ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτής Μαρκόπουλος: "Είμαστε περήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ο Γλύξμπουργκ όμως δεν έχει δικαιώματα;"

Βουλευτής Μαρκόπουλος: "Είμαστε περήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ο Γλύξμπουργκ όμως δεν έχει δικαιώματα;"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, επιχείρησε μία σύγκριση μεταξύ του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, έβαλε δίπλα - δίπλα τα ονόμα του εκλιπόντος τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και ηγέτη της Εθνικής Ελλάδας, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο κύριος Μαρκόπουλος βρισκόταν στα στούντιο του ΣΚΑΙ στην εκπομπή "Σήμερα" μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη. Οταν ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής τόνισε ότι ο Γλύξμπουργκ δεν μπορούσε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους γιατί του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθάγενεια, ο κύριος Μαρκόπουλος αντέδρασε και επικαλέστηκε τον Greek Freak:

"Συμμετοχή στην ελληνική ιστορία δεν είχε; Για τον κάθε μετανάστη διεκδικείτε να δικαιώματά του. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ενώ για έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, με μία ευκολία τον πετάτε έτσι. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε δημοκρατικά. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Γι αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;", απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος προηγουμένως είχε σημειώσει:

"Πως θα γινόταν αυτό (σσ. να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους) από την στιγμή που δεν είχε την ελληνική ιθαγένεια; Του έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια. Πώς θα αποφάσιζε το ελληνικό κράτος να αποδώσει τιμές; Δεν ήταν καν Έλληνας, Γλύξμπουρκ λεγόταν. Δεν ξέρω αν το θυμάστε...",

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 4ο λεπτό:

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ