδιο δεσμό, και χάρη στο τρίποντο που πήρε η γειτονική χώρα (1-0) έχει πλέον πολύ μεγάλες πιθανότητες να δηλώσει παρούσα στην τελική φάση της διοργάνωσης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αυτό πάντως που συζητήθηκε ιδιαίτερα αμέσως μετά το ματς και επισκίασε ακόμα και το σημαντικό αποτέλεσμα υπέρ της γειτονικής χώρας ήταν η επιλογή των Τούρκων διεθνών να ανακατέψουν το ποδόσφαιρο με την πολιτική.

Τουρκία: Ο στρατιωτικός χαιρετισμός που έφερε αντιδράσεις

Και αυτό γιατί χαιρέτησαν όλοι τους στρατιωτικά κοιτώντας προς τις εξέδρες, θέλοντας ουσιαστικά να στηρίξουν την εισβολή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, με τις πολεμικές τους συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές να έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και αθώους πολίτες.

Ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μένει να δούμε αν θα επιληφθεί η UEFA, καθώς στο παρελθόν έχει δείξει πως δεν ανέχεται την αποστολή πολιτικών μηνυμάτων μέσω του ποδοσφαίρου και έχει προχωρήσει σε επιβολή προστίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προκριματικά Euro 2020: Παλικαρίσια νίκη η Τσεχία, 2-1 την Αγγλία
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ