CHAMPIONS LEAGUE

Η "κατάρα" της Σίτι και το τρομερό ρεκόρ του Μέσι με Άγγλους

Manchester City coach Pep Guardiola reacts during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Manchester City and Schalke 04 at Etihad stadium in Manchester, England, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City coach Pep Guardiola reacts during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Manchester City and Schalke 04 at Etihad stadium in Manchester, England, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει την ευκαιρία κόντρα στην Τότεναμ να σπάσει την κατάρα που την ακολουθεί στους αγγλικούς "εμφυλίους" ενώ ο Λιονέλ Μέσι θέλει κόντρα στην Γιουνάιτεντ να συνεχίσει το φοβερό σερί του απέναντι σε ομάδες από το Νησί.

Η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League έφερε αγγλικό εμφύλιο όπως αναμενόταν (οι 4 από τις 8 ομάδες ήταν από το Νησί) και αυτός είναι το Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ, με την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο της Premier League να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Βέβαια, για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να δώσει τέλος σε μία αρνητική κατάρα που την συνοδεύει εδώ και αρκετά χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης και έχει να κάνει με τις μηδέν νίκες που έχει να επιδείξει όταν αντιμετωπίζει ομάδες από τη χώρα της.

Συγκεκριμένα, μετράει 4 ήττες σε ισάριθμους αγώνες! Το 1971 ηττήθηκε δύο φορές από την Τσέλσι στο Κύπελλο Κυπελλούχων (οι Λονδρέζοι κατέκτησαν το τρόπαιο απέναντι στην Ρεάλ στο "Καραϊσκάκης") ενώ πέρυσι η Λίβερπουλ πανηγύρισε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα στους "πολίτες" στα προημιτελικά: 3-0 στο "Άνφιλντ" και 2-1 στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ".

Την ίδια ώρα, ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να αισθάνεται άνετα με το γεγονός πως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά κληρώθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όχι μόνο για το γεγονός πως ο "Pulga" έχει σκοράρει και στους δύο τελικούς Champions League των δύο ομάδων (πέτυχε ένα γκολ στο 2-0 του 2009 και μάλιστα με κεφαλιά και ένα γκολ στο 3-1 του 2011) αλλά και για το ότι έχει 22 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης απέναντι σε αγγλικές ομάδες, νούμερο που δεν έχει να επιδείξει κανένας άλλος παίκτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κλήρωση Champions League: Ντέρμπι Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα και "εμφύλιος"
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ