EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Παλικαρίσια νίκη η Τσεχία, 2-1 την Αγγλία

England's Harry Kane, center, duels for the ball with Czech Republic's Ondrej Celustka during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Czech Republic and England at the Sinobo stadium in Prague, Czech Republic, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Petr David Josek)
England's Harry Kane, center, duels for the ball with Czech Republic's Ondrej Celustka during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Czech Republic and England at the Sinobo stadium in Prague, Czech Republic, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Οι Τσέχοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ έφτασαν με ανατροπή στη νίκη επί της Αγγλίας με 2-1 και έβαλαν φωτιά στη μάχη της κορυφής του πρώτου ομίλου. Νίκη στο φινάλε για την Τουρκία επί της Αλβανίας. (VIDEOS)

Η Τσεχία έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής στα προκριματικά του EURO 2020 επικρατώντας της Αγγλίας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή καθώς οι Άγγλοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ αλλά δέχτηκαν δυο τέρματα και γνώρισαν την ήττα που φέρνει τους Τσέχους στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με τα λιοντάρια.

Σημαντική νίκη πήρε και η Τουρκία επικρατώντας 1-0 της Αλβανίας με γκολ στο φινάλε και παρέμεινε στην πρώτη θέση στον όγδοο όμιλο με τη Γαλλία που δυσκολεύτηκε να κερδίσει 1-0 την Ισλανδία να είναι στη δεύτερη θέση.

Στον δεύτερο όμιλο Ουκρανία και Πορτογαλία κέρδισαν αντίστοιχα Λιθουανία και Τσεχία και παραμένουν στις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στη σπουδαιότερη αναμέτρηση της βραδιάς η Τσεχία υποδέχτηκε την Αγγλία με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ από νωρίς. Ο Στέρλινγκ μπήκε στην περιοχή, κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χάρι Κέιν ανοίγοντας το σκορ για τα λιοντάρια.

Οι γηπεδούχοι όμως που έπαιξαν στα ίσια τους Άγγλους δεν επηρεάστηκαν και άμεσα βρήκαν το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 9' ο Μπράβετς από κοντά σε φάση διαρκείας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε για τους Τσέχους.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Αγγλία να πιέζει και την Τσεχία να μπορεί χωρίς πρόβλημα να βγάλει τις άμυνες και να κρατάει το 1-1 του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν αρκετές καλές στιγμές για να πετύχουν και δεύτερο γκολ αλλά τελικά η Τσεχία το βρήκε στο 84' με τον Όντρασεκ ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε ηλικία 31 ετών έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο παιχνίδι για τον πρώτο όμιλο ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και τη Βουλγαρία οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν κάτι το ιδιαίτερο στη διάρκεια του 90λεπτου.

Οι Βούλγαροι απείλησαν στο 5' και το 45' χωρίς να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ με το Μαυροβούνιο να χάνει τη καλύτερη στιγμή στο ματς στο 53' από τον Μπετσιράι.

Ενώ στο 85' ο Βούκσεβιτς πεσμένος μετά από κόρνερ για τους γηπεδούχους πλάσαρε ελάχιστα άουτ χάνοντας την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τσεχία - Αγγλία 2-1 (9' Μπράβετς, 85' Όντρασεκ/5' Κέιν)

Μαυροβούνιο - Βουλγαρία 0-0

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Πορτογαλία από την αρχή ήταν σίγουρο πως δεν θα έχει δύσκολο έργο και πως θα έφτανε στην κατάκτηση των τριών βαθμών εύκολα ή δύσκολα. Το 1-0 ήρθε από τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 16' σε μια επίθεση των γηπεδούχων από τα δεξιά και παράλληλο γύρισμα ο Σίλβα βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια και έκανε το σουτ ουσιαστικά σε κενή εστία.

Οι Ίβηρες πίεσαν και για δεύτερο τέρμα αλλά αυτό δεν ερχόταν μέχρι το δεύτερο μέρος και το 66' λεπτό όπου ο Ρονάλντο... ζωγράφισε. Ο σούπερ σταρ των Πορτογάλων πίεσε την άμυνα του Λουξεμβούργου, έκλεψε τη μπάλα και με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ από αρκετά μακριά έκανε το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 89' από τον Γκέδες με πλασέ από κοντά μετά από κόρνερ από τα αριστερά και κακό διώξιμο της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Στο έτερο παιχνίδι του δευτέρου ομίλου η Ουκρανία που είναι πρώτη στον όμιλο έφτασε στη νίκη επί της Λιθουανίας και σε ένα ακόμη τρίποντο με 2-0 πανέμορφα γκολ του Μαλινόφσκι.

Αρχικά στο 29' οι γηπεδούχοι έπαιξαν ωραίο ένα δυο με τον σκόρερ να περνάει δυο παίκτες, να γίνεται εν συνεχεία αποδέκτης της μπάλας με τακουνάκι και να πλασάρει εύστοχα.

Το δεύτερο γκολ του στο 58' ήταν και αυτό εντυπωσιακό καθώς ο Μαλινόφσκι εκτέλεσε από δεξιά ένα φάουλ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πορτογαλία - Λουξεμβούργο 3-0 (16' Μπερνάρντο Σίλβα, 66' Ρονάλντο, 89' Γκέδες)

Ουκρανία - Λιθουανία 2-0 (29'-58' Μαλινόφσκι)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το πιο σημαντικό παιχνίδι στον όγδοο όμιλο ήταν αυτό ανάμεσα στην Τουρκία και την Αλβανία. Εκεί όπου οι Τούρκοι έφτασαν στη νίκη με ένα γκολ που επετεύχθη με τη συμπλήρωση 90λεπτών αγώνα από τον Τοσούν με κεφαλιά.

Με αυτό το τρίποντο οι Τούρκοι παρέμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου τους μπροστά από τους Γάλλους και συνέχισαν με το απόλυτο έχοντας 18 βαθμούς σε έξι παιχνίδια.

Η Αλβανία απείλησε κυρίως με τον Μανάι στο πρώτο μέρος και δυο σουτ τα οποία έβγαλε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο ίδιος παίκτης στο 76' δεν μπόρεσε από κοντά, σε κενή εστία, να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας τσαφ.

Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ όταν σε βαθιά μπαλιά προς τον Τοσούν ο Στρακόσια βγήκε από την εστία του, συγκρούστηκε με έναν αμυντικό της ομάδας του με αποτέλεσμα ο επιθετικός των Τούρκων να σκοράρει σε κενή εστία.

Η Γαλλία δυσκολεύτηκε αρκετά για να κάμψει την αντίσταση της Ισλανδίας εκτός έδρας και χρειάστηκε ένα γκολ με πέναλτι του Ζιρού στο 64' για να πάρει τη νίκη και το τρίποντο και να παραμείνει στο κυνήγι της Τουρκίας, με την οποία είναι ισόβαθμη, για την πρώτη θέση του ομίλου.

Οι παίκτες του Ντεσάμπ είχαν την καθολική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, απείλησαν κυρίως με τους Ζιρού και Γκριεσμάν αλλά μέχρι να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι ήταν μέσα στο παιχνίδι και κυνηγούσαν κάθε ευκαιρία που τους έδιναν οι "τρικολόρ".

Μετά το γκολ του Ζιρού όμως η Γαλλία είχε και άλλες φάσεις για να καθαρίσει το ματς και να πετύχει και άλλα τέρματα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ.

Και το τρίτο ματς του όγδοου ομίλου, αυτό ανάμεσα στην Ανδόρα και τη Μολδαβία έληξε με το ίδιο σκορ καθώς οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 1-0 των γηπεδούχων.

Το γκολ πέτυχε ο Βάλες μετά από κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά παίκτη της Μολδαβίας ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που σημείωσε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τουρκία - Αλβανία 1-0 (90' Τοσούν)

Ισλανδία - Γαλλία 0-1 (64' Ζιρού)

Ανδόρα - Μολδοβία 0-1 (63' Βάλες)

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ