ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Μπάγερν 0-2: Η Ένωση "πλήρωσε" δίλεπτο του "διαβόλου"

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για 60 λεπτά η ΑΕΚ στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στην ποδοσφαιρική μηχανή της Μπάγερν, η οποία όμως με δυο γκολ μέσα σε δυο λεπτά (61' Μαρτίνεθ, 63' Λεβαντόβσκι) , έφυγε με τη νίκη (0-2) από το ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ το πάλεψε απέναντι στην ποδοσφαιρική μηχανή που λέγεται Μπάγερν. Στάθηκε εξαιρετικά για 60 λεπτά. Όμως μέσα σ’ ένα δίλεπτο, οι Βαυαροί πέτυχαν δυο γκολ και "σκότωσαν" τις ελπίδες της Ένωσης να πάρει κάτι από το ματς και έφεραν την ήττα με 2-0

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έδειξε εξαιρετική εικόνα και στα πρώτα 60 λεπτά, μέχρι να δεχθεί τα δυο γκολ αλλά και στην συνέχεια όταν και δεν παράτησε το παιχνίδι. Και παρότι έχασε το ματς, η πραγματικότητα είναι πως στο μέτρο του δυνατού, το ματς το πάλεψε. Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. Η "ΚΑΝΟΝΙΚΗ" ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ… ΤΡΕΞΙΜΟ

Η επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη για την αρχική ενδεκάδα του παιχνιδιού, ήταν ένα σχήμα που δεν διέφερε καθόλου από το καθιερωμένο της φετινής ΑΕΚ. Τόσο ως προς το σύστημα (αυτό ήταν δεδομένο πως δεν θα άλλαζε), αλλά και ως προς τα πρόσωπα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ επέλεξε τον Μάνταλο για τον Μπακασέτα για τα δυο άκρα της επίθεσης, όπως συνηθίζει στα περισσότερα ματς. Μόνο που αυτή την φορά, ο Ουζουνίδης τους άλλαξε πλευρές. Πιθανότατα διότι ο Μπακασέτας βοηθά περισσότερο αμυντικά από τον Μάνταλο και ήθελε να δώσει βοήθειες στον Χουλτ πάνω στο μαρκάρισμα του Ρόμπεν. Ενώ στην επίθεση το δίδυμο ήταν ο Πόνσε με τον Κλωναρίδη. Ένα δίδυμο, που θα έπαιζε σ’ ένα οποιοδήποτε ματς, που θα ήταν νοκ άουτ ο Λιβάγια.

Αυτή η "κανονική" ενδεκάδα είχε το πλεονέκτημα της συνοχής. Συνοχή που βοήθησε πολύ στον τρόπο που οι παίκτες της ΑΕΚ, σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο προσπαθούσε να κλείσουν τους διαδρόμους και να παίξουν με αλληλοβοήθειες πάνω στα μαρκαρίσματα. Ενώ γενικώς η αλήθεια είναι πως στα πρώτα 45 λεπτά, όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες της ενδεκάδας της ΑΕΚ, έριξαν πολύ τρέξιμο, σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Κυρίως, στο μισό της κιτρινόμαυρης πλευράς.

2. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ

Όπως το είχε προβλέψει ήδη από την παραμονή του ματς, η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο λεπτό. Με τον Τιάγκο να κάνει κυρίως παιχνίδι και να ψάχνει τον Κνάμπρι και περισσότερο τον Ρόμπεν από τα δεξιά.

Ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο 45άλεπτο. Κυρίως διότι οι "κιτρινόμαυροι" είχαν τρόπο να σταματούν τους Βαυαρούς έστω και στην τελική τους προσπάθεια. Άλλωστε εξ ου και τα επτά κόρνερ της Μπάγερν στο πρώτο μέρος.

Χωρίς ωστόσο από κανένα απ' αυτά να προκύψει μεγάλη ευκαιρία για γκολ για τους Βαυαρούς. Η Μπάγερν είχε την καλύτερη στιγμή της στο 27’ με πλασέ του Χάμες να περνά μόλις άουτ, αλλά από λάθος του Μάνταλου. Ενώ στο 32’ είχε και ο Λεβαντόφσκι ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, το οποίο πέρασε ψηλά άουτ. Ωστόσο είχε και η ΑΕΚ την στιγμή της στο πρώτο ημίχρονο. Από «γέμισμα» του Μπακάκη, ο Πόνσε βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση, αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε, πέρασε άουτ.

3. ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΟΥ "ΞΕΘΑΡΕΨΕ"

Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου αλλά και συνολικά η εικόνα του ματς, έδωσαν στους παίκτες της ΑΕΚ ψυχολογία για το δεύτερο μέρος. Και μάλιστα η αλήθεια είναι πως η Ένωση μπήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο πατώντας γερά όπως και στο πρώτο, αλλά παίρνοντας και μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Μάλιστα η πρώτη καλή φάση ήταν για την ΑΕΚ. Στο 53’ ο Γαλανόπουλος έκλεψε στο κέντρο, έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα, άνοιξε την άμυνα την Μπάγερν και από παράλληλο "σπάσιμο" η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα. Εκείνος σούταρε δυνατά αλλά άστοχα έξω από την περιοχή. Ενώ τρια λεπτά μετά, ο Κλωναρίδης βρήκε την μπάλα μπροστά του, αλλά με πλάτη στην εστία, μέσα στην περιοχή. Επιχείρησε ανάποδο "ψαλίδι" και η μπάλα πέρασε άουτ.

4. ΤΟ ΔΙΛΕΠΤΟ ΠΟΥ "ΣΚΟΤΩΣΕ" ΤΗΝ ΑΕΚ

Μέχρι και το 60λεπτό, τα πάντα πήγαιναν για την ΑΕΚ σύμφωνα με το πλάνο. Ενδεχομένως και ακόμα καλύτερα. Όμως η Μπάγερν είναι ομάδα που μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο και εκεί που δεν το περιμένει, αλλά και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στην προκειμένη περίπτωση, μέσα σ’ ένα δίλεπτο.

Πρώτα στο 61’, ο Χάβι Μαρτίνεθ είδε την μπάλα να του στρώνεται στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ μετά από κόντρα και δεν έχασε την ευκαιρία να «εκτελέσει» τον Μπάρκα. Και δυο λεπτά μετά, ήταν ο Λεβαντόφσκι που δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο από να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από παράλληλη σέντρα… ξυραφιά. Φυσικά εκεί όλα τελείωσαν ως προς την μάχη της ΑΕΚ να πάρει κάτι από το παιχνίδι, ως προς το αποτέλεσμα. Πάντως οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να το παλεύουν.

Και μάλιστα ο Ουζουνίδης δοκίμασε, με τις αλλαγές του και έναν σχηματισμό 4-3-3, με τον Άλεφ, τον Σιμόες και τον Γαλανόπουλο στη μεσαία γραμμή και τον Πόνσε στην κορυφή και τον Μπακασέτα και τον Μπογέ στα δυο άκρα. Σχήμα πάντως που δούλεψε, καθώς η ΑΕΚ δεν κατάρρευσε μετά τα δυο γκολ σ’ ένα δίλεπτο της Μπάγερν. Και όχι μόνο κράτησε το σκορ χωρίς να ξεφύγει, αλλά έψαξε και κάποιες επιθετικές προσπάθειες, χωρίς πάντως να της βγουν σε ευκαιρία.

AEK - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 0-2 (HIGHLIGHTS)

Γήπεδο: "ΟΑΚΑ"

Διαιτητής: Αλεκσέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Βοηθοί: Ζουκ (Λευκορωσία), Μασλιάνκο (Λευκορωσία)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Σερμπάκοφ (Λευκορωσία), Ντζιμίτριεφ (Λευκορωσία)


ΑΕΚ(Μαρίνος Ουζουνίδης):
Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Χουλτ, Γαλανόπουλος (85’ Γκάλο), Σιμόες, Πόνσε, Κλωναρίδης (64’ Μπογέ), Μάνταλος (76’ Άλεφ), Μπακασέτας.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόβσκι (84’ Βάγκνερ), Ρόμπεν, Χάμες (63’ Γκορέτσκα), Ραφίνια, Νάμπρι (74’ Μίλερ), Κίμιχ.


Γκολ: 61’ Χάβι Μαρτίνεθ, 63’ Λεβαντόφσκι

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ