ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την χόρεψε... ταγκό

Την χόρεψε... ταγκό
Αγουέρο

Η Αργεντινή επικράτησε με 3-0 της Βραζιλίας και θα αντιμετωπίσει την Νιγηρία στον τελικό που νίκησε με 4-1 το Βέλγιο

Η "μπιανκοσελέστε" ήταν καλύτερη καθ όλη την διάρκεια του αγώνα είχε τον έλεγχο και θα μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα με μεγαλύτερο σκορ αν οι παίκτες της ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.
Η Βραζιλία που αποφάσισε να βγει στην επίθεση μετά το 2-0 τελείωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες καθώς οι ποδοσφαιριστές της φανερά εκνευρισμένοι μετά το 3-0 έκαναν δύο πολύ σκληρά φάουλ.

Το σκορ για την Αργεντινή άνοιξε ο Σέρχιο Αγουέρο στο 52ο λεπτό. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε κάνει ένα μέτριο τουρνουά, διπλασίασε τα τέρματα του στο 58΄, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Ρικέλμε, στο 76΄.

Στον τελικό του προσεχούς Σαββάτου (23 Αυγούστου), η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει στο Πεκίνο την Νιγηρία.

Η Νιγηρία προκρίθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών, καθώς στον πρώτο ημιτελικό, που διεξήχθη στη Σανγκάη, επικράτησε του Βελγίου με 4-1.

Τα τέρματα της αφρικανικής ομάδας σημείωσαν οι Αντεφέμι (17΄), Ογκμπούκε (59΄, 72΄) και Οκόνκβο (78΄), ενώ για το Βέλγιο μείωσε ο Σιμάν στο 88ο λεπτό.

Στον τελικό του Σαββάτου (23/8) η Νιγηρία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της, 12 χρόνια μετά την πρώτη θέση που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:


Νιγηρία-Βέλγιο 4-1
Αργεντινή-Βραζιλία 3-0

Το πρόγραμμα

Σανγκάη 22.08.2008: Μικρός τελικός - Χάλκινο μετάλλιο
Πεκίνο 19.08.2008: Τελικός - Χρυσό μετάλλιο



















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ