CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Έπειτα από επτά χρόνια εκτός προημιτελικών η Μπάγερν!

Bayern Munich's players are dejected at the end of the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Liverpool in Munich, Germany, Wednesday, March 13, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern Munich's players are dejected at the end of the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Liverpool in Munich, Germany, Wednesday, March 13, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Λίβερπουλ χθες (13/3) απέκλεισε την Μπάγερν με τον πιο εμφατικό τρόπο και σταμάτησε την επτάχρονη σερί παρουσία των Βαυαρών στα προημιτελικά του Champions League.

Η Μπάγερν ανήκει σε ένα γκρουπ ομάδων (μαζί με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης) που τα τελευταία χρόνια έχουν σταθερή παρουσία στις καλύτερες "8" ομάδες του Champions League. Ανήκει, δηλαδή, σε αυτές τις ομάδες που από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν στόχο την κούπα. Η Λίβερπουλ έβαλε "φρένο" σε ένα σερί της Μπάγερν που την θέλει από το 2012 να προχωράει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά.

Η τελευταία φορά που οι Βαυαροί έμειναν εκτός διοργάνωσης από την φάση των "16", ήταν την σεζόν 2010-2011. Τότε, η Ίντερ ήταν εκείνη που έκανε την "ζημιά" στην Μπάγερν μέσα στην "Allianz Arena", όπως η Λίβερπουλ. Οι Γερμανοί είχαν πάρει σημαντικό προβάδισμα με το 0-1 του Μάριο Γκόμεθ στην Ιταλία, όμως το παιχνίδι του Μονάχου και ιδιαίτερα το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφικό.

Η Ίντερ είχε προηγηθεί από νωρίς, αλλά έως και το ημίχρονο η Μπάγερν ήταν μπροστά με 2-1 και κρατούσε σφιχτά τη πρόκριση. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 63ο λεπτό με τον Σνάιντερ και λίγο πριν το τέλος του αγώνα "εκλεψαν" την πρόκριση στο 88' με τον Γκόραν Πάντεφ.

Από εκείνη την χρονιά, μέχρι τον φετινό της αποκλεισμό, η Μπάγερν προχωράει πάντα στο Champions League. Συγκεκριμένα, στις επτά σερί σεζόν που περνάει την φάση των 16, έχει κατακτήσει μία φορά την κούπα, έχει αγωνιστεί ακόμη μία φορά τελικό, ενώ άλλες τέσσερις φορές φτάνει μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Ιδιοκτήτης Λίβερπουλ:"Το 75% της Γης καλύπτεται από νερό, το υπόλοιπο απ' τον Φαν Ντάικ"
Κλοπ: "Δεν με χρειάζεται η Μπάγερν, ούτε εγώ αυτήν..."


TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ