ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Μπάγερν: Η κριτική των παικτών της Ένωσης

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ γνώρισε την εντός έδρας ήττα (0-2) από την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική των ομίλων και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Για 60 λεπτά η ΑΕΚ στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στην ποδοσφαιρική μηχανή της Μπάγερν, η οποία όμως με δυο γκολ μέσα σε δυο λεπτά (61' Μαρτίνεθ, 63' Λεβαντόβσκι) , έφυγε με τη νίκη (0-2) από το ΟΑΚΑ.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της Ένωσης στην εντός έδρας αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Καλός ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ο γκολκίπερ της ΑΕΚ. Στο πρώτο γκολ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο σουτ του Μαρτίνεθ, στο δεύτερο του Λεβαντόβσκι εξετέθη από την άμυνά του, η οποία παρέμεινε στάσιμη. Σε μία-δυο περιπτώσεις είχε αστάθεια στις επεμβάσεις του, αλλά αυτό δεν κόστισε στην Ένωση.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Παραδόθηκε στην ανωτερότητα και το ταλέντο του Ναμπρί. Ο 23χρονος Γερμανός εξτρέμ απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Νίκο Κόβατς, ο οποίος έχει αφήσει έξω τον Τόμας Μίλερ για να τον χωρέσει στο αρχικό σχήμα. Είναι αλήθεια ότι έκανε ο,τι ήθελε απέναντι στον Έλληνα διεθνή δεξιό μπακ. Και τα δύο γκολ της Μπάγερν - όπως και οι περισσότερες φάσεις της πρωταθλήτριας Γερμανίας - προήλθαν από αυτήν πλευρά.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν πολύ καλός στο διάστημα που η ΑΕΚ κράτησε απαραβίαστη την εστία της. Για μία ώρα, δηλαδή. Προσπάθησε, δηλαδή, να βγαίνει πρώτος στην μπάλα με αντίπαλο τον Λεβαντόβσκι και σε πολλές περιπτώσει το πέτυχε. Στη φάση του γκολ αδράνησε, όπως κι ο παρτενέρ του (Τσιγκρίνσκι), όπως κι όλη η άμυνα.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Ισχύει ο,τι και στην προηγούμενη περίπτωση. Για μία ώρα το αμυντικό δίδυμο στάθηκε καλά στο ΟΑΚΑ. Στις φάσεις των δύο γκολ - μέσα σε 122 δευτερόλεπτα χρονική απόσταση - μπεδεύτηκαν, ολιγώρησαν, όπως βέβαια όλη η αμυντική λειτουργία των "κιτρινόμαυρων".

ΧΟΥΛΤ: Ο Σουηδός σε μεμονωμένες φάσεις περισσότερη πίεση από τον Μπακάκη - όταν Ρόμπεν και Κίμιχ ντούμπλαραν στην επίθεση από δεξιά - αλλά μάλλον ανταποκρίθηκε καλύτερα. Κι όχι μόνον ανασταλτικά. Αλλά, κι επιθετικά. Ο Σουηδός βγήκε μπροστά, είχε τις σέντρες, βοήθησε.

ΣΙΜΟΕΣ: Σίγουρα δεν ήταν στην καλύτερή του βραδιά ο Πορτογάλος. Έτσι κι αλλιώς το έργο του αντικειμενικά δύσκολο. Σε μεμονωμένες στιγμές η Ένωση μπόρεσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας των Βαυαρών, αλλά αυτός δεν ήταν ο κανόνας. Τις περισσότερες φορές η γερμανική ομάδα δεν είχε πρόβλημα ν' αλλάξει τις πάσες ανεμπόδιστα.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Προσπάθησαν να παίξουν κοντά με τον Αντρέ Σιμόες, αλλά ήταν εξ αρχής δύσκολο να κόψουν την ανάπτυξη της Μπάγερν. Στο 52ο λεπτό βγήκε μπροστά, απέφυγε τον Τιάγκο εξαιρετικά κι έδωσε στον Μπακασέτα. Το σουτ εκείνου δεν είχε τύχη.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Δεν του βγήκαν τα σουτ. Τα επιχείρησε, όπως είναι λογικό, αλλά δεν του βγήκαν. Ο Έλληνας διεθνής μέσος δέχθηκε στενό μαρκάρισμα από τους Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο και δεν μπόρεσε να περάσει τις κάθετες. Οι σέντρες που επιχείρησε δεν δημιούργησαν κίνδυνο για την άμυνα της γερμανικής ομάδας.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Σίγουρα θα ήταν μάταιο να περιμένει κάποιος, να κάνει την εμφάνιση με την Μπενφίκα. Άλλωστε, οι χώροι που βρήκε ήταν λιγότερη σε σχέση με το ματς απέναντι στην ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα απειλητικός, αν και βοήθησε στην ανάπτυξη από πλάγιο βοηθώντας στ' ανεβάσματα του Χουλτ.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Από τα πόδια του πέρασε όλο το "κιτρινόμαυρο" παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Βαυαροί μέσοι σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν άλλη επιλογή να τον ανακόψουν, παρά μόνο με φάουλ. Ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να είναι ελεύθερος να κάνει παιχνίδι - δεδομένης της ποιότητας του αντιπάλου - αλλά σε κάθε περίπτωση πίεσε, έκλεψε μπάλα, έτρεξε, προσπάθησε ν' απειλήσει.

ΠΟΝΣΕ: Ο Αργεντινός έδωσε αρκετές μάχες στην επίθεσης με τους Χούμελς και Σίλε. Προσπάθησε να δημιουργήσει αναστάτωση και σε μία-δύο περιπτώσεις το κατάφερε. Όπως αυτή του 20ού λεπτού, όταν ο Μπακάκης έκανε την πάσα, ο Μάνταλος άφησε την μπάλα κι ο Αργεντινός με σουτ από τα δεξιά απείλησε. Πίεσε ψηλά ο Αργεντινός, το πάλεψε.

ΓΚΑΛΟ: Πέρασε στο 84ο λεπτό στη θέση του Γαλανόπουλου. Με το ματς να έχει ήδη κριθεί από τα γκολ των Χάβι Μαρτίνεθ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να κριθεί.

ΑΛΕΦ: Πέρασε στο 76' στη θέση του Μάνταλου. Η αλήθεια είναι ότι δεν προσέφερε κάτι στην Ένωση ούτε - κυρίως ανασταλτικά - ούτε δημιουργικά. Το "κιτρινόμαυρο" ηθικό είχε καμφθεί κι ο Βραζιλιάνος παρασύρθηκε.

ΜΠΟΓΕ: Πέρασε στη θέση του Κλωναρίδη στο 64ο λεπτό. Ο Αργεντινός "εγκλωβίστηκε" από τους χαφ της Μπάγερν κι απομονώθηκε. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει απειλητικές συνθήκες στην εστία των Βαυαρών και η πίεσή του ήταν ασθενέστερη σε σχέση με τους παίκτη που αντικατέστησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ