ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τόκιο 2020: Σίγουρος ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ότι δεν θα υπάρξει αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

The Olympic rings are seen Monday, March 30, 2020, in Tokyo. The Tokyo Olympics will open next year in the same time slot scheduled for this year's games. Tokyo organizers said Monday the opening ceremony will take place on July 23, 2021. (AP Photo/Jae C. Hong)
The Olympic rings are seen Monday, March 30, 2020, in Tokyo. The Tokyo Olympics will open next year in the same time slot scheduled for this year's games. Tokyo organizers said Monday the opening ceremony will take place on July 23, 2021. (AP Photo/Jae C. Hong) @ 2020 JAE C. HONG / ASSOCIATED PRESS

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, εξέφρασε την πίστη του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά.

Το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έπεσε πάλι τραπέζι από ομάδα ερευνητών και επιστημόνων την Παρασκευή (16/4). Ο λόγος είναι η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως οι αργοί ρυθμοί στους εμβολιασμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 0,9% των Ιαπώνων έχει λάβει μία δόση εμβολίου. Ο φόβος για ένα τέταρτο "κύμα" της πανδημίας είναι πολύ μεγάλος.

Παρ' όλα αυτά, η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να ανακόψει την έξαρση της πανδημίας και να διεξάγει κανονικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ασφάλεια το διάστημα 23 Ιουλίου - 8 Αυγούστου, όπως τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν,

'Εξέφρασα στον Αμερικανό πρόεδρο την αποφασιστικότητά μου να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι. Η διοργάνωση αποτελεί σύμβολο της παγκόσμιας ενότητας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε και πάλι την υποστήριξή του γι αυτήν την αποφασιστικότητα", ανέφερε ο κύριος Σούγκα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μία μάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι επιστήμονες ζητούν από την Κυβέρνηση να αναβάλει τους Αγώνες και να μην υποκύψει στα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν. Από την άλλη, εάν το πράξει αυτό η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας, θα έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

@ 2020 Jae C. Hong / Associated Press

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ