ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τόκιο 2020: Νέα αναβολή ζητούν επιστήμονες, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα απαντά η Οργανωτική Επιτροπή

Πολίτης περπατάει μπροστά από τη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων
Πολίτης περπατάει μπροστά από τη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων Ⓒ 2021 KOJI SASAHARA / ASSOCIATED PRESS

Επιστήμονες ζητούν από την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας να σκεφτεί ξανά την πιθανότητα αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ωστόσο από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής τονίζεται πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο ενδεχόμενο.

Το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο επιστρέφει στο τραπέζι από ομάδα ερευνητών και επιστημόνων.

Ο λόγος είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως οι αργοί ρυθμοί που παρατηρούνται στους εμβολιασμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 0,9% των Ιαπώνων έχει λάβει μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να αυξήσει τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν σε ακόμα τέσσερις περιφέρειες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπως είναι το Τόκιο και την Οζάκα και αναμένεται να προστεθούν οι περιοχές Άιτσι, Κανάγκουα, Σαιτάμα και Σίμπα.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις κάνουν τους ειδικούς να ζητούν την αναβολή, μετάθεση ή και ακύρωση των αγώνων αφού εκτιμούν πως η Ιαπωνία θα χτυπηθεί από ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού.

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την ίδια ώρα τόσο από την πλευρά της Κυβέρνησης, όσο και από την Οργανωτική Επιτροπή διαψεύδουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο στο τραπέζι.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα επανέλαβε σήμερα (16/04) η πρόεδρος της Επιτροπής Τόκιο 2020 Σέικο Χασιμότο, ο οποίος επεσήμανε ότι η δέσμευσή για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει ακλόνητη.

Φυσικά, κάπου εδώ γίνεται αντιληπτό ότι έχουμε μία μάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ουσιαστικά οι επιστήμονες ζητούν από την Κυβέρνηση να αναβάλει τους Αγώνες και να μην υποκύψει στα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν.

Από την άλλη εάν το πράξει αυτό η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας είναι δεδομένα ότι η χώρα θα έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου, ενώ οι Παραολυμπιακοί θα αρχίσουν στις 24/8 και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ