CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν Μονάχου - Λίβερπουλ 1-3: Ο Μανέ την έστειλε στους "8"

Liverpool midfielder Sadio Mane, right, celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Liverpool in Munich, Germany, Wednesday, March 13, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Liverpool midfielder Sadio Mane, right, celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Liverpool in Munich, Germany, Wednesday, March 13, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Λίβερπουλ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαντιό Μανέ που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε με 3-1 επί της Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "8" του Champions League. (VIDEOS)

Στους "8" του Champions League βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (13/3) η Λίβερπουλ. Η αρμάδα του Κλοπ πέρασε εμφατικά από το Μόναχο όπου και επιβλήθηκε με 3-1 επί της Μπάγερν έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μανέ που πέτυχε δύο γκολ.

Βέβαια, βραδιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Λίβερπουλ αφού μόλις στο 13' ο Χέντερσον αποχώρησε από το γήπεδο ως τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Φαμπίνιο.

Το πρώτο 25 λεπτο του ματς οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά διστακτικές και μετρήσαμε μόλις μία τελική προσπάθεια (ένα σουτ του Αλκάνταρα στο 9'). Η Λίβερπουλ απείλησε αρχικά στο 25' με σουτ του Φιρμίνιο που πέρασε λίγο άουτ και στη συνέχεια κατάφερε να προηγηθεί χάρη στην ποιότητα του Μανέ και σε λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Νόιερ.

Στο 26' ο Φαν Ντάικ έκανε το γέμισμα πίσω από την σέντρα με τον Μανέ να διεκδικεί την μπάλα με τον Ραφίνια. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ με εξαιρετικό κοντρόλ κατέβασε την μπάλα και παράλληλα απέφυγε τον αντίπαλό του, άδειασε τον Νόιερ ο οποίος στην 100η του εμφάνιση στο Champions League έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ απείλησε στη συνέχεια και με τον Ρόμπερτσον, αλλά ο Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ. Η Μπάγερν έψαχνε τρόπο να πατήσει στην περιοχή του Άλισον και να φέρει το ματς στα ίσα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και τα κατάφερε. Ο Ναμπρί έκανε εντυπωσιακή κούρσα από τα δεξιά, γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο Μάτιπ στην προσπάθεια του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει στο 39' το 1-1.

Με αυτό το σκορ έκλεισε το πρώτο 45λεπτο. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και είχαμε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που πατούσε καλύτερα και τελικά δικαιώθηκε στο 69'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Μίλνερ ο Φαν Ντάικ νίκησε κατά κράτος και τον Χούμελς και τον Μαρτίνεθ και με κεφαλιά έκανε το 1-2 για τη Λίβερπουλ.

Ο Κόβατς έριξε στο ματς τον Γκορέτσκα και τον Σάντσες για να κάνει πιο επιθετικά την ομάδα του μπας και φτάσει στην ανατροπή. Μάταια, όμως, αφού στο 84' μετά από σέντρα του Σαλάχ ο Μανέ με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ κάνοντας το τελικό 3-1.

MΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ραφίνια, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (72' Γκορέτσκα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάμες Ροντρίγκες (79' Σάντσες), Ριμπερί (61' Κομάν), Ναμπρί, Λεβαντόβσκι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (13' Φαμπίνιο), Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (Οριγκί), Μανέ.

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ