ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τόκιο 2020: Θεατές με κλήρωση και στο... αθόρυβο

Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο © 2021 ISSEI KATO / POOL PHOTO VIA AP

Η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο διευκρίνισε ότι οι θεατές που θα μπαίνουν σε κάθε εγκατάσταση θα προέρχονται από κλήρωση, ενώ υπάρχει αυστηρή σύσταση για να αποφεύγουν φωνές και επευφημίες.

Δίχως αμφιβολία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι εντελώς διαφορετικοί με αυτό που έχουν συνηθίσει και κάθε μέρα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας το επιβεβαιώνουν.

Μετά το πλαφόν στον αριθμό των θεατών το οποίο δεν θα ξεπερνά τις 10.000 ή το 50% της χωρητικότητας κάθε εγκατάστασης, έγινε γνωστές και λεπτομέρειες για όσους επιλέξουν να πάνε στο γήπεδο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Ιάπωνες είχαν πουλήσει περίπου 4 εκατομμύρια εισιτήρια σε συμπατριώτες τους. Πώς θα γίνει η επιλογή εκείνων που θα μπαίνουν κάθε μέρα στα γήπεδα; Με κλήρωση.

Όπως έγινε γνωστό κάθε ημέρα θα γίνεται κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό όσων έχουν εισιτήρια και οι τυχεροί θα μπαίνουν τελικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Φυσικά, δεν ξέρουμε πώς θα αποζημιωθούν όσοι δεν κληρωθούν.

Παράλληλα, θα γίνουν αυστηρές συστάσεις για απευθείας μετακίνηση από το σπίτι στην αθλητική εγκατάσταση για να αποφευχθούν οι συναντήσεις και το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού.

Επιπρόσθετα θα υπάρξει αυστηρή σύσταση για να αποφευχθούν φωνές και επευφημίες, ενώ απαραίτητη θα είναι και η χρήση της μάσκας.

Αν σας φαίνονται αρκετά αυστηρά αυτά τα μέτρα να σας τονίσουμε ότι η επιτροπή υγείας της Ιαπωνίας ήθελε οι αγώνες να διεξαχθούν χωρίς θεατές και πως το 50% πληρότητα στις εγκαταστάσεις ήρθε μετά από έντονη πίεση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ