CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ετοιμάζονται ριζικές αλλαγές σύμφωνα με την "Wall Street Journal"

Real Madrid players celebrate with their trophy after winning the Champions League final, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, May 27, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid players celebrate with their trophy after winning the Champions League final, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, May 27, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal", συζητείται ανάμεσα στην UEFA και μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ η αλλαγή της μορφής του Champions League.

H Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) μπορεί να διαφωνεί κάθετα με την ενδεχόμενη δημιουργία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 24 ομάδες, όμως συζητάει αναδιάρθρωση του Champions League.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η "Wall Street Journal", μεγάλες ομάδες της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας πιέζουν για αλλαγές στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέχρι και το 2024. Οι ομάδες αυτές βλέπουν τα έσοδα τους να είναι μικρότερα από εκείνα των ομάδων της Premier League, όπου η τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα παίρνει σχεδόν τα ίδια χρήματα από τον πρωταθλητή των άλλων μεγάλων πρωταθλημάτων. Ο λόγος είναι, φυσικά, το τεράστιο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Premier League.

Έτσι, τα μεγάλα κλαμπ της ECA (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μπάγερν μερικά από αυτά) ψάχνουν να μεγαλώσουν το μερίδιο τους στην "πίτα" των τηλεοπτικών συμβολαίων μέσα από την αναμόρφωση του Champions League.

Συγκεκριμένα, προτείνουν να υπάρξει ένα σύστημα υποβιβασμού και ανόδου, το οποίο θα αντικαθιστά τα προκριματικά. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα το Champions League να έχει περισσότερο κλειστή δομή με τις πλούσιες ομάδες της διοργάνωσης να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το σύστημα υποβιβασμού μιλάει για τέσσερις ομάδες από τις "32" να τίθενται εκτός διοργάνωσης κάθε σεζόν. Ακόμη προτείνεται η αύξηση του αριθμού των αγώνων, καθώς και η μετατόπιση των αγωνιστικών τα σαββατοκύριακα.

Η UEFA δεν διαψεύδει τίποτα, όμως αναφέρει ότι την Τρίτη θα συζητήσουν με την ECA για ενδεχόμενες αλλαγές, αλλά μόνο σε επίπεδο κατάθεσης ιδεών. Η είδηση αυτή φέρνει τις αντιδράσεις των μεγάλων πρωταθλημάτων που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις αλλαγές.

"Κανένας δεν θέλει να εγκαταλείψει τα σαββατοκύριακα" δήλωσε ο πρόεδρος της Premier League, Ρίτσαρντ Σκούνταμορ, με τον πρόεδρο του ισπανικού πρωταθλήματος, Χαβιέ Τεμπάς, να συμπληρώνει: "Οι αλλαγές βάζουν τα εγχώρια πρωταθλήματα σε κίνδυνο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Κλήρωση Champions League: Ντέρμπι Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα και "εμφύλιος"
Champions League: Η κατανομή των εισιτηρίων του τελικού
Η "κατάρα" της Σίτι και το τρομερό ρεκόρ του Μέσι με Άγγλους
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ